Zbieraj znaczki nie koty! DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 03, 2010 14:55 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

zabers pisze:... A kto się tymi "bezalternatywnymi" kotami potem zajmuje? Rozumiem, że osoba udostępnia pomieszczenia, a koty same się karmią, zarabiają/zbierają na jedzenie, leczenie i same sobie domów szukają. No jeśli tak, to wszystko w porządku, to rzeczywiście lokal, finanse i sytuacja adopcyjna opiekuna nie mają tu nic do rzeczy.

Ja zajmuję się takimi kotami, ja staram się pozyskiwać środki na ich utrzymanie, ja wydaję je do adopcji. Uważasz może, że jest inaczej?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto sie 03, 2010 15:00 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze:...
I bardzo żałuję, że kilka osób na forum - z niewiadomych dla mnie powodów - wzięło to do siebie...

Sądziałaś, że będzie inaczej? Niewiadome powody? A prześledziłaś dobrze posty?
Ostatnio edytowano Wto sie 03, 2010 15:01 przez mirka_t, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto sie 03, 2010 15:00 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:
zabers pisze:... A kto się tymi "bezalternatywnymi" kotami potem zajmuje? Rozumiem, że osoba udostępnia pomieszczenia, a koty same się karmią, zarabiają/zbierają na jedzenie, leczenie i same sobie domów szukają. No jeśli tak, to wszystko w porządku, to rzeczywiście lokal, finanse i sytuacja adopcyjna opiekuna nie mają tu nic do rzeczy.

Ja zajmuję się takimi kotami, ja staram się pozyskiwać środki na ich utrzymanie, ja wydaję je do adopcji. Uważasz może, że jest inaczej?

I dlatego:
mirka_t pisze:
mimbla64 pisze:... Bo uważam, że w konkretnej sytuacji finansowej, lokalowej, adopcyjnej, dobieranie kolejnych kotów jest złe.

By może złe dla tej osoby, ale nie dla kotów, które lepszej alternatywy w danej chwli nie miały. Wynika z tego, że martwisz się o osobę a nie koty.

jest jak najbardziej słuszne bo od niej zależy los kotów.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto sie 03, 2010 15:03 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Pliss, pliss przestańcie się o mnie martwić. Jest tyle bezdomnych ludzi, tyle cierpiących dzieci. Wcale nie mam tak źle.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto sie 03, 2010 15:04 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:

Nie wnikając w szczegóły Twojej działalności - z tego wynika, że powinnaś najlepiej wiedzieć, iż osoba opiekuna (w tym stan jej finansów i sytuacja lokalowa) nie jest tu bez znaczenia właśnie ze względu na dobro kotów, nie osoby. Uważasz może, że jest inaczej?
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto sie 03, 2010 15:09 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zabers do czego zmierzasz? Czy marzy Ci się ustalenie na forum maksymalnej ilości kotów w dt bez potrzeby składania deklaracji finansowych a ponad tą liczbę wymaganie zeznań opiekunki o sytuacji finansowej?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto sie 03, 2010 15:13 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

zabers pisze:Nie wnikając w szczegóły Twojej działalności - z tego wynika, że powinnaś najlepiej wiedzieć, iż osoba opiekuna (w tym stan jej finansów i sytuacja lokalowa) nie jest tu bez znaczenia właśnie ze względu na dobro kotów, nie osoby. Uważasz może, że jest inaczej?

E tam! Dał Bóg koty, to da i na koty! :evil:
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Wto sie 03, 2010 15:22 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:Zabers do czego zmierzasz? Czy marzy Ci się ustalenie na forum maksymalnej ilości kotów w dt bez potrzeby składania deklaracji finansowych a ponad tą liczbę wymaganie zeznań opiekunki o sytuacji finansowej?

A Ty? Planujesz zrealizować jakieś swoje marzenia?
Przy okazji, doczytałaś dokładnie o czym pisałam, czy tak tylko z przyzwyczajenia na oślep próbujesz sprowadzić dyskusję na manowce? Ktoś pisał o PIT-ach? Nie zauważyłam. Za to zadałam Ci konkretne pytanie, które skrzętnie próbujesz ominąć.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto sie 03, 2010 15:25 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Blusik, Twój tekst jak i teksty o aniołkach i aureolach świadczą tylko o ogromnym braku zrozumianie dla ludzi, którzy naprawdę chcą pomagać kotom. Wręcz im uwłaczają.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto sie 03, 2010 15:27 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze:Vego013 - wbrew pozorom właśnie na tym wątku padło wiele przykładów, opinii, które posłużą do przygotowania "Raportu o Zbieractwie". Mam zamiar dotrzeć z nim do Parlamentarnego Zespołu ds Zwierząt, do Izby Weterynaryjnej. Mam zamiar próbować zainteresować sprawą psychiatrów...

