Podręczniki, lektury na dvd i inne fanty na DT Matahari

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob lip 24, 2010 17:59 Podręczniki, lektury na dvd i inne fanty na DT Matahari

Cytuję kota7 z wątku DT Matahari z Bydgoszczy:
"Uwaga!!! Do wszystkich sympatyków kotów u Matyhari!

Gosia przezywa ostatnio bardzo trudny czas, ma problemy rodzinne, ma problemy zdrowotne. Nie jest w stanie udźwignąć wszystkiego psychicznie. Pewnie zauważyliście, że wątek w zasadzie nie żyje - to wynik tych problemów. Ponieważ wątek jest zaniedbany, ludzie, którzy pomagają wirtualnie wykruszają się i to jest naturalne. Ale mimo wszystko prosimy o pomoc dla Gosi i jej kotów. Mam nadzieję, ze powoli Gosia wyjdzie z dołu, w jaki wpadła, ale w międzyczasie trzeba jej pomóc, bo jest spory dość dług u weta, jest też potężny minus na koncie Vivy". Wątek jest tu, gdyby ktoś chciał zobaczyć, ile dobrego Matahari robi dla kotów: viewtopic.php?f=1&t=85195&start=1230

Ten wątek został przeniesiony Z Pchlego Targu. Może ktoś coś dla siebie wypatrzy?

Damą być! Ażurowe, ręcznie szydełkiem malutkim precyzyjnie wydziergane, czarne ażurowe rękawiczki, chyba z Chin. Polecam za 10zł.Obrazek

Oto coś, czego nazwy nie znam :oops: Kółka takie na głowę, którymi Arabowie przytrzymują arafatki. Obrazek
Autentyki z Bliskiego Wschodu. Na co to komu? Na bal przebierańców! Wystarczy stare prześcieradło i jesteśmy Arabami! Wiem, co mówię - swego czasu wyhaczyłam główną nagrodę jako niejaki BinLaden. Po 5 złotych.Obrazek

Cacko ze Wschodu, tym razem Dalekiego. Filiżanka w najmodniejszych tej wiosny kolorach. Może być twoje za 15 zł
ObrazekObrazek

Za 10 zł rozstanę się z kamiennym jajem prosto z Synaju.

Za 5 zł oddam
dwa małe świeczniki metalowe, jeden ciut większy,
earl grey w mini puszeczce z Londynu.

Do wybranego "skarbu" miła klientka może sobie wybrać dowolny gratis:
prawdziwe tygrysie oczko,
fioletowy wisiorek - nie wiem, jaki to kamień,
"złote" klipsy.

Brać, wybierać, miłe panie! Zapraszam!

Obrazek

PONIŻEJ WIELKA WIOSENNA WYPRZEDAŻ - ZAPRASZAM! WSZYSTKO ZA PÓŁ CENY!

Seria filmów pt. "Lektury szkolne" była wydawana w ramach Biblioteki Gazety Wyborczej. Każdy z tomów składa się z płyty DVD z filmem i omówienia. W książce tej znajduje się prezentacja literackiego pierwowzoru (geneza, konstrukcja tekstu, charakterystyka postaci, tło historyczne)

- przydatne terminy teoretycznoliterackie

- omówienie ekranizacji (kulisy powstania, warsztat realizatorów, komentarze producentów)

- mini-leksykon wiedzy filmowej (przydatne terminy, pojęcia i informacje)

Tradycyjnie proponuję najniższe ceny z Allegro plus tania wysyłka zgodna z życzeniem nabywcy np. koperta bąbelkowa i polecony. Przy zakupie większej liczby filmów RABACIK :mrgreen:
Obrazek

1. "Ludzie bezdomni" 23zł (tytuł filmu "Doktor Judym", reż. Włodzimierz Haupe, grają m.in. Englert, Nehrebecka, Fronczewski, Kamas, Lutkiewicz, Hańcza, Skarżanka, Szczepkowska)
2. "Hamlet" 10zł (reż. Franco Zefirelli, grają m.in. Gibson, Close, Bonham Carter, Bates)
3. "Dziady" 10zł (tytuł filmu "Lawa", reż. Tadeusz Konwicki, grają m.in. Holoubek, Bista, Żmijewski, Komorowska, Łomnicki, Szapołowska)
4. "Nad Niemnem" 29zł (reż. Zbigniew Kuźmiński, grają m.in. Lipińska, Zakrzeński, Fetting)
5. "Zemsta" 5zł (reż. Andrzej Wajda, grają m.in. Gajos, Seweryn, Polański, Figura, Olbrychski)
6. "Granica" 20zł (reż. Jan Rybkowski, grają m.in. Janda, Seweryn, Hańcza, Łomnicki, Mrozowska, Krafftówna, Pawlik)

Kolejne filmy to nóweczki zafoliowane
7. "Pożegnanie z Marią"20zł (reż. Filip Zylber, grają m.in. Szaflarska, Wagner, Frycz, Królikowski)
8. "Dżuma" 23zł (reż. Luis Puenzo, grają m.in. Hurt, Duvall, Julia)
9. "Moralność pani Dulskiej" 5zł (reż. Jan Rybkowski, grają m.in. Janowska, Wrzesińska, Karel)
10. "Proces" 25zł (reż. David Hugh Jones, grają m.in. Hopkins, Maclachlan, Robards, Molina)
Zapraszam!

