» Śro sie 04, 2010 7:24
Devon do oddania
Witam,
mam do oddania 1.5 rocznego rudego Devona, kocurka. Przygarneliśmy go 2 tygodnie temu, bo pierwszy właściciel zmienił tryb życia - zaczął pracować po 24h, a kot męczył się w domu sam. Powód dla którego nie możemy go zatrzymać to moja alergia-wywołują ją u mnie tylko niektóre koty, więc nie sądziłam, że z devonem, rzekomo niskoalergicznym, nie będzie problemu. Kotek trudno zniósł zmianę domu, ale nie było aż tak źle jak przy niektórych adopcjach opisywanych tutaj-już po trzech dniach zaczął się z nami bawić i nigdy nie załatwił się poza kuwetą.
Kot jest podobno po wystawowych rodzicach, ale nie dociekalismy, bo nie to było dla nas najważniejsze. Jeśli komuś zależy na info, zdobęde konkrety od poprzedniego właściciela.
Kotek jest prawie idealnie zdrowy, prawie, bo weterynarz zauważył szary nalot pod pyszczkiem i kazał nam to obserwować pod kątem podejrzenia drożdżycy. Dziś idziemy na druga wizytę, więc będę miała więcej informacji.
Jeśli ktoś zdecyduje się go przygarnac, możemy umówić się, że my wyleczymy kotka i oddamy po terapii /jeszcze kilka tygodni wytrzymam na lekach antyalerg., ważne żebym nie musiała być na nich kilka lat/ albo, że oddamy go od razu.
Zależy nam, żeby kotek trafił w dobre miejsce, bo potrzebuje ludzi jak dziecko rodziców, więc zastrzegamy sobie prawo odmowy.
Do oddania jest też standardowy koci osprzęt. My zapłaciliśmy poprzedniemu właścicielowi 200 pln i taka kwotę proponujemy jako odstępne. Gdyby ktoś był zainteresowany poznaniem Rudego, proszę o wiadomość na forum. Miejsce- 20km od Warszawy-wołomin
Ostatnio edytowano Śro sie 04, 2010 15:05 przez
Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przeniosłam wątek na Kociarnię