^JoKot^ cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 27, 2010 21:01 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

Pekatka się u mnie nie oswoi :twisted: Przez Alana. Ta moja stacjonarna ofiara losu jest nieustannie przez Pekatkę molestowana, drapana i gryziona. Nie wiem dlaczego tak sobie akurat Alana upodobała. Jeździ po nim jak po łysej kobyle :twisted: A on biedny albo ucieka, albo jak już nie ma siły to tylko leży i ratunku płaczliwie woła. Nie wiem czy jakieś skrzywione poczucie przyzwoitości nie pozwala mu namolnej baby po łbie trzepnąć, czy co innego, w każdym razie ja muszę go ratować gdy woła "kobieta mnie bije :placz: " :mrgreen: Więc Pekatka zamiast się oswajać, musi wiatrować przed gazetką i wydawanymi przez mnie akustycznymi odgłosami odstraszającymi. Może ktoś chciałby dokonać transakcji wymiennej i przejąć ode mnie tę diablicę wcieloną - z radością przyjmę w zamian egzemplarz nawet dorosły, który swoim zachowaniem nie zmusi mnie do zakładania w domu "Niebieskiej Linii dla Ofiar Przemocy w Kociej Rodzinie" :? Sytuacji nie poprawia fakt, że nie ma mnie w domu po kilkanaście godzin, i nie jestem w stanie zawsze obronić mojego "chłopa" przed wredną babą :twisted:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro lip 28, 2010 8:56 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

:(

Kto chce burania malusiego?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro lip 28, 2010 16:21 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

A może komuś krowę? ;)
viewtopic.php?f=13&t=114976
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro lip 28, 2010 17:00 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

piotr568 pisze:Pekatka się u mnie nie oswoi :twisted: Przez Alana. Ta moja stacjonarna ofiara losu jest nieustannie przez Pekatkę molestowana, drapana i gryziona. Nie wiem dlaczego tak sobie akurat Alana upodobała. Jeździ po nim jak po łysej kobyle :twisted: A on biedny albo ucieka, albo jak już nie ma siły to tylko leży i ratunku płaczliwie woła. Nie wiem czy jakieś skrzywione poczucie przyzwoitości nie pozwala mu namolnej baby po łbie trzepnąć, czy co innego, w każdym razie ja muszę go ratować gdy woła "kobieta mnie bije :placz: " :mrgreen: Więc Pekatka zamiast się oswajać, musi wiatrować przed gazetką i wydawanymi przez mnie akustycznymi odgłosami odstraszającymi. Może ktoś chciałby dokonać transakcji wymiennej i przejąć ode mnie tę diablicę wcieloną - z radością przyjmę w zamian egzemplarz nawet dorosły, który swoim zachowaniem nie zmusi mnie do zakładania w domu "Niebieskiej Linii dla Ofiar Przemocy w Kociej Rodzinie" :? Sytuacji nie poprawia fakt, że nie ma mnie w domu po kilkanaście godzin, i nie jestem w stanie zawsze obronić mojego "chłopa" przed wredną babą :twisted:

Wezmę w zamian za Gołębkę "Skarbonkę" nerkową :twisted: - reflektujesz?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw lip 29, 2010 9:05 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

Dzieciaki do wzięcia!!!

Kaprys2004

Post » Czw lip 29, 2010 15:27 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

Koleżanka z Dogomanii z tego wątka: http://www.dogomania.pl/threads/5458-Za ... st14947681 ma problem i tak napisała na swoim wątku:

„dziewczynyyyyyyyyyyy pomocyyyyy

od jakiejś godziny mam w domu cztery kocie okruszki
na oko mają jakieś 3-4 tygodnie
kotka okociła się u jakiejś kobitki na działce
od trzech dni się nie pokazała
kobitka próbowała je karmić, tzn pewnie postawiła michę z mlekiem, a one jeść same jeszcze nie potrafią, więc nie jadły
zadzwoniła do schroniska, maluchy zostały zabrane, ale jak to w schronisku, nie ma komu niańczyć niemowlaków
i tak przypadkiem znalazły się u mnie

teraz śpią zbite w kłębuszek u mnie na brzuchu
a ja zastanawiam się co dalej... „

Niestety nie mam dostępu na Dogomanię mimo kilkukrotnych zmian hasła i wyjeżdżam na urlop. Czy Ktoś z Was mógłby coś podpowiedzieć Beacie i coś Jej doradzić.
Beata kiedyś nam pomagała podczas jakiejś akcji i brała kociaki na DT więc ktoś może też Ją zna.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt lip 30, 2010 10:34 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

Tak, na pewno podpowiemy :ryk:

viewtopic.php?f=1&t=115044&p=6255223#p6255223

Sama jej te kociaki od Jopop wiozłam. Świetni, ciepli ludzie, piękny dom. Kociątka będą miały dobrze. Przynajmniej one dobrze trafiły..

