Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Powiedz mi - bo nie mogę się doszukać tej informacji - czy koteczka miala teraz robiony test na FIV?..
Oraz czy nie pojawił się Wam w ostatnich miesiącach w domu jakiś kwiat albo chemia domowa, nowy płyn do podłóg? Szczególnie pasta?
Kotka nie bierze przewlekle jakichś leków?
U kotów zanik produkcji białych krwinek ma najczęściej dwa podłoża.
Wirusówki (u starszego kota zwykle FIV) oraz zatrucia, przypadkowe albo działanie uboczne niektórych leków.
Trzymam kciuki za biedulke...
Wrzuć wyniki na stronkę!
Jakie antybiotyki dostaje? Enrobioflox w tabletkach, a w zastrzykach ronaxan, tak?
Koniecznie zbadajcie siuśki (super byłoby zrobić też posiew).
A TFX? Żeby przystymulować białe krwinki?
Jana pisze: A TFX? Żeby przystymulować białe krwinki?
Widzę 2 maksima dla WBC (ale nie wiem, co to znaczy).
Jak Kicia? Może należy zmienić lekarza, skoro w tym momencie jest nieskuteczny?
WBC - white blood cells czyli leukocyty.
"Moj" Prof. pewnie jest na urlopie
Kciuki i najlepsze mysli!
chudynia pisze:"Moj" Prof. pewnie jest na urlopie
Taka pora roku. To jutrzejsze badanie też nie powinno być jeszcze robione, a termin wymuszony jest wyjazdem. Trudno. Nie wymagajmy od kota, żeby chorowal w określonym momencie, wygodniejszym dla badań.
Wiemy, że szwankuje produkcja białych ciałek i płytek. Nie wiemy dlaczego. To jutrzejsze badanie, to chyba ostatnie z planowanych. Ono już niczego nowego nie pokaże. Chyba za wcześnie nawet, żeby się dowiedzieć, czy te leki coś dają. Utknęliśmy znowu. Nieco dalej, ale utknęliśmy.Kciuki i najlepsze mysli!
Dziękuję. Po jutrzejszych badaniach będę miał komplet tego, co zostało zrobione. I nic więcej do zrobienia, poza podawaniem tabletek.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus i 308 gości