CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob lip 24, 2010 20:23 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Czarnuszki do domu :)
Obrazek
Tęsknię za tobą moja Kruszynko :(

millkaj

Od: Śro lut 25, 2009 14:25

Post » Nie lip 25, 2010 16:17 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

-Buffy- pisze:
Darcia - z tego wątku - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=113858
Odrobaczanie: tak
Szczepienie: tak
Sterylizacja: tak

Obrazek

Dzisiaj Darcia pojechała do swojego nowego domku. :)

Proszę o przeniesienie Koteczki do wyadoptowanych szczęśliwców.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Nie lip 25, 2010 18:35 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Uaktualnione :)
Obrazek

millkaj

Post » Śro lip 28, 2010 8:29 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Ja chciałabym dodać dwóch delikwentów:

Obrazek

Imię: Mars
Rasa: europejska
Wielkość: adekwatna do wieku
Umaszczenie: czarne z białym krawatem
Stan Zdrowia: bardzo dobry
Kastracja / Sterylizacja: tak
Upodobania i nawyki: Podróżnik, kiedy już się zaprzyjaźni i zaufa właścicielowi staje się bardzo uczuciowym pieszczochem i czułym kotem. Doskonale nadaje się do domu dziećmi. Ma bardzo silną potrzebę posiadania własnego terytorium, stąd nie nadaje się do domu w którym są już inne koty. Jest gadatliwy, umie korzystać z kuwety. Kot przez połowę swojego życia był dokarmiany przez kotkę, która tak go pokochała, że pomimo sterylizacji wytworzyła pokarm i obdarzyła go uczuciami macierzyńskimi (nie była ona jego prawdziwą matką). Kot wychowany był w domu pełnym miłości, spokoju, do którego trafił z ulicy jako 3-miesięczne kocię. Niestety jego dotychczasowa właścicielka przeszła poważną operację kręgosłupa (porusza się tylko przy pomocy balkonika) i nie jest w stanie się nim i jego przyszywanym bratem" Marsem opiekować. Obecnie koty przebywają w domu zastępczym (w którym jest łącznie sześć kotów) w którym pozostać mogą najpóźniej do końca lipca. Koty przeznaczone do adopcji osobno. Prosimy o pomoc w znalezieniu im jak najszybciej kochających domów, gdyż odwdzięczą się właścicielom miłością i czułością.
Miejsce pobytu: dotychczasowy dom
Uwagi: Oferta TOZ, dodano 03.07.2010 zaktualizowano 27.07.2010 Zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc. Nasze kocie domy tymczasowe są wypełnione po brzegi, obecnie jest szczyt kociej górki. Szukam domu, który przygarnie kocurki tymczasowo do momentu adopcji. Wraz z nimi jest zapewnione wyposażenie oraz karma. Potrzebne tylko dobre serce i kawałek spokojnego kąta. Jeżeli uda się nam dzięki Państwu znaleźć dom tymczasowy, możliwe będzie stworzenie pełnego obrazu zachowania czarnuszków. Z wiarygodnym i pełnym opisem będzie łatwiej znaleźć im odpowiedzialny dom stały.
Kontakt: Opiekunka Magdalena tel. 510-244-149 adresem e-mail: internet.toz@o2.pl bądź numerem GG: 20231936 Bieżące informacje znajdą Państwo również na kocim blogu: http://domtymczasowy-pixia.blogspot.com/

Obrazek
Imię: Podróżnik
Rasa: europejska
Wielkość: średni, smukły, postury egipskiego kota
Umaszczenie: czarne
Stan Zdrowia: bardzo dobry
Kastracja / Sterylizacja: tak
Upodobania i nawyki: Mars jest żywiołowym, ufnym, lubiącym pieszczoty kotem, czasami gadatliwym. Powinien przebywać w domu bez innych kotów, może stać się zdominowany przez nie. Doskonale nadaje się do domu dziećmi. Ma potrzebę posiadania swojego własnego terytorium. Mars jest delikatny pod względem zdrowotnym i fizycznym i potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna. Oprócz kociego jedzenia, Mars przepada za kiełbaską, parówką i wędlinką. Kot nauczony korzystania z kuwety. Szybko nauczy się zasad panujących w nowym domu. Kot wychowany był w domu pełnym miłości, spokoju, do którego trafił z ulicy jako 3-miesięczne kocię. Niestety jego dotychczasowa właścicielka przeszła poważną operację kręgosłupa (porusza się tylko przy pomocy balkonika) i nie jest w stanie się nim i jego przyszywanym bratem Podróżnikiem opiekować. Obecnie koty przebywają w domu zastępczym (w którym jest łącznie sześć kotów) w którym pozostać mogą najpóźniej do końca lipca. Koty przeznaczone do adopcji osobno. Prosimy o pomoc w znalezieniu im jak najszybciej kochających domów, gdyż odwdzięczą się właścicielom miłością i czułością.
Miejsce pobytu: dotychczasowy dom
Uwagi: Oferta TOZ, dodano 03.07.2010 zaktualizowano 27.07.2010 Zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc. Nasze kocie domy tymczasowe są wypełnione po brzegi, obecnie jest szczyt kociej górki. Szukam domu, który przygarnie kocurki tymczasowo do momentu adopcji. Wraz z nimi jest zapewnione wyposażenie oraz karma. Potrzebne tylko dobre serce i kawałek spokojnego kąta. Jeżeli uda się nam dzięki Państwu znaleźć dom tymczasowy, możliwe będzie stworzenie pełnego obrazu zachowania czarnuszków. Z wiarygodnym i pełnym opisem będzie łatwiej znaleźć im odpowiedzialny dom stały.
Kontakt: Opiekunka Magdalena tel. 510-244-149 adresem e-mail: internet.toz@o2.pl bądź numerem GG: 20231936 Bieżące informacje znajdą Państwo również na kocim blogu: http://domtymczasowy-pixia.blogspot.com/

