K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 02, 2010 4:52 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Miuti pisze:Na to wygląda...
I pupka króliczka Robi też jakaś taka dziiwna... Dloaczego tam jest strupek?

A Maszunia w bardzo złym stanie...

Wytłumacz mi, jakim sposobem mogła się rozlizać, skoro ma nosić kołnierz?!

Niestety ani dzisiaj ani we wtorek w godzinach pracy Szpeyera nie jestem w stanie do Ciebie podjechać, bo sama pracuję do 19.00.
Jak jest bardzo źle, to spróbuj skontaktować się z Kastaprą lub Anną09, może one będą w stanie Was podrzucić do weta?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon sie 02, 2010 5:09 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

kastapra pisze:
Akima pisze:sprawdzci ogłoszenia na allegro i powiedzcie gdzie ejszcze fotek nie widac, mam koleje zgloszenie wiec zmienilam serwer

nie wiem których zdjęć to dotyczy jeszcze, musiałam posciagać zdjęcia z serwera lutry, musimy znaleźć jakieś rozwiązanie, bo po 1 place za fotosika a po drugie tracę mnóstwo czasu na przeniesienie zdjęć zamiast wklejac gotowe

A Fufik?
Gracja spróbuj imageshacka,jest najlepszy

Fufika wystawia chyba queen_ink
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon sie 02, 2010 8:10 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Arwet powiadomiony, czeka na nowych lokator (oba kotki).
Edytal, łap maluchy!
Obrazek

miszelina

Post » Pon sie 02, 2010 9:03 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Prośba o pomoc

Czy ktoś może przejąć ode mnie Fufika? Zapewniam utrzymanie.
Sytuacja jest na tyle poważna, że on nie może u mnie zostać. Otóż odkąd jest Fufik mój Kolik zrobił się dziwny, nie chce jeść, jest dramatycznie osowiały, schudł już prawie 40 dkg!! Początkowo przyjmowałam, że to może być stres związany z nieakceptowanym osobnikiem, ale nigdy tak nie było z innymi tymczasami. Zrobiłam badania, sprawdzaliśmy mu gardło pod głupim jasiem, bo było podejrzenie, że nie je, bo coś tam ma, ale nic. Nic nie widać, badania ok, nie będę robić testu na białaczkę, jak sugerował wet, bez przesady! Mój kot zmienił się odkąd przyszedł Fufik. Fufik nie sprawia żadnych problemów, po prostu Kolik z jakiegoś powodu go nie akceptuje :( Nie mogę już patrzyć jak on biedny chowa się po szafach i ucieka. Nawet nie chce iść do mnie na kolana, kiedyś z nich nie schodził. Dostałam dla niego relanium, ale nie chce faszerować kota. Nie sądziłam, że tak piękny kotek jak Fufik tyle czasu nie znajdzie domu :(

Czy ktoś go weźmie ode mnie? Proszę!

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pon sie 02, 2010 9:10 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Żeby działała Kocimska...... Ale to jeszcze plac budowy. Nie mam pomysłu :(
A nie dasz rady ich jakoś od siebie odizolować? Może jak się nie będą widzieć i czuć, to pomoże.
Obrazek

miszelina

Post » Pon sie 02, 2010 9:23 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Pytanie: pobawimy się?_____________________________________Stwierdzenie: POBAWIMY SIĘ!!!
ObrazekObrazek
W roli głównej Myszka i goła stopa - ostatnio jej ulubiona zabawa

pozdrowienia

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pon sie 02, 2010 9:27 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

wiem, ze to pewnie kiepski moment na sprawy organizacyjne, moze bardziej na przyszlosc, ale...
czy udaloby sie np. utrzymywac jakas liste kotow, ktore sa do oglaszania? i usuwac z niej te, ktore juz maja domy?
dostaje sporo maili o kotach, ktorych nie ma tutaj w pierwszym poscie, w rezultacie nie wiem, czy maja juz dom, czy dalej je oglaszac (przyklad pierwszy z brzegu - Gucio od Toszy). czesci maili nie dostaje wcale, moge szukac informacji na allegro i po innych portalach ogloszeniowych, ale musze wiedziec, ze jakis kot jest do ogloszenia.
wystarczylaby lista z imionami kotow, ewentualnie ze zdjeciem albo wiekiem, zeby nie bylo pomylek.
czy cos takiego daloby sie zrobic?
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pon sie 02, 2010 9:39 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

