ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 6:21 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Ja też nie chcę Sisay !!!!!

Tylko teraz zaczaruj w druga stronę, a miotłę proszę postaw w kącie, no szklana kula oczywiście na stoliku :P
TCNLK - czyli ten co nie lubi kotów
http://marchewki.eu/

przeplyw

Od: Wto lip 20, 2010 22:21

Post » Śro lip 28, 2010 7:25 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:Widziałem kiedyś kota z małym dzwoneczkiem na szyi. To dobre rozwiązanie jakbym był przy nich na stałe, ale tak, jak mnie zabraknie, to będą miały kłopot z polowaniem :(

Stanowczo odradzam :!: Koty wychodzące nie powinny nosić na szyi żadnych obróżek, zahaczą o jakiś patyk i nieszczęście gotowe. Słyszałam już wiele historii o zwierzakach, które powiesiły się na gałęzi za obrożę bądź szelki :( A mojej osobistej kotce Kropce obroża zaklinowała się w pyszczku przy próbie ściągnięcia, Boże, co ja przeżyłam wtedy...

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Śro lip 28, 2010 7:58 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Mój pomysł był raczej z gatunku rozważań filozoficznych, niż gotowości do konkretnego działania.

Mam też taką historię, która na szczęście skończyła się dobrze.

"Mieszkając kiedyś na południu Polski (krośnieńskie) koło domu pojawił się całkiem oszalały kot w rycerskiej przyłbicy. Była to puszka, do której wsadził łepek, żeby wylizać resztki. Główka się zaklinowała i cześć.
Włożyłem rękawice spawalnicze i złapałem kota - nie muszę Wam tłumaczyć jak był temu rozpaczliwie przeciwny. Byłem jednak nieustępliwy. Kolega rozciął przyłbicę nożycami do blachy i szczęśliwy kot czmychnął gdzie pieprz rośnie.
Od tego czasu, każdą puszkę przed wyrzuceniem do śmietnika miażdżę tak, żeby żadnego stworzenia nie spotkała taka nieprzyjemność"

przeplyw

Post » Śro lip 28, 2010 8:15 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Mój kot kiedyś zaklinował się w kaloszu... (czego on tam szukał?!) :roll: Trzymam kciuki za akcję, i sama też zapraszam do pomocy przy moim deszczu kociąt - spotkało mnie to samo co Przeplywa :evil: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=114955&start=0

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Śro lip 28, 2010 11:14 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Wy już tutaj sobie całkiem dobrze radzicie z czarami :twisted:

Tyle kotów otrzyma pomoc, pan nie-kociarz się zreformował i nawet do sterylek przekonał... 8) Rach ciach i zawiązała się samopomoc mazurska :ok: jestem pod nieustającym wrażeniem, nie tylko w tym przypadku ale w wielu innych, jak całkiem obcy ludzie potrafią się "spiknąć" i zrobić razem coś fajnego. I to nie dla siebie :!:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro lip 28, 2010 11:46 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

jhet pisze:Mój kot kiedyś zaklinował się w kaloszu... (czego on tam szukał?!) :roll:

U mnie - liczne galopy w panice z uchem reklamówki zaczepionym na szyi.
Rajd a`la batman + zrzucanie z półek, stołów i biurka wszystkiego co stoi na drodze...
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Śro lip 28, 2010 12:16 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Kasia D. pisze:U mnie - liczne galopy w panice z uchem reklamówki zaczepionym na szyi.
Rajd a`la batman + zrzucanie z półek, stołów i biurka wszystkiego co stoi na drodze...

:ryk: Wyobraziłam to sobie :mrgreen: Te koto-batmany latające po domu... :twisted: :lol:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Czw lip 29, 2010 6:15 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Czasami w wyniku takich batmanich lotów kotów sytuacja staje się co najmniej dziwna :roll:

Obrazek

przeplyw

Post » Czw lip 29, 2010 10:16 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

:ryk:
Czyżby sytuacja wymknęła się spod kontroli i stado kotów zapędziło biedaczkę na drzewo? :lol:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw lip 29, 2010 13:05 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

No nie, moje psy nie upodobniają się do mnie i lubią koty. Ona, Pelagia chciała spojrzeć na świat z góry, czyli poszerzyć swoje jamnicze horyzonty
Ostatnio edytowano Pt lip 30, 2010 6:30 przez przeplyw, łącznie edytowano 1 raz

przeplyw

Post » Pt lip 30, 2010 6:30 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Szukajcie, aż znajdziecie, proście aż uprosicie.

Znalazłem kolejny dom dla maluszki. Tak więc z poprzednimi dokonaniami - już 3 kociaki będą miały dobrze.
Podeślijcie mi proszę na przeplyw@wp.pl formularz umowy adpocyjnej.

W przyszłym tygodniu zgodnie z zaleceniami koleżanek kociarek:
- pierwsza kotka do sterylki
- dużo zdjęć
- przyzwyczajanie kociaków do ludzia (w następnym do psa)

przeplyw

Post » Pt lip 30, 2010 16:32 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Nie napisałam, że w Koterii były wolne miejsca dopiero na 31 sierpnia. Zapisałam 3 kotki i kocura.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob lip 31, 2010 0:09 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

vega013 pisze:Nie napisałam, że w Koterii były wolne miejsca dopiero na 31 sierpnia. Zapisałam 3 kotki i kocura.

8O 8O

z jednej strony super, że aż takie zainteresowanie, z drugiej- mamy 31, ale LIPCA...

:ok: :ok: :ok: za zabiegi :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lip 31, 2010 0:14 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

XAgaX pisze:
vega013 pisze:Nie napisałam, że w Koterii były wolne miejsca dopiero na 31 sierpnia. Zapisałam 3 kotki i kocura.

8O 8O

z jednej strony super, że aż takie zainteresowanie, z drugiej- mamy 31, ale LIPCA...

Nic na to nie poradzę :evil: Musimy poczekać ten miesiąc.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob lip 31, 2010 0:23 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

vega013 pisze:
XAgaX pisze:

8O 8O

Nic na to nie poradzę :evil: Musimy poczekać ten miesiąc.

nie wymagam od Ciebie, żebyś cokolwiek poradziła- bo to nie od Ciebie zależy, po prostu jestem zaskoczona aż takim obłożeniem :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]