K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 02, 2010 21:13 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Kilka zdjęć Emilka z wakacji w Zawoi :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon sie 02, 2010 21:41 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Bella zaliczyła dziś wizytę u dr Motyki - kontynuujemy odrobaczanie. Przy okazji wyszło, że powinnam odrobaczyć stado i miałam pewne trudności z natychmiastową odpowiedzią na pytanie - ile kilo kotów mam w domu :roll: Po powrocie przeliczyłam - ok. 35 - 38.
A dla zainteresowanych - grafik KV na sierpień, jakość komórkowa ale czytelna.
Obrazek

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Pon sie 02, 2010 22:27 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Nic nie rozumiem z tego grafiku :(
Wiem, że jest Sanocka i Złotego Wieku, a co to jest Wola i dlaczego Huta jest w nim 2 razy?
Z maluchami mam jechać na Sanocką?

help

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pon sie 02, 2010 22:43 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

_namida_ pisze:co to jest Wola i dlaczego Huta jest w nim 2 razy?
Sanocka jest na Woli Duchackiej, Złotego Wieku w Hucie. Obie lokalizacje są podane w godzinach 9 - 15 i 15 - 20, bo tak dyżurują lekarze. Dyżur nocny dotyczy tylko Sanockiej, w Hucie w nocy jest zamknięte. Pod spodem grafiku jest spis lekarzy - wybierasz do kogo chcesz jechać. Nie wiem, czy bliżej ci do Huty, czy na Sanocką. Jeśli nie masz jakichś własnych preferencji to z maluchami proponuję standardowo - Adamska, Motyka lub Miśkowicz. Do dr Orła są osobne zapisy telefoniczne. Jeśli zależy ci na konkretnym lekarzu to przed wybraniem się radzę sprawdzić telefonicznie, czy w danym dniu dyżurują jak w grafiku, bo oni się czasem zamieniają.

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Pon sie 02, 2010 23:02 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Senkju :)
Preferencji nie mam, bo jeszcze nigdy nie byłam.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pon sie 02, 2010 23:16 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

kastapra pisze:Prośba o pomoc

Czy ktoś może przejąć ode mnie Fufika? Zapewniam utrzymanie.
Sytuacja jest na tyle poważna, że on nie może u mnie zostać. Otóż odkąd jest Fufik mój Kolik zrobił się dziwny, nie chce jeść, jest dramatycznie osowiały, schudł już prawie 40 dkg!! Początkowo przyjmowałam, że to może być stres związany z nieakceptowanym osobnikiem, ale nigdy tak nie było z innymi tymczasami. Zrobiłam badania, sprawdzaliśmy mu gardło pod głupim jasiem, bo było podejrzenie, że nie je, bo coś tam ma, ale nic. Nic nie widać, badania ok, nie będę robić testu na białaczkę, jak sugerował wet, bez przesady! Mój kot zmienił się odkąd przyszedł Fufik. Fufik nie sprawia żadnych problemów, po prostu Kolik z jakiegoś powodu go nie akceptuje :( Nie mogę już patrzyć jak on biedny chowa się po szafach i ucieka. Nawet nie chce iść do mnie na kolana, kiedyś z nich nie schodził. Dostałam dla niego relanium, ale nie chce faszerować kota. Nie sądziłam, że tak piękny kotek jak Fufik tyle czasu nie znajdzie domu :(

Czy ktoś go weźmie ode mnie? Proszę!

Ponawiam prośbę. Ktokolwiek??
Dziękuję Miuti, ale Tobie już naprawdę nie chcę dowalać mojego Fufika. Zwłaszcza, że pomimo iż kochany, to nikt nie dzwoni na razie.
Może znajdzie się jakiś DT niezakocony?

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pon sie 02, 2010 23:19 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

[quote="queen_ink"]Fufik jest tu: http://allegro.pl/item1162126162_przytu ... e_afn.html[/quote

Dziękuję, z tego co widzę aukcja się już zakończyła. Daj znać kiedy będziesz wystawiać ponownie, to podeślę jakieś nowe zdjęcie na główne, bo to chyba nie przyciąga :(

kastapra

Post » Pon sie 02, 2010 23:35 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

sprobuj fufikowi dac miske zjedzeniem obok tego kota co fufika nie lubi,tak pisało w ksiasce jakiejs ze tak trzeba zrobic,zrobiłem to na moich kotach i teraz zadko sie tłuką,a jedza obok siebie,tylko ze moje to rodzenstwo jest.

majku33krakow

Od: Czw sie 14, 2008 17:47

Post » Pon sie 02, 2010 23:42 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

majku33krakow pisze:sprobuj fufikowi dac miske zjedzeniem obok tego kota co fufika nie lubi,tak pisało w ksiasce jakiejs ze tak trzeba zrobic,zrobiłem to na moich kotach i teraz zadko sie tłuką,a jedza obok siebie,tylko ze moje to rodzenstwo jest.

Wiesz, to nie chodzi o tłuczenie...one jedzą w swoim pobliżu,chodzi o depresję mojego kota, na którą nie mogę patrzeć :(

kastapra

Post » Pon sie 02, 2010 23:52 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

karaluch pisze:A dla zainteresowanych - grafik KV na sierpień, jakość komórkowa ale czytelna.
Obrazek

Dzięki ogromne, karaluszku! Byłam dzisiaj koło południa, miałam nadzieję, że dostanę jakieś ksero grafiku i po powrocie wrzucę, ale recepcjonistka miała tylko jedną kopię. Mój telefon jednak za słaby na takie wyczyny ;)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Wto sie 03, 2010 8:11 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Niech te adopcje wreszcie ruszą! Kolejne maluchy musiałam odesłać do schronu :cry:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto sie 03, 2010 8:35 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

szukam kogoś, kto ma doświadczenie z 2-3 miesięcznymi kotami (potrzebuję paru rad)
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto sie 03, 2010 10:38 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

i jeszcze pytanie z gatunku głupich : czy diagnozę jakichkolwiek problemów z układem moczowym można postawić tylko i wyłącznie na podstawie badania moczu, czy można coś wnioskować na podstawie badania krwi?
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Wto sie 03, 2010 10:53 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

j3nny pisze:i jeszcze pytanie z gatunku głupich : czy diagnozę jakichkolwiek problemów z układem moczowym można postawić tylko i wyłącznie na podstawie badania moczu, czy można coś wnioskować na podstawie badania krwi?

Jeżeli chodzi stricte o pęcherz (kamienie, zapalenie pęcherza), to mocz jest podstawą, ale problemy z układem moczowym to mogą być też nerk, np. jeśli w analizie moczu pojawiają się wałeczki. Wtedy trzeba zrobić badanie krwi.
W każdym razie zaczęłabym od moczu.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto sie 03, 2010 11:27 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

miszelina pisze:
j3nny pisze:i jeszcze pytanie z gatunku głupich : czy diagnozę jakichkolwiek problemów z układem moczowym można postawić tylko i wyłącznie na podstawie badania moczu, czy można coś wnioskować na podstawie badania krwi?

Jeżeli chodzi stricte o pęcherz (kamienie, zapalenie pęcherza), to mocz jest podstawą, ale problemy z układem moczowym to mogą być też nerk, np. jeśli w analizie moczu pojawiają się wałeczki. Wtedy trzeba zrobić badanie krwi.
W każdym razie zaczęłabym od moczu.

mamy problemy ze złapaniem (pierwszy raz)
czy któryś znany wam weterynarz poprawi wymasować pęcherz i pobrać mocz w gabinecie?
Obrazek Obrazek

j3nny

[poprzednia][następna]