Pixia co z Albertem????

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 01, 2010 22:39 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

chyba wątki pomyliłam
myślałam że tu chodzi o pomoc kociakom, że waśnie po to się tu zebraliśmy

a tu....
a tu zlot czarownic
nic dodać nic ująć :evil:

ankazm

Od: Sob mar 20, 2010 12:25

Post » Nie sie 01, 2010 22:45 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

no właśnie.....

a przecież wszystkim zaglądającym chodzi tylko o dobro zwierząt.
nie ma się co kłócić :)

cieszę się ,że Albercik już w nowym domku :D
kolejna dobra robota PIXIA :!: :D :D :D

klakierizek

Od: Pon lip 05, 2010 20:00

Post » Nie sie 01, 2010 22:52 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

Chciałabym widzieć te uśmieszki gdyby to cypisek wysmarowała tekst o tym jak któryś z jej kotów przypadkowo i niespodziewanie znalazł cudowny dom. Tekst niepodparty żadnymi dowodami i wzmianka, że kot został oddany bez umowy adopcyjnej, bo w przypadku Alberta takowa nie została jeszcze spisana.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie sie 01, 2010 22:58 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

Pixia nie bronie Normanka. Wiem ze to Cypisek od samego poczatku. Głupia nie jestem. Nie szanujesz ludzi Pixia. Liczysz sie tylko z własnymi uczuciami. Twoje stanowisko Inspektora nie czyni cię nie omylną i wszechwiedząca . Ani też nie zwalnia cię z obowiązku danego komuś słowa.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie sie 01, 2010 23:02 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

jeśli znajdzie którykolwiek to moje uśmieszki zobaczysz na pewno.

co do samej umowy adopcyjnej wystarczy doczytać ......jest jasno napisane dlaczego jeszcze jej nie ma. to nie tajemnica a raczej odpowiedzialne działanie.

nie poznałam Cypiska wcześniej. ale na pewno pomogła nie jednemu zwierzakowi. na pw umówiłam się z nią bo chcę pomóc kotom.
jak tylko się uda pomóc choć jednemu zobaczysz dużo uśmiechu odemnie :D :D

klakierizek

Post » Nie sie 01, 2010 23:07 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

Klakierizek według Ciebie odpowiedzialnym działaniem jest zostawienie kota u obcej osoby bez umowy na próbę. 8O
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie sie 01, 2010 23:10 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

mirka_t pisze:Oskarżałyście się wzajemnie o doprowadzenie do choroby układu moczowego kota i oba warianty są wiarygodne, ale nie mam zamiaru wyrokować jak było. Rozumiem, że zaprzestanie informowania cypisek o Albercie miało być karą za te oskarżenia. Trochę to niepoważne.

Odpuściłam tutaj na forum, bo moim zdaniem nie jestem w stanie odpierać ataków typu "chcesz źle dla mojego kota, lub chcesz go złamać". Nie po to tutaj jestem, żeby wdawać się w przepychanki. Mirko oficjalne informacje zawsze można znaleźć na naszej stronie. Ja nie oskarżyłam, przekazałam opinię weterynarza, która wg mnie jest niepodważalna.

Osoba u której został Albert mieszka kilka ogródków dalej. Będę tam codziennie, jeżeli zajdzie potrzeba. Umowa to tylko papierek w tym przypadku. :ok:

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Nie sie 01, 2010 23:12 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

wierzę,że Pixia wie co robi. Albert jest w sumie u jej sąsiadów więc ma rękę na pulsie cały czas.....
co do papierkologii również ją rozumiem. To też tłumaczyła. Jest "na walizkach" i ma małe zaległości.
o tym,że nadrobi to jak tylko będzie mogła też napisała.....więc nie wiem o co tyle szumu w tym wypadku

klakierizek

Post » Nie sie 01, 2010 23:17 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

Pixia oficjalne informacje w tym wypadku nie dość, że nie były łatwe do znalezienia to nie były aktualne. Muszę wierzyć Ci na słowo, że aktualizacje wysłałaś rano a nie po moich postach.

Jeśli do Alberta masz tak blisko i będziesz go często odwiedziała to może zrobisz mu kilka zdjęć.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon sie 02, 2010 14:19 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

