TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową-dostal szanse. Ma dom

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 03, 2010 16:23 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

Toffika umieściłam na nk w galerii kotków wyjatkowych, może podałabym konto do wpłat, gdyby ktos zechciał pomóc, polecam kociaka, zawsze jakas dobra dusza groszem wspomoze, tylko dane do przelewu, Jolu, gdybys podała, które moge umieścić na nk. :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto sie 03, 2010 17:25 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

alessandra pisze:Toffika umieściłam na nk w galerii kotków wyjatkowych, może podałabym konto do wpłat, gdyby ktos zechciał pomóc, polecam kociaka, zawsze jakas dobra dusza groszem wspomoze, tylko dane do przelewu, Jolu, gdybys podała, które moge umieścić na nk. :wink:

nie wiem jakie dane molgabym umiescic publicznie
pomysle nad tym

dzieki!! :)
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Śro sie 04, 2010 10:11 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

Podniosę maleńtaska...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro sie 04, 2010 13:19 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

:ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt sie 06, 2010 11:03 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

Cicho tu...

Są jakieś nowe wieści, co u mojego burego ulubieńca?...

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Nie sie 08, 2010 8:37 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

co tam słychac u Toffika?
Jolu, jak pisałam na pw jest możliwe leczenie, tylko koszty sa bardzo wysokie, jednak efekt był :ok:
marzyłby sie domek nie tylko z dobrym serduchem, spokojem,ale i dużym portfelem, ech...

alessandra

Post » Wto sie 10, 2010 14:10 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

ja w ciaglych rozjazdach, stad mala aktywnosc na forum

alessandra, dziekuje za rady, wszystkie wiadomosci od Ciebie kopiuje w osobny folder, na pewno beda pomocne gdy juz Tofik u mnie zagosci :)

wiesci o Tofiku sa takie ze wraz z mama zostal przeniesiony do wiekszego pokoju
Wanda mowi ze jakby lepiej z jego koordynacja, czy to wieksza przestrzen sprawila ze ma wiecej ruchu, czy po prostu rosnie i objawy choroby troszke sie splycily?
nie wiemy

wplynelo 145zl od LVSC za bazarek :)
bardzo dziekuje!

czyli Tofik ma juz dokladnie 355zl na swoim koncie

zbieramy na rezonans i inne badania

planuje, ze w drugiej polowie sierpnia Tofik do mnie przjedzie

jednak tak sobie mysle ze o ile rezonans bedzie zlecony przez lekarza, to idealnym by bylo, by najpierw mial wykonany rezonans we wroclawiu
bo gdy do mnie przyjedzie to pozniej ja bede musiala z powrotem jechac z nim w tym samym kierunku - przez slask do wroclawia - szkoda kotka, szkoda tez pieniedzy ktore moznaby na inny cel przeznaczyc, chociazby leki

z Bytomia Stolarzowic do Wroclawia jest ok 165km a ode mnie do Wroclawia 250km
to robi roznice w czasie i kosztach, bo ja te 250km pojade po naszych super drogach, objazdach, korkach etc przez min 5 godz!
dlatego zaczynam sie zastanawiac czy nie lepiej, dla dobra kota, nie zrobic mu badan zanim do mnie przyjedzie

mamy troszke czasu by sie nad tym zastanowic i podjac decyzje

natur11

Post » Wto sie 10, 2010 19:50 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

w koncu udalo mi sie przerzucic na komputer zdjecia brata Tofika

oto DJ, zdjecia sa z nowego domu, od pierwszych dni

zdjecia z psem sa rewelacyjne :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek czy to lapy psa??

Obrazek

Obrazek

ponoc DJ rozrabia jak maly kociak. Nie umie wyjsc na lozko, ale ma uklad z psem - i ten go podsadza. Jedza tez razem z miski.

nie mam wiesci o jego siostrze w nowym domu

a oto ich mama

Obrazek

natur11

Post » Wto sie 10, 2010 20:13 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

Cudowne te fotki z psem :1luvu:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro sie 11, 2010 18:37 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

:)

oby i Tofik znalazl dobry, kochajacy dom

natur11

Post » Śro sie 11, 2010 19:03 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

Naprawdę słodziak :D jestem pewna, że znajdzie kochający domek tak jak jego rodzeństwo. Ale faktycznie trzeba go zdiagnozować, nie na "oko", tylko specjalistcyzne badania. Nie mogę pomóc, bo jestem bez pracy, ale bardzo, bardzo trzymam :ok: walczcie o kotka, jest mały, taki organizm może przecież trochę się zregenerować. Zresztą, jak piszecie, kociak świetnie sobie radzi, więc ta ułomność mu nie przeszkadza. Czekam na dalsze wieści o przystojniaku!

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Czw sie 12, 2010 11:15 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

fenomenalna przyjaźń :ok:
zdjecia normalnie mnie rozłożyły :1luvu:

jak widac kotek sobie radzi, myśle,ze Toffik takze nie bedzie miał problemów z dostosowaniem sie do życia, przydałby sie i jemu taki przyjaciel, kotki "inne" o wiele lepiej radzą sobie kiedy przebywają w towarzystwie kota/psa zdrowego, o wiele tez łatwiej przebiega ich rehabilitacja, zauważyłam to po moim ślepaczku chociażby; koty sa naprawde doskonałymi stworzeniami, potrafią swoje wady czy ułomnosci maskować tak, ze tylko opiekun o nich wie :wink: :ok:

alessandra

Post » Czw sie 12, 2010 11:50 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

alessandra pisze:
jak widac kotek sobie radzi, myśle,ze Toffik takze nie bedzie miał problemów z dostosowaniem sie do życia, przydałby sie i jemu taki przyjaciel, kotki "inne" o wiele lepiej radzą sobie kiedy przebywają w towarzystwie kota/psa zdrowego, o wiele tez łatwiej przebiega ich rehabilitacja, zauważyłam to po moim ślepaczku chociażby; koty sa naprawde doskonałymi stworzeniami, potrafią swoje wady czy ułomnosci maskować tak, ze tylko opiekun o nich wie :wink: :ok:

Dokładnie tak!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro sie 18, 2010 20:45 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

Na wstępie chciałam się przywitać, ponieważ jestem tutaj nowa. Trafiłam na to forum, gdyż zainteresował mnie Tofik i tak po nitce... Znalazłam w necie kilka ogłoszeń mających na celu znalezienie mu domu, jednak zaniepokoiło mnie to, że w ogłoszeniach nie pisze się, że jedno z kociąt padło (?). Bardziej jednak dziwi mnie to, że wyraźnie opiekunka pisze, że kotek nie potrzebuje specjalistycznego leczenia, tylko podawanie witaminek. Komu mam wierzyć? Chciałam zaopiekować się Tofikiem, ale pohamowałam swoje zapędy.

Morela56

Od: Śro sie 18, 2010 20:33

Post » Śro sie 18, 2010 20:52 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Wesprzesz bazarkiem?

Padło? :?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

[poprzednia][następna]