Szczotka, co z tego że kulejąca, czeka na swój domek

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto sie 03, 2010 9:16 Re: Pomocy - mała, szczenna, potrącona - potrzebny dom (DT/ DS)

Mamy zdjęcie UWAGA, UWAGA

A oto i Szczotka:

Obrazek

W tym tygodniu trafi do nas, jest promyczek nadziei, że uda się ją umieścić w jakimś miejscu, w którym spokojnie będzie mogła poczekać na dom. Na razie nic nie piszę żeby nie zapeszyć!
Na miejscu dowiedzieli się, że znaleźliśmy dla niej dom ( ;) ) więc lepiej ją chwilowo traktują i... podobno jest jakaś pani, która jest bardzo dobra dla zwierząt i ona (ta pani) się będzie opiekować Szczotką (prawdę mówiąc szlak mnie trafił)>

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Wto sie 03, 2010 10:04 Re: Pomocy - mała, szczenna, potrącona - potrzebny dom (DT/ DS)

Śliczna ta szczotka :1luvu:
Trzymam mocno kciuki, żeby się udało ! :ok: :ok: :ok:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Wto sie 03, 2010 22:54 Re: Pomocy - mała, szczenna, potrącona - potrzebny dom (DT/ DS)

Ma piękne oczy (z całej reszty bardzo by mi pasowała do stada :ryk: )
Ale po zdjęciu widać, że raczej nie jest to agresywny psiak. Zdjęcie zrobione przez Pana, który no teraz pomaga.
W piątek Szczotka będzie w Warszawie na sterylizacji, zostanie u nas do czasu zagojenia się ran. Musimy zagęścić ruchy....

Malati

Post » Czw sie 05, 2010 21:02 Re: Pomocy - mała, szczenna, potrącona - potrzebny dom (DT/ DS)

Jutro powinien być TEN dzień ale nie wiadomo czy będzie... mamma mia nieopatrznie całkiem powiedziała, że sunia będzie wysterylizowana (ale to na samym początku) i nagle postanowiono, że Szczotka zostaje. Są negocjacje i TŻ my i tak po Nią pojedzie. Ja nie mam słów, zwłaszcza na argumentacje, że to nie humanitarne ale chodzi o względy hmm emocjonalne, że była miła. Przygotowałam mie całą przemowę,. co ma mówić jak zadzwoni. Czyli o tym, że sunia po potrąceniu musi być przebadana, że przy porodzie musi być weterynarz, że gdzie jej zagwarantują miejsce i wszystko co się da (dużo argumentów znalazłam).
Oby jutro był ten wielki dzień ;)

Malati

Post » Czw sie 05, 2010 22:34 Re: Pomocy - mała, szczenna, potrącona - potrzebny dom (DT/ DS)

Trzymam kciuki ! :ok: :ok: :ok:

nika28

Post » Pt sie 06, 2010 8:13 Re: Pomocy - mała, szczenna, potrącona - potrzebny dom (DT/ DS)

No to zaciskam kciuki z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt sie 06, 2010 8:18 Re: Pomocy - mała, szczenna, potrącona - potrzebny dom (DT/ DS)

Oj to przyłączam się do kciuków :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt sie 06, 2010 12:58 Re: Pomocy - mała, szczenna, potrącona - potrzebny dom (DT/ DS)

Jedzie! Jedzie! Jedzie!
TŻ my razem ze Szczotką do Warszawy, chociaż pewnie już dojechali do naszego Pana doktora.

Nie było problemów żadnych z wydaniem, nie wykluczamy możliwości, że Szczotka jednak wróci na wieś z przyczyn różnych.

O kciuki mocno prosimy!

Malati

Post » Pt sie 06, 2010 16:16 Re: Pomocy - mała, szczenna, potrącona - potrzebny dom (DT/ DS)

Szczotka już po zabiegu u nas. Leży, odpoczywa. Fizycznie to jest długaśna, ma krótkie łapki za to prześliczny pyszczek. Długi jak u liska za to w kolorze złotej bieli. Śliczny, zdjęcie nie oddaje.

W samochodzie była bardzo grzeczna. Jechała sama z TŻ mojej mamy. Usiadła z tyłu za jego fotelem, jak jej wskazał żeby poszła za drugi fotel żeby mógł ją gładzić zmieniła pozycje. Teraz leżąc zawołana macha ogonkiem. Staramy się robić wszystko żeby na razie nie musiała się ruszać. Niestety już są pielgrzymki do Niej. Pierwszy pojawił się jedyny mężczyzna w stadzie czyli Ancymon. Bardzo uważnie ją zbadał i obserwuje, na razie Szczotka nie reaguje. Zobaczymy co dalej.

