Tillibulkowy harem 3 - proszę o zamknięcie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 30, 2010 7:45 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w pt jedzie do DS :-D

Cameo pisze:
dune pisze:Ja wszystkie zwierzaczki kocham....ale Kitka jest wolnożyjąca, nie mam jak zabronic polowania.

Można założyć obróżkę z dzwoneczkiem - dźwięk odstraszy potencjalną zdobycz ;)

no nie, nie róbmy tego kitce :mrgreen: popieramy zdrowe odzywianie, oczywiscie takie, ktorego same nie musimy łapac, zabijac i podstawiac pod nos :wink:

Dune, racja z wężem, tez bym nie mogla. Ostatnio jak bylam u lekarza, to wdalam sie z p. dr w dyskusje na temat wezy, kotow i karmienia roznymi mniejszymi zwierzatkami i okazalo sie, ze wlasnie p dr ma weza (dokladnie to jej syn) i ona mowi, ze musza karmic tego weza zywymi zwierzetami, bo on nie chce jesc miesa - dla mnie w takim ukladzie nie ma sensu trzymac takiego zwierzaka w domu - nie znioslabym, nawet jeden raz!!!

Grazyna, rozmowy o BARFie sa jak najbardziej wskazane - to zadne OT - ja nie jestem w tym jeszcze obcykana, wiec chetnie poslucham (zreszta mi wiekszosc rzeczy wlatuje jednym uchem, a wylatuje drugim, wiec traktuje kazde info jako nowosc :P ). Co u Twojej chorej kici, bardzo sie zmartwilam tym co napisalas... :cry: Czy to sa guzy zlosliwe, wiecie juz cos??

no i w ogole to dzien doberek dla wszystkich :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt lip 30, 2010 7:51 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w pt jedzie do DS :-D

newsy od mojej siostry: tygrysia zaprzyjaznila sie bardzo z rezydentami - nie ma juz zadnego syczenia/fukania, są za to szalone zabawy, mała ma niespozyte poklady energii, Marcie szkoda jej oddawac, ale w obecnej sytuacji, nie powinna miec wiecej kotow - niunia powinna byc w domu z drugim kotem - swietnie sie z kotami dogaduje

u Dorotki bedzie sama - watpie, zeby maz zgodzil sie na dwa :( sprobuje pourabiac jak bedziemy odbierac malucha.... trzymajcie kciuki

tillibulek

Post » Pt lip 30, 2010 13:25 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w pt jedzie do DS :-D

Pozdrowienia dla całego tillibulkowego haremu (piękne foty, piękne koty na str.53 :1luvu: )
no i za domek dla Tygrysi
i za działalność ogłoszeniową :ok: :ok: :ok:

przesyłają "zdekompletowane" jeszcze wciąż, korciaczki :wink:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt lip 30, 2010 13:30 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w pt jedzie do DS :-D

Korciaczki pisze:Pozdrowienia dla całego tillibulkowego haremu (piękne foty, piękne koty na str.53 :1luvu: )
no i za domek dla Tygrysi
i za działalność ogłoszeniową :ok: :ok: :ok:

przesyłają "zdekompletowane" jeszcze wciąż, korciaczki :wink:

dzieki :1luvu:
a to zdekompletowanie, to rozumiem kolonie?? :mrgreen:

tillibulek

Post » Pt lip 30, 2010 13:41 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w pt jedzie do DS :-D

Nie no. Na kolonie już za stare :roll:

A co do tej diety barfa, to podziwiam. Ja to bym najlepiej i własne dzieci chrupkami żywiła :roll: :oops:
Nie lubie zbytnio gotować
ani myć okien :mrgreen:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt lip 30, 2010 13:50 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w pt jedzie do DS :-D

Basiu, z tymi oknami doskonale Cie rozumiem. Moja mama zdarzyla juz 2 razy umyc okna po zimie, ja jeszcze wszystkich nie dalam rady, a te co juz byly umyte, zdarzyly sie zabrudzic, wiec wygladaja podobnie do tych nieumytych :oops: :oops:

A z gotowaniem to chyba trzeba lubic jak sie ma taka duza rodzine jak Wasza :mrgreen: Ja akurat lubie pichcic, choc czasem wyjdzie mi lepiej, czasem gorzej ;) jak przychodza goscie, wole zeby gotowal TŻ :wink:

za BARFa nie ma co podziwiac - ja tez dlugo sie zastanawialam - no i barf to nie jest gotowanie, bo sklada sie z samej surowizny + suplementy + gerberek ;)

tillibulek

Post » Pt lip 30, 2010 17:11 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w pt jedzie do DS :-D

dziendoberek
ja dopiero teraz dotarłam

okien chwilowo nie myję bo za płotem budowa w najbrudniejszym wydaniu - kurzy sie tak, że po 3 dniach nie widać, że okna myte. A jak jeszcze popada... :twisted: ale czyste okna lubię :mrgreen:

Kiedyś w Wysokich Obcasach był reportaż o rodzince które dostała pytona bo ktoś wyjeżdzał czy cuś. Był mały. A ludzie usłyszeli, że jest bezobsługowy haha A teraz mieszka we wnęce takiej jakby kabinie prysznicowej ze szklanymi drzwiami i trzeba mu kupować żywe króliki :roll:
Zresztą w zoo warszawskim czasem można zobaczyć króliczka u węży. Albo myszki :roll: :| Bleh....

