Z kotkami do Niemiec (na wystawę)

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon sie 02, 2010 15:22 Z kotkami do Niemiec (na wystawę)

Czy są jakieś specjalnie wymagania?
Może jakiś doświadczony hodowca założyłby wątek, gdzie byłoby opisane jakie są wymagania co do wyjazdu/wjazdu? Bo jest kilka wątków o różnych krajach, a w jednym byłoby łatwiej.
Prooooszę...

scyth

Od: Pon sie 10, 2009 9:42

Post » Pon sie 02, 2010 15:27 Re: Z kotkami do Niemiec (na wystawę)

Konieczny jest wpis w paszporcie.Oczywiście zaszczepiona wścieklizna.Pamiętaj aby zabrać wydrukowane poświadczenie przyjęcia na wystawę.Reszta jak u nas.

Viola

Od: Pon sty 27, 2003 14:31

Post » Pon sie 02, 2010 15:30 Re: Z kotkami do Niemiec (na wystawę)

wymagania ? jak na FIFe wystawach - a na pewno szczepienia p-ko wściekliźnie coroczne, p-ko podstawowym chorobom co dwa lata , czip ,paszport , opłaty jak w informacji - nie zapłacisz przelewem bankowym w czasie ,dopłacisz na wystawie "bankowo" tzw. karę .
Każdą informacje o wystawie niemieckiej trzeba czytać dokładnie. Ostatnio robią spore rabaty ,ale o tym wiadomo ciut przed zakończeniem przyjmowania zgłoszeń :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon sie 02, 2010 15:33 Re: Z kotkami do Niemiec (na wystawę)

Ja na wystawę CFA chcę jechać, trochę egzotyki zażyć ;)

scyth

Od: Pon sie 10, 2009 9:42

Post » Pon sie 02, 2010 15:33 Re: Z kotkami do Niemiec (na wystawę)

Paszport - w nim wbite szczepienie na wscieklizne oraz wirusowki, w paszporcie pieczatka od weta - dokad wyjazd itp.
Zaswiadczenie o przyjeciu na wystawe - teraz wysylaja dwa (jeden na kazdy dzien). No i zabierz zasiwadczenie o przelewie, chyba ze placisz na wystawie, bo inaczej moga zarzyczyc abys zaplacila jeszcze raz. Ja zamierzam juz teraz placic na wystawie w Niemczech, niz robi przelewy w moim banku, bo Millenium ostatnio sciagnelo mi z konta 80 zl kosztow manipulacyjnych ( za przelanie 80 euro).
Pamietaj tez, ze klatki w Niemczech sa wieksze, wiec nie koniecznie oplaca sie brac podwojna.

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pon sie 02, 2010 15:40 Re: Z kotkami do Niemiec (na wystawę)

Basia_D pisze: Ja zamierzam juz teraz placic na wystawie w Niemczech, niz robi przelewy w moim banku, bo Millenium ostatnio sciagnelo mi z konta 80 zl kosztow manipulacyjnych ( za przelanie 80 euro).
Pamietaj tez, ze klatki w Niemczech sa wieksze, wiec nie koniecznie oplaca sie brac podwojna.

Basia :wink:
od kiedy jeżdżę zawsze płacę na wystawie - dodatkowe 6 euro i 20 centów - zawsze to było taniej niż przelew :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon sie 02, 2010 15:43 Re: Z kotkami do Niemiec (na wystawę)

danunka pisze:
Basia_D pisze: Ja zamierzam juz teraz placic na wystawie w Niemczech, niz robi przelewy w moim banku, bo Millenium ostatnio sciagnelo mi z konta 80 zl kosztow manipulacyjnych ( za przelanie 80 euro).

Basia :wink:
od kiedy jeżdżę zawsze płacę na wystawie - dodatkowe 6 euro i 20 centów - zawsze to było taniej niż przelew :D

no wiem Danusiu, ale tym razem chcialam miec to z glowy itp.
no i moja poznanska dusza az zawyla ze wscieklosci

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33