kociaki józefowskim schronisku pilnie DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 30, 2010 16:22 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Whiskasa jadła w schronisku to też jej kupiłam, żeby brzuszek szoku nie doznał.

Teraz je tylko papkę z gotowanego kurczaka.

A od wczorajszego popołudnia kupki nie było wcale :cry:

P.s trzymajcie kciuki :wink:

Teba

Od: Wto paź 11, 2005 22:26

Post » Pt lip 30, 2010 22:43 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

CZEKAJĄ NA POMOC
Ozymandias pisze:Tygryski:
- biało-bure dwie sztuki kocurki ok. 8 tygodni- dają się złapać
- biało-bura dziewczynka- siostrzyczka biało burych chłopców- bardzo dobry stan zdrowotny, niestety od człowieka ucieka, a złapana rzuca się z pazurami i fuka

- są przepięknie umaszczone
- aby się oswoić potrzebują kontaktu z człowiekiem
- bardzo ładnie korzystają z kuwetki
Na moje oko mają nie więcej niż 7 tygodni i straszny kk, z powodu którego chudną w oczach :cry: Może ktoś mógłby zabrać je na DT. Pliss ...

Biało-bury kocurek1:
Obrazek

Biało-bury kocurek2:
Obrazek
[

Reszta zdjęć tygrysków:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

A tutaj dowód na to, że Tygryski są kuwetkowe :D
Obrazek

Duża czarna Cudowna:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jest to najcudowniejsza kocica na świecie. Ma około roku. Piękne, aksamitne czarne futerko oraz pędzelki na uszkach. Podobno jest wysterylizowana, ale ma podejrzanie duży brzuszek. Na widok człowieka od razu zaczyna mruczeć i ugniatać łapkami. Jak odchodziłyśmy, to patrzyła na mnie takimi proszącym wzrokiem. Ona opiekuje się małymi kociakami. One lgną do niej, a ona ma cały brzuch przez nie wymemłany. Z takim charakterem zasługuje na najwspanialszy domek na świecie.

Biało-bure:
- na moje oko to kotka
-3,5 miesiąca
- ślicznie, symetrycznie umaszczona z różowym noskiem, budowa ciała typu "kuleczka" :1luvu:
- mały dzikus, ale zainteresowany człowiekiem ( co widać na zdjęciach)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Biało-czarna kotka:
- około roku
- dzika, ale po pewnym czasie przebywania w schronisku każdy kot dziczeją; czasem potrzeba trochę serca i zainteresowania człowieka, aby taki kot stał się jego najlepszym przyjacielem
Obrazek

Obrazek

Na koniec najnowszy "nabytek" schroniska, czyli szylkretka:
- pięknie umaszczona ( bardzo równe łaty :wink:
- "człowiekolubna"
Dzisiaj została wysterylizowana, więc była mało fotogeniczna, ale mam nadzieję, że jak trochę wydobrzeje, to może uda się zrobić lepsze zdjęcia. Z własnego doświadczenia wiem, że tri to wyjątkowe koty. Moja przepiękna Bellunia udowadnia i to każdego dnia :)
A oto i tikolorka:
Obrazek

Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu kotków i w szukaniu om DT/DS. One naprawdę bardzo potrzebują pomocy. Ja nic poza zabraniem najciężej chorej koteczki nie mogłam nic zrobić. Mam nadzieję, że uda się ją uratować. Na pewno będę o nią walczyła ( chociaż do porodu zostało mi całe 5 dni).
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt lip 30, 2010 23:20 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Zrobiłam ogłoszenia Espanii i Szarlotce. Listę ogłoszeń wystawię rano na sendspace. Jak wrócę z pracy zabiorę się za schroniskowe. Czy może ktoś się upewnić co to jest to biało-bure :?: Kotka czy kocurek :wink: Jeśli nie, zadzwonię do schroniska.

Do adopcji na Miau nie dodawałam.

Czy Tygrysie mają w ogóle szanse dożyć poniedziałku :?:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob lip 31, 2010 7:10 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Próbowaliśmy sprawdzić, ale podrostek jest dzikus i nie zbliża się do człowieka :?

Ja dziś dogorywam, więc do schroniska na pewno nie dam rady podjechać, więc trudno stwierdzić jak to z tymi biało burymi kocurkami (kotka była zdrowa) i czarny większym kociakiem :?

