Zbieraj znaczki nie koty! DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 03, 2010 15:43 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

pixie65 pisze:
Zofia&Sasza pisze: Nie rozumiem też co Cię tak bawi?

Nooo...niebywale profesjonalny raport się zapowiada :wink:
Powiedz, że sobie jaja robisz, proooszę....

Nie robię. Nic o mnie nie wiesz, nie znasz mnie, nie wiesz, co i jak planuję... A już masz pewność. Ciekawe. Nie bój się - Ty pod tym podpisana nie będziesz.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sie 03, 2010 15:49 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Blusik pisze:Mój "tekst" jest całkowicie jasny. Ludzie, którzy mają stada kotów, którym nie są w stanie zapewnić samodzielnie opieki i którzy beztrosko nie myślą o tym co może stać się w razie ich niedyspozycji stosują właśnie tę zasadę.

Ależ myślą.
Myślą, a nawet czasem o tym piszą.
Ale wtedy kwik się podnosi, że to "szantaż emocjonalny".
Nie dogodzi się wszystkim :roll:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto sie 03, 2010 15:58 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze:Nie robię. Nic o mnie nie wiesz, nie znasz mnie, nie wiesz, co i jak planuję... A już masz pewność. Ciekawe. Nie bój się - Ty pod tym podpisana nie będziesz.

Nieprawda.
Pewności nie mam.
Natomiast czytam to i owo oraz potrafię wyciągać wnioski.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto sie 03, 2010 16:01 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Blusik pisze:...
Mój "tekst" jest całkowicie jasny. Ludzie, którzy mają stada kotów, którym nie są w stanie zapewnić samodzielnie opieki i którzy beztrosko nie myślą o tym co może stać się w razie ich niedyspozycji stosują właśnie tę zasadę.

Co do aniołków wyraziłam swoją opinię! Dość się na forum napatrzyłam na sytuacje, gdy ktoś mający stado kotów dobierał następnego, a tłum ludzi mu przesyłał aniołki, całuski itp zamiast stwierdzić, że może już dosyć!

Oczywiście, że nie jesteś w stanie tego zrozumieć. Ty sprzedasz kociaki i nie musisz się martwić. Nikt też chętnie nie dołoży się do utrzymywania Twojej hodowli, ale wyobraź sobie, że są ludzie, którzy dołożą się do utrzymania tych niechcianych kotów. Nie rozumiem tylko dlaczego to Ciebie uwiera. Dlaczego według Ciebie naganne jest utrzymywanie kotów za cudze pieniądze i to nie kradzione ani nie wyłudzone a dane z własnej woli darczyńców.
Nie rozumiem też dlaczego tak bardzo martwisz o kondycję innych ludzi. Martw się o siebie i ludzi którym sprzedajesz koty.

Aniołków i całusków zawsze było niewiele w wątkach mocno zakocnych dt. Tam nikt nie ma czasu ani ochoty na cmokanie i fruwanie. Nie wiem skąd Ci się to wzięło. W moim wątku takowe były nawet piętnowane na równi ze smoczkami.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto sie 03, 2010 16:02 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

pixie65 pisze:
Zofia&Sasza pisze:Nie robię. Nic o mnie nie wiesz, nie znasz mnie, nie wiesz, co i jak planuję... A już masz pewność. Ciekawe. Nie bój się - Ty pod tym podpisana nie będziesz.

Nieprawda.
Pewności nie mam.
Natomiast czytam to i owo oraz potrafię wyciągać wnioski.

:strach: :strach: :strach: Buuuu, wiedzą o mnie wszystko. Wykryły, że jestem debilnym dysgrafem bez wykształcenia i realnej oceny sytuacji. Domyśliły się że chcę wydrukować forumowy wątek, dodać dużymi bukwami RAPORT i wysłać do Sejmu. Wysłały pluskwy i namierzyły pisane przeze mnie teksty... :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sie 03, 2010 16:15 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:
Blusik pisze:...

Oczywiście, że nie jesteś w stanie tego zrozumieć. Ty sprzedasz kociaki i nie musisz się martwić. Nikt też chętnie nie dołoży się do utrzymywania Twojej hodowli, ale wyobraź sobie, że są ludzie, którzy dołożą się do utrzymania tych niechcianych kotów. Nie rozumiem tylko dlaczego to Ciebie uwiera. Dlaczego według Ciebie naganne jest utrzymywanie kotów za cudze pieniądze i to nie kradzione ani nie wyłudzone a dane z własnej woli darczyńców.
Nie rozumiem też dlaczego tak bardzo martwisz o kondycję innych ludzi. Martw się o siebie i ludzi którym sprzedajesz koty.

