Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 04, 2010 19:52 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Klatkę zostawiłam na kociarni.
MIKUŚ

Post » Śro sie 04, 2010 19:59 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

MIKUŚ pisze:Klatkę zostawiłam na kociarni.

Ale dziś Jadzia dzwoniła że ją wzięła więc już nie wiem :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sie 04, 2010 20:09 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

terenia1 pisze:
MIKUŚ pisze:Klatkę zostawiłam na kociarni.

Ale dziś Jadzia dzwoniła że ją wzięła więc już nie wiem :(

Ustalcie to między sobą proszę. Jadzia miała sie z Tobą skontaktować .
MIKUŚ

Post » Śro sie 04, 2010 20:22 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

A to Kulka kicia z wielką kulą na łapce, to jeszcze zdjęcia ze schronu przekopiowałam z dogomanii, z tą kicią dziewczyny były na rentgenie
Obrazek
Obrazek Obrazek
Kulka to starsznie miziasta i łagodna kotka, spokojna, zupełnie bezkonfliktowa, jak sobie poje zwija się w precelek i sobie śpi . W czasie następnego dyżuru w Kociej Chatce postaram się zrobić jej zdjęcia.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sie 04, 2010 20:27 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Filomen pisze:
terenia1 pisze:Kobieta nie może go trzymać u siebie ma w domu ptaki i boi się że będzie polował na nie i ma malutkiego wnuczka.
Hidi to zaraz poprawię grafik w sprawie Twojego wieczornego dyżuru, spisałam z grafiku na kociarni :(

a mamy wolne miejsce w Chatce? Mozna gościa zrobic na bóstwo i odjajczyc i pewnie szybko by znalazł dom, na fejsbuku był chętny na rudego moge go zapytać, wprawdzie z warszawy ale dowiezimy

Na miejsce w KCh czeka przerażona Plamka i dwie buraski(ze schroniska w Sosnowcu).One mają pierwszeństwo.Jak ktoś chce niech weźmie persa Na Dt.

Ja też odmówiłam pani która dzwonila w sprawie kotki po zmarłej osobie

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sie 04, 2010 20:35 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Kulkę z Baśką przywiozłyśmy 29.07 .Kilka postów wyżej pisałam jaka jest diagnoza Kulki.
Jej Rtg (jak je odzyskam po powrocie Moniki z wakacji) skonsultuję z chirurgiem w Berlinie

Zdjęcia Kulki z naszej kociarni
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kochani pomyślcie o pomocy finansowej .Napewno potrzebny bedzie zabieg chirurgiczny

mar_tika

Post » Śro sie 04, 2010 20:43 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Pomyślimy 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro sie 04, 2010 21:19 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Nie ukrywam ze liczę na odruch serca kocio-chatkowiczów i nie tylko :? W piątek minie 1 tydz jak kotka dostaje antybiotyk.Uważam że powinna być poprawa ,ale niestety na moje oko jej nie ma.GUz niestety nie jest bardziej miękki ani rozlany :? Czyli powoli diagnoza o przewlekłym zapaleniu stawu i związanym z tym obrzękiem upada :|

Mam nadzieję że nie będzie to najgorsze czyli nowotwór!

mar_tika

Post » Śro sie 04, 2010 22:42 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

najprościej byłoby przyłożyć do tego guza głowicę usg i będzie wiadomo co to za struktura. Usg często daje lepsze wyniki niż rtg. To może być np jaka torbiela
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw sie 05, 2010 6:41 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

dzień dobry porannie czwartkowo :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw sie 05, 2010 10:16 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Czyli dzisiaj łapanka u mnie odpada? To może chociaż jutro? Bo mam ograniczony czas kiedy mogę łapać i przechowywać koty po sterylce - 25 sierpnia wybywam no a we wrześniu rok szkolny się zaczyna...
A dwa dziczki nadal się mnie panicznie boją i nie pozwolą podejść do siebie... bezbłędnie kuwetkowe 8O Codziennie sprzątam siuśki i koopy z kuwety, a nie (jak się bałam) zza pralki/sedesu. Nie wiem jak je wyciągnę na wizytę u weta, a jako że oba mają chyba KK a jeden pod wanną udaje Dartha Vadera, to bez tego nie da rady. Jakieś sugestie? :?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sie 05, 2010 10:31 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Jak byłam dziś na dyżurze nie mogłam znaleźć Dalacinu dla Kulki, więc nie podałam. Mam też wrażenie, że Zbignieff ma problemy z dorwaniem się do miski - jeśli jest zaszczepiony na KK to sądzę, że mogłabym go wziąć na tymczas co najmniej do 25 sierpnia, żeby się odkarmił. Moje koty jedzenie lubią, ale nie ma problemu jak któryś podjada z cudzej miski (chyba że gourmeta lub animondę). :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw sie 05, 2010 10:43 Re: Kocia Chatka 07.08. spotkanie Nadziei na dom inf. str 42

terenia1 pisze: bardzo proszę każdego o podanie dwóch terminów w II połowie sierpnia które będą pasowały

Tereniu mnie każdy termi sierpniowy pasuje - niestety nigdzie nie jadę jak na razie. :evil:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw sie 05, 2010 11:41 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Alienor - co do Zbignieffa to proszę zostaw go na kociarni. Tak będzie dla niego lepiej. Bo tymczas na 1-2 tygodnie jak dla mnie nie ma sensu :roll:
Bądźmy odpowiedzialni. Jak bierzesz DT to do momentu adopcji zoTwoją opieką. Nie wyobrażam sobie oddania Astry czy Doris do K.C. bo .............bo coś tam.........Cały czas myślę co zrobisz z tymi kociakami jak rozpocznie się wrzesień :?:
Ponadto masz jeszcze jakieś tam 2 kociaki z Szarej Przystani :?: Jeśli dobrze kojarzę.
Jeśli pamięć mnie nie myli to w sierpniu masz zamiar gdzieś wyjechać? Pomyślałaś o opiece nad tymi kociakami na czas Twojej nieobecności? Masz kogoś chętnego do opieki jak przyjdzie 01 września?

Proszę Cię o rozważne działania :wink:
MIKUŚ

Post » Czw sie 05, 2010 12:58 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Kociaki z Szarej Przystani o ile wiem, to właśnie tylko na wakacje były wzięte - jestem TDT.
Opiekę na te kilka dni mam załatwioną, więc spoko.
A jeśli chodzi o to co dalej z tymi dzikusami będzie, to najpierw muszę je wyleczyć, potem znaleźć im dom na cito. Ale żeby szukać wiadomo - muszę zrobić zdjęcia, ogłoszenia etc. Na pewno po wyleczeniu nie wystawię ich na zieloną trawkę ze słowami "no to miło było a teraz radźta se same".
Taką sytuację mam rodzinną, że nie mogę zrezygnować z opieki mojego ojca nad Alą wtedy gdy ja siedzę w pracy do późna. A on jest przeciwny opiece nad kotami - no, góra 2 i to takie własne. Nie mam też opcji zmiany pracy na taką, przy ktorej bym tej pomocy nie potrzebowała. Dlatego cieszę się, że Twoja sytuacja jest inna ale sama nie mogę w trakcie roku szkolnego brać tymczasów, bo ryzykuję, że albo kot wyleci na ulicę (spoko, Boniek nie) albo mój ojciec przestanie przyjeżdżać. Ani jedno ani drugie mi się nie uśmiecha.

Alienor

[poprzednia][następna]