Ma u nas 2 tygodnie do momentu zdjęcia szwów.

Malati

Post » Pt sie 06, 2010 17:23 Re: Pomocy - mała, szczenna, potrącona - potrzebny dom (DT/ DS)

Dziewczyny ja myślę, że to będzie cudowny psi towarzysz. Ona jest wspaniała. Długa, na razie ma wystające wszystkie kostki ale jest przeurocza i ta jasna, lisia mordka o ciemnych oczach w cimnych obwódkach, do zakochania. Jak się Nią zainteresowałam, pogładziłam to zyskałam towarzyszkę, która nie zważając na 3 szalone psuki i obserwatora kociego chciała za mną krok w krok chodzić i chodziła. To znaczy ja ją pogładziłam (Szczotka leżała w kuchni żeby mieć spokój) i poszłam do siebie. Po chwili zobaczyłam, że Ona za mną przyszła. To poszłam do dużego pokoju a Ona za mną. Położyła się w psim mieszkaniu, później weszła do gąbczastego koszyka (sama, pokonując jego ścianki tymi krótkimi nóżkami) i poleżała w międzyczasie wywalając obolały brzusio do góry. Jeszcze nie słyszałam, żeby warknęła na psunie czy kota. My tak ostrożnie z szacunkiem do Niej podchodzimy ale nie widać w Niej agresji.

Wspaniała jest, może znacie kogoś kto szuka niedużego psiego towarzysza to będzie bombowa przyjaciółka. Esh niech Ona nie musi wrócić tam skąd ją zabrałyśmy, niech nie musi :/

Malati

Post » Nie sie 08, 2010 18:21 Re: Wspaniała Szczotka, już wysterylizowana szuka domu!Ma 10 dni

Od wczoraj Szczotka ma dom!

Wymarzony dla Niej ale też dla nas. Dom z miłości od pierwszego wejrzenia!

Malati

Post » Nie sie 08, 2010 20:00 Re: Wspaniała Szczotka, już wysterylizowana szuka domu!Ma 10 dni

Malati pisze:Od wczoraj Szczotka ma dom!

Wymarzony dla Niej ale też dla nas. Dom z miłości od pierwszego wejrzenia!

Nie mogę uwierzyć !
Bardzo się cieszę :1luvu: :1luvu: :1luvu:

nika28

Post » Nie sie 08, 2010 20:50 Re: Wspaniała Szczotka, już wysterylizowana szuka domu!Ma 10 dni

Cieszę sie ogromnie, tak szybko odmieniliście jej los, Malati napiszesz nam coś więcej :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon sie 09, 2010 16:38 Re: Szczotka czeka na koniec remontu i jedzie do DS

Szczotka ma trafić do mamy dziewczyny mojego brata. Zobaczyła ją i koniec kropka, Szczotka i tyle ;)
Niestety czekamy na koniec remontu. Niedobrze, bo coraz bardziej lubię Szczotkę. Gdybym miała warunki to za Chiny Ludowe bym jej nie odebrała. To jest świetny pies. Z gatunku nie widać ale słychać. Gaduła jakich mało, gada i gada, gada, gada. Sam zaczepia a zaczepiana odpowiada :roll: lubi sobie pogadać, uwielbia być przy człowieku. Żadnych problemów adaptacyjnych, zachowuje się jak całkiem domowy pies. Wyraźnie jest zachwycona miastem i tym, że ma "swoich" ludzi. Taka mała elektrownia atomowa energie przeznaczająca na wyrażanie radości z tego, że jest ten człowiek. Na spacerach (ekh wiem nie powinnam ale bez smyczy) chodzi jak najbliżej człowieka, a jak człowiek się zamyśli to gada do Niego, żeby zwracał na Nią uwagę. A przy tym wesoła, radosna. Podbiega, podgryza, podskakuje. Całą sobą wyraża radość.

Całkowicie fenomenalnie wspaniała.

Zaczyna też chodzić na 4 łapkach. Do niedawna, po wypadku tylko 3 stawiała, a teraz przy wolnych chodzie wszystkie 4 pracują.

Malati

Post » Wto sie 10, 2010 8:22 Re: Szczotka czeka na koniec remontu i jedzie do DS

No po prostu fenomenalne wieści :dance: :dance2:
Obłednie się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Podarowaliście jej prawdziwe, szczęśliwe życie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]