Aniołków i całusków zawsze było niewiele w wątkach mocno zakocnych dt. Tam nikt nie ma czasu ani ochoty na cmokanie i fruwanie. Nie wiem skąd Ci się to wzięło. W moim wątku takowe były nawet piętnowane na równi ze smoczkami.

W nosie mam los ludzi, którzy maja stado kotów, tylko zastanawiam się co będzie z nimi jak nagle okaże się, że coś się stało jego opiekunowi.
Tak mam hodowlę i sprzedaję kocięta, a do tego ciężko pracuję, żeby móc pomóc innym kotom i to uważam upoważnia mnie do wypowiadania się w tym wątku, ale Ty stosujesz zasadę zjeżdżania z tematu głównego.
Wcześniej tego nie pisałam, ale teraz ponieważ wypowiedziałaś się na mój temat i dokonałaś "pełnej" oceny, to i ja wyrażę swoją opinię - jesteś kolekcjonerką, która dokaca się kiedy może i tłumaczy to dobrem kotów.
Możesz nie odpisywać, bo nie wiem co mnie napadło, żeby się dzisiaj odezwać, ale więcej tego nie zamierzam robić.
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Wto sie 03, 2010 16:17 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze: :strach: :strach: :strach: Buuuu, wiedzą o mnie wszystko. Wykryły, że jestem debilnym dysgrafem bez wykształcenia i realnej oceny sytuacji. Domyśliły się że chcę wydrukować forumowy wątek, dodać dużymi bukwami RAPORT i wysłać do Sejmu. Wysłały pluskwy i namierzyły pisane przeze mnie teksty... :ryk: :ryk: :ryk:

O kim piszesz, bo nie bardzo rozumiem :?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto sie 03, 2010 16:24 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Blusik pisze:... nie wiem co mnie napadło, żeby się dzisiaj odezwać, ale więcej tego nie zamierzam robić.

Trzymam za słowo. :D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto sie 03, 2010 16:54 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:Zabers przykro mi, ale widocznie nie jestem w stanie zrozumieć tego co piszesz. Odczytuję Twoje słowa tak a nie inaczej. Jeśli mój odbiór tych słów jest błędny to chyba dalsza ich wymiana jest bezcelowa.

Pytanie było proste: czy potwierdzasz (bo to wynikało z Twojego postu), że kondycja finansowa opiekuna kotów nie ma nic do rzeczy, ale skoro nie zrozumiałaś - trudno. W tej sytuacji rzeczywiście jedyne co mi pozostaje, to uznać, że dialogu z przyczyn obiektywnych nie poprowadzimy.
mirka_t pisze:... Ty się do nich nie zaliczach. W dodatku nie odczuwam potrzeby uzewnętrzniania się na forum.

To zupełnie zrozumiałe. Nie wydaje mi się, żeby którakolwiek z nas utyskiwała nad tym. Co zaś do uzewnętrzniania się na forum, to uściśliłabym - "w tym zakresie" 8)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto sie 03, 2010 17:10 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Kondycja finansowa opiekuna kotów tymczasowych nie ma nic do rzeczy, jeśli ten opiekun aktywnie szuka wsparcia finansowego na utrzymanie tych kotów. O to chodziło?

Nie uzewnętrzniam się na forum w wielu zakresach.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto sie 03, 2010 17:16 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:Kondycja finansowa opiekuna kotów tymczasowych nie ma nic do rzeczy, jeśli ten opiekun aktywnie szuka wsparcia finansowego na utrzymanie tych kotów. O to chodziło?

Nie uzewnętrzniam się na forum w wielu zakresach.

poprawka: skutecznie.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Wto sie 03, 2010 17:24 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zabers przecież aktywne szukanie równa się skutecznemu.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto sie 03, 2010 17:29 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:Zabers przecież aktywne szukanie równa się skutecznemu.

Niekoniecznie. Starać się nie znaczy mieć stuprocentową pewność rezultatu.

zabers

Post » Wto sie 03, 2010 17:32 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

zabers pisze:
mirka_t pisze:Zabers przecież aktywne szukanie równa się skutecznemu.

Niekoniecznie. Starać się nie znaczy mieć stuprocentową pewność rezultatu.

nawet więcej - mozna się starac i miec zerowy rezultat
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto sie 03, 2010 17:46 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

No ba. Wiadomo, że lepiej zachowawczo nic nie robić, bo wtedy nie ma ryzyka ani rozczarowania. Aż dziwne, że są ludzie zakładający fundacje.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

[poprzednia][następna]