Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 01, 2010 10:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

No ja wiem, że w tym momencie pieniążki to największy problem... Koszt operacji, do tego leki, do tego wet symbolicznie skasuje za przetrzymanie ale jednak... Wszystko składa się na dużą sumę... Masz jakieś fotki tych kotów? Można by np. Założyć tym maluchom wątek na MruMru w dziale potrzebna pomoc, zawsze jakiś grosz...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Nie sie 01, 2010 12:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

dziewczyny, czy wy macie jakiekolwiek telefony w sprawie adopcji???
u mnie zero (wcześniej były jedynie takie do odstrzału) i jestem przerażona
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Nie sie 01, 2010 13:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

W tamtym tygodniu było parę telefonów, niestety żaden z nich nie wzbudził mojego zaufania, a ja nie oddaje kotów jak mam wątpliwości, bo to zawsze się mści w późniejszym czasie. Z trzech dziewuszek i ich mamuśki adoptowałam jedną do dobrego domu, zostały mi dwie pierdołki i mamuśka no i moja firmowa Małgosia (ale ona chyba z nami zostanie, bo nikt nie dzwoni aby nawet zapytać). Na pocieszenie mogę powiedzieć, że z doświadczenia wiem, iż wakacje to zły czas na adopcje, zaczną dzwonić pod koniec sierpnia :ok:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie sie 01, 2010 14:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

biamila pisze:W tamtym tygodniu było parę telefonów, niestety żaden z nich nie wzbudził mojego zaufania, a ja nie oddaje kotów jak mam wątpliwości, bo to zawsze się mści w późniejszym czasie.

Beatko wiesz, że u mnie też tak jest :wink:

Obrazek

KarolinaS

Post » Nie sie 01, 2010 14:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Do mnie i Marzeny było całkiem sporo telefonów , pare osób było oglądać...ale u nas E.coli i antybiotyki...
Jedną osobę odesłałam do mpacz.
Nie wiem czy dzwoniła...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie sie 01, 2010 20:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Pilne
Kochani jedna pani która przyjechała na wakacje nad morze do Brzeźna chce na własny koszt wysterylizować 3 kotki tam mieszkające ale nie ma doświadczenia w łapaniu.Czy ktoś z Gdańska mógłby pomóc tej pani w łapance ? tel podam na PW
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Nie sie 01, 2010 22:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

może macie jakimś cudem wakat :( ?
viewtopic.php?f=1&t=115136

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon sie 02, 2010 17:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Do mnie moze z 15 telefonów przez miesiąc, z tego 4 udane adopcje, bo dzwonią sami popaprańcy!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon sie 02, 2010 23:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

karolina napisałam na wątku kotki - który załozyłaś.
u mnie były 2 adopcje kilka dni temu, w tym jeden zwrot, jedna super adopcja oliwiaka myszkina, adopcja ze zwrotem i wcześniej adopcja w boże ciało, zastój jak diabli. dziś znajomi zrobili rezerwację na ignasia- ale wezmą go dopiero za miesiąc, no i może mały marcinek znajdzie nowy dom. do mnie nikt nie dzwoni, to ja raczej ludzi wyszukuję przez innych ludzi.
bida................
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon sie 02, 2010 23:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

"Witaj Sabino.
Podczytuje tak wasz wątek i mimo ,że sytuacja jak u każdego to obojętnie przejść nie mogę.Jakiś czas temu zabrałam od Was oliwskiego Mohera na dt ( już w ds) i teraz też mogę zabrać na dt jakiegoś futrzaka ( najlepiej malucha - może tż nie będzie się tak spod byka patrzył:P).Ja chwilowo nowych zgłoszeń nie mam , na działkach cała moja 11 ciachnięta . Ostatniego tymczasa maluszka wyciągnęłam ze słupskiego schronu , teraz oswajamy.W domu mam obecnie rezydenta Diega , Tostera 9 tymczas z wielimi zadatkami na rezydenta ;P) i malucha ...do tego dwa niewielkie psiaki ...jeszcze jeden maluch w największej potrzebie się zmieści.Tak myślałam o tym z Wałowej...ale to już Wasza decyzja.nic więcej zaoferować nie jestem w stanie :( a może chociaż taka pomoc się wam przyda.Daleko nie jestem więc transport nawet skmka byłby wart zachodu.Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze działania pkdt .marta"