Sorry ale wymiękłam... :ryk:
Zofia&Sasza - ten "Raport" zamierzasz przygotować na podstawie materiałów z forum?
I poważnie zamierzasz go pokazać publicznie?
Zofia&Sasza pisze:I bardzo żałuję, że kilka osób na forum - z niewiadomych dla mnie powodów - wzięło to do siebie...

To może przyjrzyj się dokładniej temu co piszesz, co robisz albo piszesz, że będziesz robić.
Może uda Ci się dostrzec pewien logiczny ciąg przyczynowo-skutkowy.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto sie 03, 2010 15:30 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zabers przykro mi, ale widocznie nie jestem w stanie zrozumieć tego co piszesz. Odczytuję Twoje słowa tak a nie inaczej. Jeśli mój odbiór tych słów jest błędny to chyba dalsza ich wymiana jest bezcelowa.

O marzeniach mogę rozmawiać z osobami mi bliskimi. Ty się do nich nie zaliczach. W dodatku nie odczuwam potrzeby uzewnętrzniania się na forum.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto sie 03, 2010 15:31 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

pixie65 pisze:
Zofia&Sasza pisze:Vego013 - wbrew pozorom właśnie na tym wątku padło wiele przykładów, opinii, które posłużą do przygotowania "Raportu o Zbieractwie". Mam zamiar dotrzeć z nim do Parlamentarnego Zespołu ds Zwierząt, do Izby Weterynaryjnej. Mam zamiar próbować zainteresować sprawą psychiatrów...

Sorry ale wymiękłam... :ryk:
Zofia&Sasza - ten "Raport" zamierzasz przygotować na podstawie materiałów z forum?
I poważnie zamierzasz go pokazać publicznie?
Zofia&Sasza pisze:I bardzo żałuję, że kilka osób na forum - z niewiadomych dla mnie powodów - wzięło to do siebie...

To może przyjrzyj się dokładniej temu co piszesz, co robisz albo piszesz, że będziesz robić.
Może uda Ci się dostrzec pewien logiczny ciąg przyczynowo-skutkowy.

Także na ich podstawie. I zapewniam Cię że mam wystarczające kompetencje, aby coś takiego profesjonalnie przygotować. Nie rozumiem też co Cię tak bawi?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sie 03, 2010 15:37 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Blusik pisze:
zabers pisze:Nie wnikając w szczegóły Twojej działalności - z tego wynika, że powinnaś najlepiej wiedzieć, iż osoba opiekuna (w tym stan jej finansów i sytuacja lokalowa) nie jest tu bez znaczenia właśnie ze względu na dobro kotów, nie osoby. Uważasz może, że jest inaczej?

E tam! Dał Bóg koty, to da i na koty! :evil:

Blusik - najczęściej to nie Bóg dał te koty do mnie, czy do Mirki.... a przynajmniej sporą część z nich, nie Bóg.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto sie 03, 2010 15:40 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze: Nie rozumiem też co Cię tak bawi?

Nooo...niebywale profesjonalny raport się zapowiada :wink:
Powiedz, że sobie jaja robisz, proooszę....
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto sie 03, 2010 15:41 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

mirka_t pisze:Blusik, Twój tekst jak i teksty o aniołkach i aureolach świadczą tylko o ogromnym braku zrozumianie dla ludzi, którzy naprawdę chcą pomagać kotom. Wręcz im uwłaczają.

Mój "tekst" jest całkowicie jasny. Ludzie, którzy mają stada kotów, którym nie są w stanie zapewnić samodzielnie opieki i którzy beztrosko nie myślą o tym co może stać się w razie ich niedyspozycji stosują właśnie tę zasadę.

Co do aniołków wyraziłam swoją opinię! Dość się na forum napatrzyłam na sytuacje, gdy ktoś mający stado kotów dobierał następnego, a tłum ludzi mu przesyłał aniołki, całuski itp zamiast stwierdzić, że może już dosyć!
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

[poprzednia][następna]