Wygrzebałam MĘSKIE ŁYŻWY FIGUROWE, buty w całości wykonane ze skóry, czarne, sznurowane produkcja - FOS Krosno rozmiar 43, dł. wkładki 28 cm sama łyżwa produkcji WWS Wrocław "Pomet" Łyżwy praktycznie nieużywane, ale przeleżały w szafie ponad 20 lat, dlatego trudno nazwać je nowymi. Stan bdb, wymagają ostrzenia.
Obrazek
Dodam jeszcze, że na spodzie butów jest nr 28, powiedziano mi, że to =43. Łyżwy kupił sobie mój tatko. Użył ich może raz? :roll: Mam zgryz z ceną, bo nie ma z czym porównać...Może 40 zł?

Wyprzedaż domowej filmoteki. Ceny wzięłam z Allegro (najniższe), sądzę, że można przyoszczędzić na wysyłce - dowiem się, jaka opcja byłaby najtańsza (koperta bąbelkowa i zwykły list?)
1. Rewers (Agata Buzek, Krystyna Janda, Anna Polony), 6 zł
2. Czekolada (Juliette Binoche & Johnny Depp), 5 zł
3. Monster (Charlize Theron, Christina Ricci), 3,50 zł
4. Elizabeth (Cate Blanchett), 3,50 zł
5. Pokój Marvina (Meryl Streep, Diane Keaton, Leonardo di Caprio, Robert de Niro), 2 zł
6. Plac Waszyngtona(Jennifer Jason Leigh, Maggie Smith, Albert Finney) 2,50 zł

Poza tym nadal w ofercie:

Język włoski dla początkujących, nowy, nie używany podręcznik. Ceneo pokazuje 84 zł, na Allegro kosztuje 90 zł 8O U mnie jedyne 49,90 :mrgreen:
Marco Mezzadri, Paolo Balboni "Rete!1"[libro di classe]190 stron, format A4
Obrazek

Podręczniki gimnazjalne (przesyłka np. listem poleconym 4,50zł):
1. I. Kuczałek, D. Ura "Wiedza o społeczeństwie część I" dla III klasy gimn., 76 stron, 4zł
Obrazek

2. R. Malarz "Puls Ziemi" podręcznik do geografii dla kl. III gimnazjum, 219 stron, 5 zł.
Obrazek

3. K. Zielińska, Z. Kozłowska "Czasy nowożytne. U źródeł współczesności" podręcznik historii dla kl. II gimn., 430 stron, 5 zł. PLUS "Wybranka bogów. Przepowiednia" GRATIS.
ObrazekObrazek

4. M. Koczerska "Średnowiecze. U źródeł współczesności", podręcznik historii dla klasy I, część 2, 264 strony, 5 zł. PLUS "Nowy Testament" GRATIS
Obrazek

Książki dla dzieci są formatu zeszytowego, w miękkich oprawach. Cieńsze po 4, grubsze po 5 zł plus przesyłka (np. list polecony 4,50).

1. Carlo Collodi "Pinokio", 135 stron, 4 zł
Obrazek

2. William Thackeray "Pierścień i róża", 142 strony, 4 zł
Obrazek

3. Maria Konopnicka "Stefek Burczymucha i inne wiersze", 75 stron, 4 zł
Obrazek

4. Daniel Defoe "Przypadki Robinsona Krusoe", 205 stron, 5 zł
Obrazek

5. Mark Twain "Przygody Tomka Sawyera", 191 stron, 5 zł
Obrazek

6. Mark Twain "Wielka podróż Tomka Sawyera", 103 strony, 4 zł
Obrazek

7. Frances Burnett "Mały Lord", 131 stron, 4 zł
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw wrz 01, 2011 13:36 przez Hańka, łącznie edytowano 47 razy
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Wto sie 03, 2010 22:57 Re: Mendoza i Akunin [SOPOT]

Podnoszę.

Hańka

Post » Czw sie 05, 2010 11:38 Re: Mendoza i Akunin [SOPOT]

Hania - a ten Mendoza to jak pisze?
Bo ja jestem wciąż pod ogromnym wrażeniem Barcelony Zafona, spodoba mi się Mendoza?
Nie przynudza?
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Czw sie 05, 2010 11:52 Re: Mendoza i Akunin [SOPOT]

Uwielbiam Mendozę na równi z Zafonem, chociaż Mendoza pokazuje Barcelonę zupełnie inaczej. Na wesoło, satyrycznie, czasem wręcz groteskowo. Wbrew własnemu interesowi :P napiszę, że najlepiej jest zacząć od pozycji "Przygoda fryzjera damskiego". Jeśli się spodoba - sięgnąć po inne. Dodatkowym atutem jest fenomenalne tłumaczenie, język Mendozy aż się skrzy :1luvu:

Hańka

Post » Czw sie 05, 2010 13:15 Re: Mendoza i Akunin [SOPOT]

Hańka pisze:Uwielbiam Mendozę na równi z Zafonem, chociaż Mendoza pokazuje Barcelonę zupełnie inaczej. Na wesoło, satyrycznie, czasem wręcz groteskowo. Wbrew własnemu interesowi :P napiszę, że najlepiej jest zacząć od pozycji "Przygoda fryzjera damskiego". Jeśli się spodoba - sięgnąć po inne. Dodatkowym atutem jest fenomenalne tłumaczenie, język Mendozy aż się skrzy :1luvu:

A tego fryzjera nie masz przypadkiem?

