Warszawa Jarzębskiego- rudy maluch w piwnicy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 02, 2010 21:11 Warszawa Jarzębskiego- rudy maluch w piwnicy

Wczoraj mój TŻ, który pracował na Piaskach zauważył na ul. Jarzębskiego 1 rudego malucha, który mieszka w piwnicy. Podobno był też młody rudy - czarny kot/kotka. Kotki są na trawniku za małym ogrodzeniem, chyba ktoś je dokarmia. Czy ktoś z Was jest z tamtej okolicy i mógłby się przyjrzeć tej sytuacji? Ja jestem dość daleko i bez klatki - łapki, a jeśli kociak jest młody i rudy, a ten drugi ładnie umaszczony, to może znalazłyby szybko domek? Może ktoś zna tamtejsze karmicielki?
Ostatnio edytowano Nie mar 27, 2011 19:16 przez Alex405, łącznie edytowano 3 razy

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Wto sie 03, 2010 9:21 Re: Warszawa Piaski - rudy maluch w piwnicy

hop, hop, czy nie ma tu nikogo z Żoliborza?

Alex405

Post » Nie mar 27, 2011 19:09 Re: Warszawa Jarzębskiego - rudy maluch w piwnicy

No i prawie po roku odgrzebuję wątek.
Przejeżdżałam dziś przez ul. Jarzębskiego 1 i postanowiłam zobaczyć, czy nadal są tam koty. Początkowo nie zauwazyłam ani kotów ani miseczek, ale przyplątał się do mnie jakis facet, który stwierdził, że dozorczyni nie lubi kotów i je przepędza, że w lecie było 5 kociaków, ale przyjechali ludzie i "zabrali 4 do schroniska, a piąty został, bo się nie dał złapać".

I faktycznie w krzakach zobaczyliśmy jasno-rude cudo, bardzo płochliwe i brudne. Nie wiem, czy kocurek czy kotka, bo uciekał. Mieszka w piwnicy, do której wchodzi przez dziurę wyciętą w takiej płycie lub tekturze. Podobno koty dokarmia ktoś z bloku, aczkolwiek nie widziałam żadnych misek.
To jest blok zaraz przy Broniewskiego, naprzeciw zajezdni Piaski. Szkoda tego kota, choc jest tak płochliwy, że trudno byłoby mu znaleźć dom. Ale chociaż możnaby go ciachąć.

Czy ktoś z Was coś wie o tym miejscu albo o łapance kociaków w lecie?

Alex405