Podwórko,czyli BiałeObłOczkiOzon&Omlet Łódź- już u olki22:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 05, 2010 10:03 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

magdaradek pisze: czy naprawdę o nich nikt nie pyta??? gdzie ci ludzie mają oczy.......... :roll:

ja sobie też zadaje takie pytanie - przecież chłopaki to cuda nad cuda :1luvu:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw sie 05, 2010 13:49 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

Bardzo bym chciała... bardzo... Myślę intensywnie. Jestem na etapie ostatniej próby ratunku swojego kocura. Yhh co dalej będzie nie wiem, raczej na pewno chcę adoptować następne futro, a wiele czytałam o tym, że najlepiej dwa.. W nocy oglądałam zdjęcia chłopaków i przeczytałam cały wątek, serce się ściska. Muszę porozmawiać z TZ. W jaki sposób z kuwety korzystają dwa koty? Czy korzystają z jednej czy z dwóch osobnych? Tak samo z jedzeniem.. może to banalne, ale pytam bo do czynienia z dwoma futrami na raz pod jednym dachem nie miałam.

KocieOczy

Od: Pon sie 02, 2010 16:51

Post » Czw sie 05, 2010 13:53 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

KocieOczy, dwa koty najczęściej korzystają z tej samej kuwety, choć zalecane jest mieć 2. Moje koty mają dwie toalety i korzystają z nich po prostu naprzemiennie.
Jedzenie to ciekawa sprawa, gdyż okazuje się, że nie zużywa się go dużo więcej niż przy jednym kocie, ponieważ troszkę z "zazdrości" jest ono zjadane w większej ilości oraz następuje zamiana miseczek "bo może on ma jednak coś lepszego niż ja" ;)
po prostu trzeba mieć podwójną ilość miseczek.
A w przypadku rodzeństwa całkowicie odpada kłopot z dokoceniem. One po prostu kochają się i akceptują od samego początku. No i łatwiej jest im znieść różne trudne sytuacje, bo mają siebie.
Ja dodatkowo trzymam kciuki za Twojego kotka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sie 05, 2010 14:04 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

KocieOczy pisze:Bardzo bym chciała... bardzo... Myślę intensywnie. Jestem na etapie ostatniej próby ratunku swojego kocura. Yhh co dalej będzie nie wiem, raczej na pewno chcę adoptować następne futro, a wiele czytałam o tym, że najlepiej dwa.. W nocy oglądałam zdjęcia chłopaków i przeczytałam cały wątek, serce się ściska. Muszę porozmawiać z TZ. W jaki sposób z kuwety korzystają dwa koty? Czy korzystają z jednej czy z dwóch osobnych? Tak samo z jedzeniem.. może to banalne, ale pytam bo do czynienia z dwoma futrami na raz pod jednym dachem nie miałam.

Korzystają z jednej kuwety
czasami nawet jednocześnie :D
co robi jeden to drugi natychmiast tez chce
miseczki mają indywidualne
albo taka jedną miseczkę "jamnik"
bo oczywiście bardzo chętnie jedzą razem

2 koty to naprawdę duże ułatwienie
zajęci sobą, nigdy się nie nudzą
a obserwować ich jak np. śpią w siebie wtuleni
to już prawdziwa rozkosz

no i wielkie kciuki za Twojego Kocurka
te maluchy przepadają wręcz za starszymi kotami...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw sie 05, 2010 14:39 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

Hugo taki stary to nie jest.. 11 listopada skończy 3 lata.. ale nie mam już nadziei bo wszelkie niebo i ziemia zostały ruszone. Teraz jedynie zobaczę czy da się napoić convalsecencem bo od kilku dni nie je. Od wtorku właściwie jak została diagnoza postawiona i "eutanazja" ale nie pozwoliłam go uśpić od razu bo po prostu nie, bo nie dojrzałam do tego, bo chciałam jeszcze coś zrobić, ale po licznych konsultacjach stwierdzam, że nie ma sensu bo ewentualnie transfuzja, ale bez gwarancji że nie zejdzie przy zabiegu bo tak słaby jest no i wet ten i inni stwierdzili,że to sztuczne przedłużanie jego cierpień. Tylko ja ciągle nie mam serca by powiedzieć, że ok i tak go sobie po prostu uśpić. :cry: :cry: :cry: :cry:

KocieOczy

Post » Czw sie 05, 2010 14:47 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

KocieOczy, a wiadomo na co Twój kot choruje? Skąd jesteś?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sie 05, 2010 15:20 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

Z Wrocławia jesteśmy.

Link do tematu,jak się przed chwilą dowiedziałam "źle opisanego" bo przeze mnie ktoś mylnie swoje sprawy poodsuwał 8O

viewtopic.php?f=1&t=115184

.. póki co udało mi się wcisnąć, "aż" 4x 2ml convalesnceca w pychola, ja muszę się zdrzemnąć bo padam.. więc do później.

Głaski dla wszystkich kociaków...

KocieOczy

Post » Pt sie 06, 2010 10:51 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

Niestety nie będę mogła się zająć Obłoczkami :( TZ ma wątpliwości, zbyt duże. Kciukam za dom dla maluchów by się szybko znalazł! :ok: :ok: :ok: mocno kciukam :kotek:

KocieOczy

Post » Pt sie 06, 2010 11:07 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

szkoda :(

ech Obłoczki coś szczęścia nie mają...
ale wierzę, że w końcu znajdzie się dom i to taki najprawdziwszy i na zawsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt sie 06, 2010 11:19 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

:ok: :ok: - dla każdego osobno

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt sie 06, 2010 22:49 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pt sie 06, 2010 23:16 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

Znalazłam się tu po czyimś banerku, jak zobaczyłam te genialne zdjęcia - szczęka mi opadła.
Ale przecież tyle stron wątku, tak dawno założony - napewno mają domy :roll:
...A tu takie coś 8O
magdaradek pisze:czy naprawdę o nich nikt nie pyta??? gdzie ci ludzie mają oczy.......... :roll:

No nie... ?! 8O Jestem w szoku 8O

Neczka123

Od: Czw mar 05, 2009 17:09

Post » Sob sie 07, 2010 19:35 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

Dziękujemy Neczko :1luvu:
no czekają tak sobie na ten 1 jedyny
na caaaałym świecie
wymarzony Domek

ale Ten Domek
chyba jeszcze o tym nie wie 8)
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Sob sie 07, 2010 19:54 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

ruru pisze:Obrazek

Chłopaki bardzo urośli :1luvu:
z małych kociątek zrobili się kawalerowie :lol:
są śliczni,szkoda ,że nadal nie mają domku :(
kogoś ominie ten fajny etap ich życia...........
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob sie 07, 2010 21:58 Re: Podwórko...czyli Białe ObłOczki do wzięcia- Ozon&Omlet, Łódź

Obłoczki są obłędne. Pasowałyby do mojego Kaya, jak nic :roll: :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]