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Śro lip 28, 2010 8:49 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Dodane :)
Obrazek

millkaj

Post » Czw lip 29, 2010 6:41 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Wow :wink: nie wiedziałam, że jest wątek czarnuszków do adopcji.
Mam kilku "delikwentów", zdjęcia w domnu na kompie więc na razie tylko wpiszę ich imiona coby sobie zaznaczyć wąteczek:
1) Murzynek - dymny
ObrazekObrazek
więcej zdjęć jest tutaj: adopcje/profil.php?p=5637
Murzynek ma ok. 2 lat. Jest pięknym czarnym kotkiem uwielbiającym zabawę i kontakt z człowiekiem.
Lubi być głaskany i noszony na rękach, taki koci dzidziul. Jest oczywiście zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany i kuwetkowy. Pięknie mruczy przy każdym ruchu ludzkiej ręki.
Mimo dwóch lat zachowuje się jak kocie dziecko, które czasem jest niesforne ale ma tak słodkie pysio, że nie można się na niego długo gniewać. Pokochaj kociego Murzynka :-)))
Kontakt do Domu Tymczasowego Murzynka:
mar911wp.pl
telefon: 507 750 868

2) Bruno - czarny (z paroma jasnymi włoskami)
ObrazekObrazek
więcej zdjęć tutaj: adopcje/profil.php?p=5638
Bruno ma ok 2 lat. Jest pięknym i sporym kocurkiem o czarnej aksamitnej sierści.
Jest zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany i kuwetkowy.
Innych kotów unika ale kocha kontakt z człowiekiem i tak cudnie mruczy pod dotykiem dłoni.
Kiedyś pewnie miał dom ale jak to czasem bywa, pewnie się znudził i wystawiono go za drzwi.
Na "wolności" nie radził sobie ale na szczęście ktoś dał mu drugą szansę i zabrał go do siebie.
Teraz w domu tymczasowym czeka na kogoś, kto już NA ZAWSZE ofiaruje mu miejsce w swoim domu i w swoim sercu. Może u Ciebie?
Kontakt do Domu Tymczasowego:
mar911@w.pl
telefon 507 750 868

3) Docuś - krówek
ObrazekObrazek
więcej zdjęć tutaj: adopcje/profil.php?p=6547
Docuś miał kiedyś dom, ale jego pan umarł a jemu zawalił się świat bo wylądował w schronisku.
Nie radził sobie zupełnie, na szczęście znalazł się ktoś, kto go stamtąd zabrał do domu na tymczas i obiecał poszukać stałego domu, gdzie mógłby zamieszkać już na zawsze.
Docuś nie jest młodym kociakiem, ma ok. 16 lat, pewnie dlatego tak lgnie do człowieka, chce być blisko, jak najbliżej. Ma delikatny żołądek dlatego musi jeść delikatne jedzonko, np mięsko.
To śliczny kot, taki dostojny, tak by chciał mieć znowu dom, stały dom.
Nie zostało mu wiele życia, tym bardziej chciałby kochać i być kochanym, znowu kochanym, tak bardzo, jak był kochany przez swego poprzedniego pana.
To bardzo grzeczny kot, nie drapie mebli, najszczęśliwszy jest wtedy, gdy może przytulić się do człowieka i zasnąć.

4) Kluseczka - krówka
ObrazekObrazek
więcej zdjęć tutaj: adopcje/profil.php?p=5639
Najpierw była Frania ale że Franusia kocha jeść to zrobiła się okrąglutka i dostała na drugie imię Kluseczka i tak już zostało. Kluseczka ma ok 2 lat. Ma przewlekłe zapalenie oczek (gronkowiec).
Dostaje kropelki do nich ale poza tym jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana.
Kocha jeść ale nade wszystko kocha człowieka. Lubi głaski, pieszczoty, czesanie i spanie blisko, blisko.
Inne koty toleruje, tak bez szczególnej miłości ale i bez agresji.
Pokochaj czarno-białą Kluseczkę :-)))

5) Kropek - krówek
ObrazekObrazek
Kropek jest ogłaszany przez Fundację Szara Przystań
ślicznego, około dwuletniego kocurka, czarnobiałego, który mieszka na ulicy. Wszystkie dzieciaki na osiedlu Kropę noszą, kot jest miziasty, proludzki i przekochany, lecz naprawdę nie mam go gdzie umieścić. Wczoraj został wykastrowany i potraktowany Strongholdem, ale po przetrzymaniu do czasu wytrzeźwienia, Kropa musiał wrócić na podwórko między bloki :cry: Leją go tam wszystkie okoliczne kocury, których unika. Już dwukrotnie był ściągany z drzewa z którego zleźć nie potrafił. Jest dokarmiany osobno, ale karmicielka obawia się, że w końcu ktoś mu krzywdę zrobi. Raz ściągał go już z głównej ulicy, gdzie zapędziły go kocury.