jakby ktoś chciał zwieźć jakiegos kotka do marty- jest dt :ok:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto sie 03, 2010 0:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Może z tej 15 kociaków od Pani z Rumi? kotki przed wydaniem trzeba oswoic... chcoaciaz moze lepiej jakiegos zupelnie z ulicy?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto sie 03, 2010 6:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:jakby ktoś chciał zwieźć jakiegos kotka do marty- jest dt :ok:

sąsiedzi znajomych dorot wzięli maleńtasa, który im się po 2tyg znudził i teraz biega po sąsiadach i nie wie co ze sobą zrobić :( 3miesięczny czarnulek, niestety już oswojony i znów bezdomny, może ten mógłby pójsć?

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto sie 03, 2010 9:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

każdy mógłby pójść do marty, trzeba tylko jej to szybko zgłosić i zawieźć kotka

a ja mam dylemat, dziś rano dzwoni kobieta a z białegostoku, jest zdenerwowana, nie może mówić, ktoś jej podał namiary na mój hotelik z forum. ma możliwość przewieźć kota od siebie gdyni, chce płacić nawet z góry za 2 mies. pyta się czy 20 zł za dobę? mówię ze z forum zrobię znaczną zniżkę i trzymała by niemalże po kosztach. sytuacja taka: ktoś podrzucił jej kotkę domową, niesterylizowaną na DT na 2 tyg i nie odebrał jej. kobieta ma w jednym pokoju 8 kotów, kotka jest zestresowana, nie je. ja boję się jednej sytuacji: że koszty np. leczenie przeze mnie kotki przerosną opłatę za hotelowanie, boję się ze zostanę z kotką dorosła na wieki wieków amen (bo tu mam dziewczyny z pkdt i w razie trudnej sytuacji zawsze pomogą)- jaką mam pewność, ze ta pani stanie na rzęsach żeby wyadoptować kotkę? kotka nie jest po sterylce, musiała bym ja ciąć, a u mnie w pokoju jest obecnie 8 kotów z pkdt, plus koty klientów. skoro ona boi sie innych kotów- to wynika że ja mam wiecej kotów w jednym pokoju niż ona. u kasprzyka czeka 6 kotów na zabranie do mojej królikarni, w wolierze 4 stoczniowcy, w garażu elizabeta i krówek a w górnym mieszkaniu moje 2 lapsy. nie wiem po prostu co robić, bo i tak musiałabym kotce oddać cały boks, który by już nie zarabiał na kotach klientów, a nie miała bym sumienia liczyć po normalnej cenie tylko po mega zniżce. to jest małe piwo- co będzie jak ja z kotką zostanę? mam nieadopcyjną tośkę, i ona chyba też juz mi pozostanie w spadku po akcji OLIWA. głowa mnie boli od myslenia, a mam juz tylko 2 dni na decyzję, bo transport miałaby się dobyć 05.08.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto sie 03, 2010 10:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

UWAGA UWAGA- JONANNA NIEZGODA Z GDYNI PODAROWAŁA NAM PRZEPIĘKNĄ BIŻUTERIĘ Z KAMIENI SZLACHETNYCH (bursztyny, szkło weneckie, opal, kalcyt, perła hodowlana i inne kamienie w srebrze)- dziękujemy :)

KINGA PRZYPILNUJ TOMKA ŻEBY WPISAŁ TO W PODZIĘKOWANIA NA NASZA STRONKĘ.

póki nie wystawię bazarku- zapraszam na zakupy do mnie, klejnociki czekają i puszka na koty czeka :lol: :lol: :lol:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto sie 03, 2010 10:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

A przez net można? Zdjątka będą? Bo po wypłacie jestem :wink:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

[poprzednia][następna]