Tylko ta Dogomania dla mnie jest jak język francuski - nie do przysffffojenia :oops:

Kaprys2004

Post » Nie sie 01, 2010 10:40 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

Słuchajcie, czy są jakieś zdjęcia burego maluszka? Możliwe, że przegapiłam :oops: jak są zdjęcia i robocze imię to ja go mogę ogłosić, jeszcze miesiąc temu ogłaszałam 9 różnych maluchów i tylko jedna maleńka została, ale ona już chyba pokochana na amen przez opiekuna. Wniosek więc taki, że jednak jest odzew na ogłoszenia, bo przestałam wierzyć... a tu domki walczyły o nie, był zrobiony przesiew i poszły do bardzo fajnych opiekunów. Także jak macie materiał to ja się mogę wziąć za kampanię reklamową.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Nie sie 01, 2010 10:54 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

Afatima, jesli masz ochote ka kampanie reklamowa :-) to ja chetnie skorzystam. Jak dopadne kompa, to berde mogla cos Ci podeslac. :-)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie sie 01, 2010 11:32 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

Afatima, mówisz i masz :D
Pekatka, ok.trzymiesięczny wulkan energii płci żeńskiej. Kuwetkowa, wszystkożerna.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek tutaj z moim Colinkiem :)

Zdjęcia do ściągnięcia i obróbki według potrzeb :)

Dzięki :ok:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Nie sie 01, 2010 11:57 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

Aga, dopadnij i podeślij ;) w takim razie w tym tygodniu ogłoszę bure małe, a w przyszły poniedziałek od ciebie jakieś futerko, chyba, że masz jakieś rodzeństwo do wydania. Zazwyczaj w tygodniu ogłaszam jednego kociaka albo grupę maluchów z jednego miejsca, bo rzucam je od razu na wszystkie możliwe strony, i nie chcę, żeby były dla siebie konkurencją. No i obczaiłam, że ogłoszenia warto dawać tylko do środy, potem ludzie o weekendzie myślą i już nie zaglądają. W weekend to w ogóle można sobie darować, bo kociaki spadną na drugą stronę zanim ktoś je obejrzy...
Będę czekać na materiały od Ciebie :)

Edit: Piotr już mnie uswiadomił w kwestii Pekatki ;)
Obrazek

Afatima

Post » Nie sie 01, 2010 13:26 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

A do Pekatki w komplecie może być Maczek. Fajnie jeśli będą w jednym ogłoszeniu. :ok:

Na razie ganiają się, świrują niemiłosiernie. Pekatka jest mistrzem wieszania się na zasłonce, a Maczek ćwiczy poślizg kontrolowany z posłankiem przez cały pokój.
W wyścigach do miski Maczek jest bezkonkurencyjny. :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie sie 01, 2010 17:25 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

Agneska, to czekam na zdjęcia Maczka, albo tu albo na maila: afatima@op.pl
I ruszam z kampanią :)
Obrazek

Afatima

Post » Nie sie 01, 2010 20:05 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla burego maluszka!!!

Okazuje się, że bury maluch z lecznicy wczoraj poszedł do DT. Cieszę się, że już nie siedzi w klatce :)
Niestety, druga próba złapania jego siostry nie powiodła się - kocina miała centralnie w nosie rybnego whiskasa, waleriankę i nasze modły. Owszem, kręciła się wokół klatki i niuchała, ale potem uwaliła się na słoneczku przy samym wejściu i zaczęła gruntowną toaletę :evil:
W piwnicy, gdzie się chroni, nie udało się jej dopaść, wskoczyła na rury i przepadła gdzieś w głębi budynku.
Nic to, będziemy próbować dalej :twisted:
W ogóle na Cytadeli klapa, poza małą czarną - niezainteresowaną klatką - żaden kot się nie pokazał. Poza Felkiem oczywiście ( :arrow: viewtopic.php?f=13&t=114827), Felek był, tuńczyka spożył, poprawił whiskasem i strasznie chciał się z nami zabrać :(
Ale żeby dzień nie kończył się bez sukcesu, na Filtrowej złapaliśmy kotkę. Ciężarną.

Aaaa, jakby ktoś był chętny na bycie DT, to trzeba pilnie przejąć od p. Basi z Bródna rudego maluszka - ma jakieś 4-5 tygodni. Ktoś go znalazł na trawniku i przyniósł p. Basi. U niej są koty chore na koci katar, maluchowi już też zaczynają łzawić oczka i trzeba go pilnie stamtąd zabrać, zanim się na dobre rozchoruje.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie sie 01, 2010 20:13 Re: JoKot cz. 2 - DT potrzebny dla RUDEGO maluszka!!!

Dziękuję Alebie i Jej TŻ-towi :1luvu: za Cytadela II epizod - no niestety, koty nas spsikał totalnie a mała czarna to już :twisted: . Ale i na nią przyjdzie kolej :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]