Pixia pisałam pw do ciebie, bo nic nie wiem o kocie od kilkunastu dni nie raczyłaś odpowiedzieć.. Nikt z kim rozmawiam nie wierzy w ten cudowny domek. Sama mówiłaś ,że będziesz szukała mu odpowiedzialnego opiekuna , bo to bardzo delikatny kot. TY GO PO PROSTU oddałaś na próbę :roll: :twisted: do pierwszego lepszego domu!!zrobiłaś z niego kota wychodzącego. :roll: z domowego kotka co spał w łóżku. Dziwne , przestał się raptem bać??nie chowa się ....heh jakoś to brzmi bajkowo. Jak oddawałam Alberta to mówiłam,żeby tylko nie był kotem wychodzącym. Wychowywał się w domu, nie boisz się ,że gdzies ucieknie?zimą będzie miał budę??
po drugie swojemu Vincentowi robiłaś już fotki na nowym terenie. Albertowi nie zrobiłaś, dlaczego?? Powtarzam nie wierzę ci i tyle/ nie tylko ja/.żeby mirka ciebie nie dusiła bys wogóle nic nie napisała. Co do oskarżen o moim Tż osobiście to załatwi z tobą ,bedzie się domagał zwrotu swojego kota. Pixia wyjaśnij dlaczego mnie kłamałaś? takie masz metody działań. Kłamiesz ludzi potem udajesz obojętność. Jesteś złą osobą i też będe na forum przestrzegała przed twoimi poczynaniami, pokazując jakie masz podłe metody działania.
Reddie będę pisała to co chcę , też będę ostrzegała ludzi przed twoimi podłymi działaniami. Mówiła jaka jesteś dwulicowa....

Czekam na zdjęcia , wyniki i prawdę o Albercie.!!!

jeszcze jedno Igulec napisała ,że ... - niektóre czekają na dom 3 lata - są to koty nadal przeznaczone do adopcji, ogłaszane. Niestety, nikt o nie nie pyta.
Nie chodzi o to, aby wydawać komukolwiek - po jest w Fundacji cała procedura adopcyjna, aby móc właściwie ocenić przyszłych opiekunów - chodzi o to, aby dopuścić realną możliwość, że jeśli spełnione są wszystkie wymagania odnośnie bezpieczeństwa i dobrej opieki, to kot będzie miał w tym domu dobrze. I właśnie po takiej chłodnej kalkulacji oddać tam zwierzę.
sama Pixia widzisz,że zbyt pochopnie i na łapu capu oddałaś Albisia.

same też widzicie że nawet 3 lata tymczasy czekają i nikt o nie nie pyta..
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon sie 02, 2010 22:01 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

31.07.2010

Od pewnego czasu Albert zaczął interesować się możliwością wychodzenia na dwór. Od kilku dni wychodzi na szelkach i zwiedza okoliczne miejsca. Dzisiaj sam pokazywał gdzie chce iść, zatrzymał się przed jednym z ogródków i położył się. Na zewnątrz wyszła właścicielka ogórdka i zaczęłyśmy rozmawiać. Wysłuchała historii Alberta i zaprosiła nas do środka. Ku mojemu zaskoczeniu Albert bez wahania wszedł do Pani na kolana. Po dwugodzinnym pobycie Albert nie miał zamiaru opuścić tego miejsca i Pani stwierdziła, że może u niej trochę posiedzieć. Zostawiłam kota oraz nr telefonu i poprosiłam o wiadomość kiedy mogę po niego przyjść. Pani zadzwoniła i powiedziała, że jeżeli tylko kocurek ją zaakceptuje może u niej zostać na stałe.

insp.

01.08.2010

Odwiedziłam dzisiaj Alberta, ma się znakomicie. Coś mi się wydaje, że pokochał swoją Panią od pierwszego wejrzenia. Nie odstępuje jej na krok, bardzo szybko się zaaklimatyzował. Je w normalnych ilościach oraz załatwia się do kuwety. Będę monitorować jego zachowanie lecz wydaje mi się, że trafił swój na swojego. Jeżeli nadal będzie czuł się tak komfortowo w nowym miejscu, w przyszłym tygodniu zostanie podpisana umowa adopcyjna.

Bajka normalnie! Andersen się chowa...
Obrazek

cypisek

Post » Wto sie 03, 2010 8:00 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

no bajka, bajka :)
i jaka piekna

tylko, że historia prawdziwa :wink:

szkoda że nie cieszy Cię szczęście Twojego ex kota

ankazm

Od: Sob mar 20, 2010 12:25

Post » Wto sie 03, 2010 8:08 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

To może by tak fotki z nowego domu wstawić?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto sie 03, 2010 19:53 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

cieszyła by jeśli była by prawdziwa....znając Pixie i jej kłamstwa którymi mnie mamiła to mam prawo wątpić!!!

Słuszną uwagę dostałąm na pw! więc zapytam.

...jak to mozliwe ze pani była tak świetnie przygotowana i miala w domu karmę nerkową dla kota, przecież podobno jest chory na nerki./pęcherz/powinna być jakaś dieta/ Po drugie jak można było odddać chorego kota.?? bo jak doczytałam nie miał badań kontrolnych?? :roll:

i gdzie są zdjęcia?
wyniki ?
Obrazek

cypisek

Post » Czw sie 05, 2010 20:21 Re: Uwaga na forumowiczkę! Wątek o oszustwach cypiska

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]