6) Tomcio - pingwinek
ObrazekObrazek
To ok 3 mies. maleństwo zostało już zaszczepione i odrobaczone.
Jest takim słodkim kociakiem, spragnionym zabawy i pieszczot, taka śliczna rozmruczana przytulanka.
Ostatnio edytowano Nie sie 01, 2010 13:59 przez mar9, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw lip 29, 2010 8:29 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Murzynek to na wątek Dymniaczków lepiej,
skoro dymny :mrgreen:
Obrazek

millkaj

Post » Czw lip 29, 2010 8:34 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

millkaj pisze:Murzynek to na wątek Dymniaczków lepiej,

łomatko 8O , a taki też jest? :oops: :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw lip 29, 2010 8:39 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Ojoj, to ja się zapisuję - specjalizuję w czarnych kotach :twisted: .
Aktualnie mam do adopcji Lizeczkę, śliczną, miziastą i towarzyską kicię - 11 miesięcy, odrobaczona zaszczepiona, wysterylizowana. Przyjazna dla innych kotów, dla człowieka towarzyska, niekiedy namolna :D . Mój wątek: viewtopic.php?f=1&t=99004&start=915, info też jest w adopcjach.

Obrazek Obrazek

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sie 01, 2010 12:11 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Podniosę te czarnuchy!
Hop po domek. :lol:

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Czw sie 05, 2010 12:32 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

millkaj pisze:Murzynek to na wątek Dymniaczków lepiej,

dziękuję :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw sie 05, 2010 12:50 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Nie ma za co :)
Obrazek

millkaj

Post » Czw sie 05, 2010 12:56 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

millkaj pisze:Nie ma za co :)

odpowiedni wątek dla Murzynka też znalazłam i dodałam, za to też Ci dziękuję :1luvu:
przy tej ilości tymczasów nie mam za wiele czasu na forum i nie wiedziałam o takich wątkach a chcę moim czarnuszkom dać najwięcej szans na znalezienie domków, dobrych domków na stałe :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw sie 05, 2010 13:40 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

typ rasy: mieszaniec
miejsce: Łomianki/ mazowieckie
umaszczenie: czarne
charakter: żywiołowy, kontaktowy, pieszczoch

tryb życia: domowy niewychodzący
zdrowie: wysterylizowana, odrobaczona, odpchlona

Czarna koteczka z wielkimi zielonymi oczami, jest arcymizialnym kotem! Wszystko ją interesuje, wszędzie jej pełno. Wesoła, uwielbia głaskanie, poznaje swoich opiekunów. Pierwsza i do miseczki i do zabawy, ma bardzo sympatyczny pyszczek, z którego można wyczytać wszystkie kocie emocje i dlatego trudno się z nią rozstać. Głaskanie lubi najbardziej :)
Ostatnio edytowano Pt mar 04, 2016 17:54 przez Sylwia M., łącznie edytowano 1 raz

Sylwia M.

Od: Wto lip 27, 2010 17:36

Post » Sob sie 07, 2010 21:52 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

cynamon i wanilia pisze:zaznaczam, mam sporą gromadkę czarnych i pingwinków :)

a zacznę od mojej tymczaski, Suazi, lekko szylkretowej :wink:
Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=106675&start=675

u kasia86 są aż trzy czarne kociaki szukające domów:

Lesio
Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110264&p=6170473#p6170473

i kocurkowy duet
Obrazek
Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=112903&p=6170389#p6170389

dodam jeszcze całe mnóstwo konińskich schroniskowych...

Suazi podrosła i wygląda teraz tak:
Obrazek

Lesio jedzie niedługo do domu :piwa:

kocurkowy duet niestety już bez Misia ['], został Krawatek, szuka domu

i parę czarnych i prawie czarnych kotów z konińskiego schronu, które szukają domów:

Eli, kontaktowa, przyjazna, ale schron nie wpływa na nią dobrze, ma ok. roku
Obrazek

Lufcik, ok.2 lat, wykastrowany, ma problem z tylnymi łapkami
Obrazek

Edzia, z pękniętą miednicą, bardzo kontaktowa, kategoria wiekowa młodzież
Obrazek

Czarek, ma około roku, kastrowany
Obrazek

Abba, nieufna kotka niestety
Obrazek

Ala i Maja, młode siostry
Obrazek