Otw-Fidelek [*] Rudy [*] Wieści,wieści :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 04, 2010 12:17 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to ŻYJĄ!!Rudy pojechał do DS!

trzymam :ok: :ok: :ok: :D
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sie 04, 2010 13:10 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to ŻYJĄ!!Rudy pojechał do DS!

A co te kociaki tak uciekają do tych domków 8O oby więcej takich dobrych wieści :1luvu: :1luvu:
i :ok: :ok: :ok: nadal trzymam :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sie 04, 2010 19:29 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to ŻYJĄ!!Rudy pojechał do DS!

Agneska pisze:Budrysy były u weterynarza (Asia do mnie dzwoniła po wizycie :) ).
Trzy chłopaki - to już wiadomo na pewno. 8) Wykastrowane, oczywiście. :lol:
Zdrowe, zaszczepione. Do wytępienia jedynie świerzb w uszyskach. I Markowe oczy do zakroplenia przez kilka dni.
Marek waży 4,5 kg, Wacek - 5 kg, a Blue - 5,5 kg. W sumie to 15 kg kociny. :lol:

Chłopcy byli bardzo grzeczni u pana doktora, w drodze do lecznicy też spokojni jak aniołki.
Mówiłam - przekochane te chłopaki. :1luvu:

Wszystko potwierdzam, tylko to Marek waży 5 kg a Wacek 4,5.
Chłopaki faktycznie zachowywały się wzorowo, nad podziw. Ja umierałam ze strachu już od rana. Ale gabinet to żeśmy zablokowali na dłuuuugie minuty, wywołując ogólne zniecierpliwienie.
Dodatkowe informacje:
Burasiska mają ok. 5-7 lat ze wskazaniem na niższą liczbę. Zęby ok, choć Marek (chyba) nie ma kła jednego. Marek ma Tobrex do wpuszczania do oczka. Przyjmuje to ze spokojem. Na razie. :mrgreen:
Blue nie ma wcale ząbków , więc jego wiek trudno określić. Ale wg weta ma do 10 lat. On ma najmniejszy świerzb. Jednak drapiąc sie porobił ranki w okolicach uszu i zakupiłam psikadło w pobliskiej aptece by mu nic sie nie przyplatało i szybko wygoiło.
Blue bardzo dobrze radzi sobie z jedzeniem, co widać po jego brzuszysku.

Zaopatrzyłam sie także i Oriydermyl (sorki jak znów przekreciłam nazwę) i będziemy zapuszczac w uszki i czyścić. No i prosze o kciuki w tej sprawie!!!

Koty zostały dodatkowo odpchlone,odrobaczone i mają poobcinane pazurki. Ich długość sprawia im trudność w łażeniu po wykładzinie. Chłopaki mają pozakładane książeczki ze stosownymi wpisami. :lol:
Czekamy teraz na fakturkę. :cry:

koty wróciły mocno po obrażane i pochowały się po kątach. Nawet ulubiona nerka nie wyciągnęła ich "na pokoje". Dam im dziś spokój.

Dziewczyny bardzo przepraszam,ze tak mało pisze :oops: . Uwierzcie, czasu mam za mało, a wstaję o 4 rano.W chwili obecnej gonię za własnym ogonem. Dziś musieliśmy jeszcze pozałatwiac nasze sprawy i dopiero mogłam usiąść do kompa po oprzadzeniu gadzin.
Zenek tez był dziś u weta, zaszczepilismy maluszka. Zenia dopiero dziś wieczorem pierwszy raz zjadła cos sama a nie przez strzykawkę. U niej oczki nadal brzydkie mimo zakrapiania.
To,ze nie piszę to nie znaczy,ze nic sie nie dzieje. Zaglądam, ale czasem nie mam kiedy usiąść i napisać.Więc proszę o podbijanie wątku.

Mimbla bardzo dziękuję za propozycję :1luvu: .Na pewno skorzystam. Musze tylko :wink: narobić nowych fot, i jeszcze przymusić dziecie do przegrania. A to już schody do nieba. Ale porobie na bank bo musze wreszcie zacząć ogłaszac to moje ustrojstwo. CAŁE!!!
TZ nic nie mówi, ale wzrok ma wymowny :mrgreen: .

Dzięki wielkie,że zaglądacie. Dzięki,że jesteście i kibicujecie . :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Śro sie 04, 2010 20:07 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

:1luvu: :1luvu: pewnie, że kibicujemy!!
i podziwiamy :1luvu:
twoje zdrowie, Asiu :piwa:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Śro sie 04, 2010 23:03 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

Kibicuję i :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw sie 05, 2010 0:40 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw sie 05, 2010 5:19 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

No i zaczynamy dzień od leków, kropelek, strzykawek z maściami.... Jak ja tego nie lubię. :evil:
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 05, 2010 7:01 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

ASK@ pisze:No i zaczynamy dzień od leków, kropelek, strzykawek z maściami.... Jak ja tego nie lubię. :evil:

:P :P dobrze będzie
koty będą jeszcze piękniejsze... :kotek:
i przede wszystkim zdrowe :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Czw sie 05, 2010 8:12 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

podrzucę chłopaków raz jeszcze i muszę zrobic wypad z kompa do wieczorka.
Prosze pilnowac dobytku, co by koty były na miejscu jak wróce (tj na górze listy) . :mrgreen:
Oby domki dobijały sie oknami i drzwiami.
Jakby co to pod telefonem jestem :!:
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 05, 2010 11:00 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Czw sie 05, 2010 12:01 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

Może i troszkę pomyliłam wagę chłopaków, ale suma kociny się zgadza, prawda? :mrgreen:

Jak już je wszystkie nasmarujesz, zakroplisz, napchasz lekarstwami, to pogłaszcz je troszkę, dobrze? :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw sie 05, 2010 12:07 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

I ode mnie :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw sie 05, 2010 13:54 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

wiadomości o chłopakach dobre tylko te domki :?
potrzymam i zacisne mocniej :ok:
moze gdzieś ,ktoś :?:
:ok: :kotek:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw sie 05, 2010 14:14 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

powiem wam tak.... :roll:
podobne sytuacje jak na tym watku spotykam coraz czesciej... :roll:

wystarczy zajrzec tu:

:arrow: viewtopic.php?f=1&t=115207&start=0

normalnie nie rozumiem, nie rozumiem, jak mozna byc takim egoista i tak nieczulym, zero wrazliwosci! :evil:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw sie 05, 2010 14:15 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

Pokazujemy i przypominamy dzieciaki

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

[poprzednia][następna]