Powtarzam - gdyby nie konieczność babrania się w padlince wszelakiej to bym barfowała od dawna.

Tillibulku, dzięki za dobre słowo, nic jeszcze nie wiem, wynik histopatologii za prawie 3 tygodnie. Osiwieję do reszty :evil:

a jakieś zdjęcia Zorki na dobry weekend będą? :mrgreen:
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Pt lip 30, 2010 17:12 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w pt jedzie do DS :-D

Korciaczki pisze:Ja to bym najlepiej i własne dzieci chrupkami żywiła :roll: :oops:

w którymś wątku ktoś napisał, że ZAWSZE próbuje chrupki, które kupuje dla kotów :mrgreen:
a ja Cię rozumiem, bo chociaż dzieci nie mam, to sama bym takie chrupki jadła :wink:
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Sob lip 31, 2010 8:36 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w pt jedzie do DS :-D

A ja sama nie lubię chipsów i pewnie dlatego w koty też staram się nie pakować :lol:

Doberek :D

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob lip 31, 2010 9:04 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w pt jedzie do DS :-D

a ja dzisiaj od rana mam sprzatanie chalupy, bo jak zwykle po calym tygodniu jest niezle zasyfiała - wszelkie przyjemnosci beda pozniej ;) (a propos fotek Zoreczki :mrgreen: )

relacje z wczorajszego przekazania Tygrysi do domku tez zdam pozniej 8)

milego dnia :1luvu:

tillibulek

Post » Sob lip 31, 2010 13:15 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w pt jedzie do DS :-D

skonczylam sprzatac, no to mamy weekend ;)

wczoraj pojechalismy po małą tygrysię - Dorota byla bardzo przejęta (zdenerwowana), jej mąż byl wyluzowany, nastawiony bardzo pozytywnie, caly czas sie smial i wypytywal o opieke nad kotkiem, podobalo mi sie to, ze ani razu nie zakwestionowal tego co im mowilam, nie powiedzial, ze z czyms przesadzam, opowiadal, ze mial sporo do czynienia z kotami kiedy byl mlodszy

jak weszlismy do mojej siostry, to mała spala akurat wtulona w starszą kotke, wygladaly razem naprawde rozkosznie :1luvu: :1luvu: :1luvu: kiedy ja obudzilismy miauknęła: "czego tam", a za chwile zobaczyla zabawke i zaczela sie bawic - wzielismy ja do transporterka, nie protestowala, w samochodzie byla ciekawa wszystkiego, Dorota wyjela ją i posadzila sobie na kolanach, wiec malucha oparla sie lapkami o szybe i obserwowala obrazki za oknem, polezala troche na kolanach, pomiziala sie, pougniatala swoja nową pancię, a potem sama wrocila do transporterka i tam sie ulozyla na malej kołderce, która przyniosla dla niej Dorotka :D :1luvu:

wieczorkiem dostalam MMSa ze zdjeciem Tygrysi wtulonej w męża Dorotki, napisali tez, ze kuwetka zaakceptowana (grzeczny maluch) :mrgreen: :1luvu:

ciekawa jestem co bedzie dzisiaj, bo dzisiaj przyjezdzaja dzieci - zadzwonie do nich wieczorem

za:
- ludzie są poważni, stateczni, dobrze sytuowani
- kicia bedzie jadla najlepsze pokarmy, będzie też barfowała
- dzieci nie sa juz takie male - 5 i 8 lat - do tego to dziewczynki, wiec moze mniej glupich pomyslow niz u chlopcow

przeciw:
- kicia bedzie jedynym kotem, a niestety jest bardzo kociolubna i swietnie sie z kotami dogaduje, wiec wielka szkoda
- Dorotka nie stawia kici na pierwszym miejscu, jej priorytet jest daleko za dziecmi

tillibulek

Post » Sob lip 31, 2010 20:32 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

zeby nie bylo samej narracji wklejam troche kotkow parapetowych ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tillibulek

Post » Nie sie 01, 2010 10:58 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

Piękne koty parapetowe :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tilli, to naprawdę nic złego, że ktoś stawia dzieci na pierwszym miejscu :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie sie 01, 2010 11:12 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

Śliczne naparapetówki :)
Pozdrawiamy :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie sie 01, 2010 12:37 Re: Tillibulkowy harem 3 - Tygrysia w DS

Dzień doberek :D
piękne te twoje kocie modelki :1luvu:
U mnie przedwczoraj,Boniek przyniósł do domu żywą myszkę ,była akcja łapania jej i ratowania przed zapędami kociastych.
A dzisiaj leżał na wycieraczce mały krecik,muszę coś pomysleć ,żeby zacząć może zarabiać na tych kocich darach

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

[poprzednia][następna]