j3nny pisze:wiem, ze to pewnie kiepski moment na sprawy organizacyjne, moze bardziej na przyszlosc, ale...
czy udaloby sie np. utrzymywac jakas liste kotow, ktore sa do oglaszania? i usuwac z niej te, ktore juz maja domy?
dostaje sporo maili o kotach, ktorych nie ma tutaj w pierwszym poscie, w rezultacie nie wiem, czy maja juz dom, czy dalej je oglaszac (przyklad pierwszy z brzegu - Gucio od Toszy). czesci maili nie dostaje wcale, moge szukac informacji na allegro i po innych portalach ogloszeniowych, ale musze wiedziec, ze jakis kot jest do ogloszenia.
wystarczylaby lista z imionami kotow, ewentualnie ze zdjeciem albo wiekiem, zeby nie bylo pomylek.

Tweety już pisała, że najbardziej aktualna jest strona AFN, bo tam zaglądają potencjalne domki. No i Facebook. Pierwszy post może zaktualizować tylko Tweety.
No i nie wiem, jak z kotkami np. od Toszy, bo one formalnie (przynajmniej niektóre) nie są z AFN, więc ani na stronie, ani na wątku ich nie ma. Ale tu też musi zadecydować Tweety.

Moim skromnym zdaniem to DT powinny zatroszczyć się o to, aby ich koty były ogłaszane, a po wydaniu zgłaszać ten fakt do ogłaszających i wycofać kota. Tak byłoby najprościej...
Obrazek

miszelina

Post » Pon sie 02, 2010 9:44 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

miszelina pisze:Żeby działała Kocimska...... Ale to jeszcze plac budowy. Nie mam pomysłu :(
A nie dasz rady ich jakoś od siebie odizolować? Może jak się nie będą widzieć i czuć, to pomoże.

No nie ma jak, nie zamknę Fufika w łazience, to niesamowicie energiczny kociak. Ale grzeczny. Jest u mnie od ok 3 tyg

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pon sie 02, 2010 9:48 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

miszelina pisze:
j3nny pisze:wiem, ze to pewnie kiepski moment na sprawy organizacyjne, moze bardziej na przyszlosc, ale...

Tweety już pisała, że najbardziej aktualna jest strona AFN, bo tam zaglądają potencjalne domki. No i Facebook. Pierwszy post może zaktualizować tylko Tweety.
No i nie wiem, jak z kotkami np. od Toszy, bo one formalnie (przynajmniej niektóre) nie są z AFN, więc ani na stronie, ani na wątku ich nie ma. Ale tu też musi zadecydować Tweety.

Moim skromnym zdaniem to DT powinny zatroszczyć się o to, aby ich koty były ogłaszane, a po wydaniu zgłaszać ten fakt do ogłaszających i wycofać kota. Tak byłoby najprościej...

no wlasnie najbardziej rozchodzi sie o te koty nie-AFNowe, o nich jest najmniej informacji
czesto jest tak, ze oglaszam kota, ktory juz od dawna ma dom, co generuje sporo zamieszania, zabiera miejsce innym, no i czas. DT rzadko pisza o tym, ze kot juz ma dom.
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pon sie 02, 2010 14:14 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Przelałam na konto AFN 125zł:

bazarki:
pluskwa6 50zł
Terra50 50zł

AW Bercika 25zł
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon sie 02, 2010 14:38 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon sie 02, 2010 19:29 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

miszelina pisze:Arwet powiadomiony, czeka na nowych lokator (oba kotki).
Edytal, łap maluchy!

Edyta nadal poluje na maluchy. Niestety na razie bezskutecznie. Gdyby jej się udało, będę wołać o pomoc w transporcie :)
Obrazek

miszelina

Post » Pon sie 02, 2010 20:16 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Mogę wziąć do siebie Fufika.
Będzie szalał z MIlenką.

Z Mrunią jeszcze poczekajmy.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon sie 02, 2010 21:04 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Mizelina Mrunia już na FB.

Bardzo bym prosiła osoby których podopieczni są do dodania na FB. o podesłanie mi opisu i zdjęcia na beat.maja@wp.pl .

Jestem w necie z doskoku bo ja + upały = :(
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

[poprzednia][następna]