Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
natasiunia pisze:Śliczne są... Pierwszy raz od bardzo dawna widzę koteczkę rudą, bo z doświadczenia wiem że rude przeważnie są kocury... W każdym bądź razie gdyby nie to że są do adopcji razem wzięłabym jedno z nich... A tak to na razie trzymam kciuki za maluchy bo są przecudne...
wiesz ja tam akurat mieszkam w mieszkaniu także, ale i tak trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!julieta pisze:julieta
julieta pisze:natasiunia pisze:Śliczne są... Pierwszy raz od bardzo dawna widzę koteczkę rudą, bo z doświadczenia wiem że rude przeważnie są kocury... W każdym bądź razie gdyby nie to że są do adopcji razem wzięłabym jedno z nich... A tak to na razie trzymam kciuki za maluchy bo są przecudne...
Mam podobnie, a do tego mieszkam w domu, nie w mieszkaniu, więc ... mocno trzymam kciuki. Powodzenia
![]()
wistra - widzisz TO co ja?
Syku pisze:wykluczam domy bo za dużo jest niebezpieczenstw czajacych sie na wychodzące kotki.
a wszystkie okna to wg mnie nie jest przesada bo zawsze jest ryzyko ze uchyli sie troche okno nieosiatkowane i kot zaklinuje sie w szparze czego efektem beda obrazenia wewnetrzne i smierc lub uraz rdzenia i smierc...
Nuta pisze:Nie wiedzę związku pomiędzy bezpieczeństwem kota a domem niestojącym.
Mieszkam w domu, kot jest niewychodzący od zawsze. Spacer na smyczy 10
minut dziennie i to nie dalej niż 1,5 metra ode mnie chociaż smycz
teoretycznie ma 8 m . Beze mnie nie ma ochoty wychodzić nawet na krok,
a nawet gdyby wyszedł ( niemożliwe prawie ) to znajdzie się w
ogrodzonym ogródku a nie wśród bandy dzieciarów i psów na osiedlu.W
ogródku ma teoretyczne szanse na przeżycie do momentu
odłowienia.Domyślam się że sama mieszkasz w bloku prawda?
Nuta pisze:Nie ulega wątpliwości , że opiekunka kota ma święte prawo stawiać takie warunki jakie chce. Tak tylko pomyślałam, że piętrzenie trudności przed potencjalnymi opiekunami może ich zwyczajnie zniechęcić, a przecież chodzi o to aby kot miał dobry dom. Rozumiem okna, karma,weterynarz. Ale forma zabudowy?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości