Dulencjowo. Wątek do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 30, 2010 12:52 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Prawie całe stado odpchlone :ok:

Do przydybania została mi Mała Bura i Halinka.

Sąsiedzi pomyślą, że ćpam. Osiem strzykawek zaopatrzonych w igły :roll:

Dzięki Iwci, żwir zamówiony, przelew wysłany - po niedzieli dostawa 60 l Cat's Besta. Benek wychodził jednak zbyt drogo.
60 l. starczy nam na dwa miesiące.
Animalia dostarczyła Kociastym jedzonko :ok:
Maryśka siedzi i się pakuje - bo dojechał jej ukochany RC.

Paciek jakoś. Czeka na wołowinkę, która się rozmraża.
Oczywiście, jak byłam z Gnojcami to cały się zalał.
Dziś muszę go wykąpać.

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pt lip 30, 2010 13:05 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencja pisze:Prawie całe stado odpchlone :ok:

Do przydybania została mi Mała Bura i Halinka.

Sąsiedzi pomyślą, że ćpam. Osiem strzykawek zaopatrzonych w igły :roll:

Dzięki Iwci, żwir zamówiony, przelew wysłany - po niedzieli dostawa 60 l Cat's Besta. Benek wychodził jednak zbyt drogo.
60 l. starczy nam na dwa miesiące.

Ja zrezygnowałam z Benka ze względów zdrowotnych - żwirki betonitowe zupełnie nie nadają się do kuwet krytych (a takie mam) bo strasznie pylą (szczególnie jak się ma kota górnika - a takie mam dwa ;) ) i osadzając się w przewodzie oddechowym kota betonują go od środka 8O :strach: takie opinie słyszałam i czytałam, wolę nie ryzykować :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lip 30, 2010 14:46 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

no co Ty Gibutkowa???? naprawdę??
ja też mam kryte kuwety i żwir bentonitowy.....zmartwiłaś mnie...
a jakiego Ty używasz?

Dulencja przepraszam za OT :oops:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lip 30, 2010 14:51 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Madziu, nie ma sprawy..

Mam dwie kryte kuwety, dwie duże odkryte i kolejne dwie małe. We wszystkich betonitowy Benek.
Też jestem ciekawa..

Cat's Besta zamówiłam ze względu na fakt, iż się opłaca. A moje czasem z niego korzystały i im pasował

Dulencja

Post » Pt lip 30, 2010 15:06 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

magdaradek pisze:no co Ty Gibutkowa???? naprawdę??
ja też mam kryte kuwety i żwir bentonitowy.....zmartwiłaś mnie...
a jakiego Ty używasz?

Dulencja przepraszam za OT :oops:

Przestawiłam się na Cat's besta. Tez troszkę pyli ale u mnie pewnie dlatego że mam taki odkażający proszek dodatkowo, coby było bardziej sterylnie ze względu na Sibel :roll:
A czy naprawde to na 100% Ci nie napiszę. Czytałam gdzieś a jak już mi sąsiadka powiedziała właśnie że ona już długo betonitowych nie używa i powiedziała mi to co w necie wyczytałam (choć ona sama netu nie ma i nigdy nie miała bo to starsza osoba, to nawet nie miała gdzie tego wyczytać). Pewnie gdzieś od kogoś też usłyszała a może nawet od weta... nie wiem, nie pamiętam co mi mówiła, skąd ma taką informację. Ja tam wolę nie ryzykować. Sama miałam czasem zatkany nos po czyszczeniu kuwety i krwotok (ale to to inna bajka choć pewnie pył podrażniał bardziej), więc skoro miałabym ryzykować to wolę używać drewnianego. I bardziej ekologicznie i nawet bardziej wydajnie - tak zauważyłam.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lip 30, 2010 18:22 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Fajny dzień.

Poszłam do sklepu i Pani się mnie pyta, czy nie chcę persa, bo ona ma i chce oddać...

Przed chwilą poszłam do innego, bo skończyły mi się antybóle, a tam radośnie zostałam poinformowana, że Pani ma kotki, trzydniowe, co prawda zadzwonili do weta dzisiaj o sterylkę, no ale co ona z nimi zrobi... Ona je chyba odda do schroniska.. Teraz, bo ona nie chce....
Zacisnęłam zęby, złapałam Gnojce i polazłam z transporterem do sklepu. Przez bardzo zaciśnięte zęby, zapytałam się czy śliczne.. Ano śliczne.. No to pojechałam Pani po całości. Kotki u Pani zostaną do momentu odchowania (czyli do 8 tyg.).

Wqrwa mam.

Paciek nie chce zjeść woła. Nic nie chce.
Chyba czeka nas wet.

Dulencja

Post » Pt lip 30, 2010 18:43 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Magda a próbowałaś dawać Paćkowi gotowanego indora albo kuraka?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt lip 30, 2010 18:55 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

iwcia pisze:Magda a próbowałaś dawać Paćkowi gotowanego indora albo kuraka?

Kurakiem też próbowałam.

Dzisiaj już chyba wszystko próbowałam, oprócz jego ukochanej parówki.

Dulencja

Post » Pt lip 30, 2010 20:09 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Cat best to nie dla mnie. Nie cierpię drewnianego żwiru. Bardzo mi spodobał się zwirek silikonowy, bo nie śmierdzi (jak się kupska wyrzuci oczywiście) i jest baaaaardzo wydajny. Ale nie używam go bo jest koszmarnie drogi :?

o tym persie i o kociach na schroniskowym przeczytałam. mnie ręce opadają na różnych ludzi...

Paciuś nie je...? to może tę parówkę jednak? byleby coś zjadł?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lip 30, 2010 20:22 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Madziu, cat's best nie jest typowym drewnianym żwirkiem. Wręcz jak na drewniany jest nietypowy :mrgreen:

Mnie już wszystko opadło, bo obie sprawy miały miejsce w przeciągu ok.4 godz.

W obu sklepach awaryjnie kupowałam żwirek, czasem tuńczyka (w obu jest Benek) - są czynne zazwyczaj do 22 i jak pracowałam do późna to tylko tam udawało mi się zdążyć.

Idę się relaksować przy Harrym Potterze.

Do jutra.

Dulencja

Post » Sob lip 31, 2010 6:50 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Paciasty jednak wczoraj wysępił parówkę. Potem wołowina już weszła.

Dulencja

Post » Sob lip 31, 2010 7:56 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Dulencja pisze:Paciasty jednak wczoraj wysępił parówkę. Potem wołowina już weszła.

Manipulant?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 31, 2010 8:20 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

No :wink:

Dulencja

Post » Sob lip 31, 2010 8:30 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

ech zaraz wysępił, miał ochotę na coś innego :wink: a Ty mu woła i woła monotonna dieta, Paciek lubi urozmaicenia :wink:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Sob lip 31, 2010 13:40 Re: Dulencjowo. Gucio [*] Paciek - źle:(( Nerki Nam siadają....

Paciek sępik :D
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

[poprzednia][następna]