Charlotka wczoraj zrobiła piękna kształtną kupcię :D w końcu :D

Teba

Post » Sob lip 31, 2010 9:56 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob lip 31, 2010 10:48 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Mój TŻ uregulował rachunek w lecznicy za wczorajszą i dzisiejszą wizytę (niestety jeszcze dwie przed nami), Szarlota dostała też obróżkę, oraz 800 gram Royala dla kociąt :D

Teba

Post » Sob lip 31, 2010 19:08 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Teba, a co z tą panią? coś się klaruje?
Ja jutro od rana do nocy pracuję, nie dam rady wpaść :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Sob lip 31, 2010 20:28 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Nie kontaktowałam się z nią, w domu mój internet ledwo chodzi.
posting.php?mode=reply&f=13&t=114461&sid=cd1a453e2b2fb2d8bd0f4b949e2b1419#
A Szarlota od prawie 26. godzin nie robiła kupki :cry: i widać że co jakiś czas bardzo ją boli brzuszek :cry:

Teba

Post » Sob lip 31, 2010 22:37 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

dawałaś jej olej parafinowy? z 2ml co kilka godzin aż do kupy.
Była może odrobaczona?
I masuj jej brzuszekw kierunku odbytu.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie sie 01, 2010 21:40 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Coś słychać u Szarlotki :?: Cisza jakaś złowieszcza :|
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon sie 02, 2010 7:05 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

To była cisza weekendowa :wink:

Co u młodej? Ostatnia kupka wczoraj rano (chyba, że zrobiła i psy się poczęstowały), ogólnie czuje się już lepiej, brzuszek już zmienia swój rozmiar, nie widzę że też żeby były objawy bólu brzuszka. U weta wczoraj nie byłyśmy- mała po wizytach u niego czuła się stanowczo dużo gorzej, poza tym jeżeli kot tak rzadko robi teraz kupki to jaki jest sens podawania jej jeszcze leków przeciwbiegunkowych? A po wizytach zawsze się czuła gorzej, w sobotę nawet zwymiotowała na brązowo i śmierdziało kupką 8O

Jak ją oduczyć jedzenia gotowanego kurczaczka? Royala suchego nie rusza, mokrego whiskasa też nie, a karmienie kurczakiem to jednak przegięcie :roll:

Teba

Post » Pon sie 02, 2010 8:34 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Teba, jeżeli mogę wtrącić
Czy kot dostawał jedynie leki przeciwbiegunkowe? Przeważnie są one łączone z antybiotykiem, a antybiotyku nie można ot tak odstawiać
Póki ma sensacje brzuszkowe (i kilka dni potem) powinnaś jednak karmić gotowanym kurczakiem, suche możesz namoczyć w wodzie, tak, żeby napuchło, takie napuchnięte dawać do pysia i przystawiać do miseczki z tym napuchniętym suchym (puchnie ok 1-2 godzin po namoczeniu - zalewasz po prostu chrupki wodą na oko tak, żeby były przykryte, ale nie pływały)

Zamiast kurczaka możesz kupować skrzydełko indycze, które jest tańsze :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon sie 02, 2010 9:12 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

Lekarz pierw mówił o 3 dniach, potem w sobotę sobie wymyślił, że jeszcze 2 dni mimo tego, że koci brzuch czuł się dużo lepiej, za to kot po dwóch ostatnich wizytach u doktora czuł się tragicznie- łącznie z tym, że w sobotę lekarz wbił się pod skórkę, po czym przebił się na drugą stronę :? Musiał więc kłuć jeszcze raz.

Dziś młoda pojedzie do innego lekarza, tamten Pan jest już doszczętnie spalony w naszych oczach, kociak się bardzo nacierpiał przez niego :(

Teba

Post » Pon sie 02, 2010 10:03 Kociaki ze schroniska w Józefowie - pilnie DT

Witam!
Ja tak na szybciutko, bo wątek nam się rozwinął, a ja w tym momencie nie mam czasu całego przeczytać. :oops:
Czarna kitka ma się bardzo dobrze. Odżyła już w drodze do domu. Jest na antybiotyku. Jutro lub w środę kończy kurację, więc tylko odrobaczenie i będzie gotowa do wydania. Panna jest bardzo żywa, poluje na ogony pozostałych kotów mojej mamy. Ładnie korzysta z kuwetki. Tak więc u niej wszystko w porządku.

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Pon sie 02, 2010 10:21 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe w józefowskim schronisku pilnie DT

I zapomniałam dodać, że mamy na oku domek dla Espanii, ale nie chcę nic zapeszać. Wyjaśni się w tym tygodniu 8) Ale Espania to kotka z innego wątku ( Łapanki MT) . Mała czarna z tego wątku chyba jeszcze nie ma imienia. Jest po prostu małą czarną rozrabiaką :lol: Będziemy szukać z domku, jak tylko wyleczymy katar.
PS. Dziękuję za ogłoszenia :1luvu:

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

[poprzednia][następna]