Ale skusiłam się, chcę tego Mendozę.
Miałam imieniny 5 lipca i teraz kupuje sobie prezenty w imieniu całego świata :wink:
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Czw sie 05, 2010 16:02 Re: Mendoza i Akunin [SOPOT]

hydra_pl pisze:
Hańka pisze:Uwielbiam Mendozę na równi z Zafonem, chociaż Mendoza pokazuje Barcelonę zupełnie inaczej. Na wesoło, satyrycznie, czasem wręcz groteskowo. Wbrew własnemu interesowi :P napiszę, że najlepiej jest zacząć od pozycji "Przygoda fryzjera damskiego". Jeśli się spodoba - sięgnąć po inne. Dodatkowym atutem jest fenomenalne tłumaczenie, język Mendozy aż się skrzy :1luvu:

A tego fryzjera nie masz przypadkiem?

Ale skusiłam się, chcę tego Mendozę.
Miałam imieniny 5 lipca i teraz kupuje sobie prezenty w imieniu całego świata :wink:

Fryzjera mam, ale nie dam :twisted: Ja z tych, co zwykle wracaja do ulubionej lektury po sto razy.
To co, pakować tego Gurba?

Hańka

Post » Czw sie 05, 2010 16:20 Re: Mendoza i Akunin [SOPOT]

Pakuj.
Tylko wyślij mi pełne dane do przelewu 8)
Jutro przeleje kasę, bo dzisiaj próbuję uskutecznić swój wątek bazarkowy :roll:
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Czw sie 05, 2010 16:40 Re: Mendoza i Akunin [SOPOT]

hydra_pl pisze:Hania - a ten Mendoza to jak pisze?

Bardzo... nietypowe, i pewnie dlatego bliskie mi, poczucie humoru ma Mendoza :mrgreen:
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw sie 05, 2010 18:20 Re: Mendoza i Akunin [SOPOT]

Beliowen pisze:
hydra_pl pisze:Hania - a ten Mendoza to jak pisze?

Bardzo... nietypowe, i pewnie dlatego bliskie mi, poczucie humoru ma Mendoza :mrgreen:

Ach, Belio, ja go pokochałam za takie zdanka, jak:"Uznałem się za zjedzonego" w sytuacji spotkania bohatera i groźnego psa nos w nos :mrgreen:

Hańka

Post » Czw sie 05, 2010 18:32 Re: Mendoza i Akunin [SOPOT]

hydra_pl, zobacz tu, tani, jak barszcz http://allegro.pl/item1172797036_eduard ... kiego.html

Hańka

Post » Czw sie 05, 2010 19:56 Re: Mendoza i Akunin [SOPOT]

Hańka pisze:hydra_pl, zobacz tu, tani, jak barszcz http://allegro.pl/item1172797036_eduard ... kiego.html

O dzieki Haniu, zalicytowałam sobie :)
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Sob sie 07, 2010 15:02 Re: Klasyka dziecięca po 4 i 5 zł oraz Akunin [SOPOT]

hydra, przepraszam za zwłokę, wyślę w poniedziałek - gniewasz się? :(

Hańka

Post » Sob sie 07, 2010 16:55 Re: Klasyka dziecięca po 4 i 5 zł oraz Akunin [SOPOT]

Hańka pisze:hydra, przepraszam za zwłokę, wyślę w poniedziałek - gniewasz się? :(

Nawet nie wiesz jak bardzo :wink:

Żaden problem :D
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Śro sie 11, 2010 18:51 Re: Podręczniki gimn i LO+klasyka dziecięca+Akunin[SOPOT]

Szkółka coraz bliżej :twisted: Zapraszam!

Hańka

Post » Czw sie 12, 2010 10:15 Re: Podręczniki gimn i LO+klasyka dziecięca+Akunin[SOPOT]

Poproszę:
3. E. Kłos i in. "Ciekawa biologia" część III dla gimnazjum, 199 stron, 5 zł. PLUS "500 zagadek biologicznych" GRATIS!
3. "Baśnie z tysiąca i jednej nocy", 271 stron, 5 zł
5. Eleanor Porter "Pollyanna", 158 stron, 5 zł
6. Frances Burnett "Tajemniczy ogród", 192 strony, 5 zł
11.Edith Nesbit "Złota księga Bastablów", 230 stron, 5 zł
14. Wiktor Gomulicki 'Wspomnienia niebieskiego mundurka", 166 stron, 5 zł
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[następna]