Miziak Koko szuka DS//mamy wzdęcia/ foto s.7 Bunia*, Dżambo*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 13:33 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

Piękne wzorki mają maluchy, no cuda :lol:
Iwonko, robisz tyle dobrego..... :1luvu:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro lip 28, 2010 18:10 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

Lili została już zaszczepiona dziś, teraz drugie szczepienie dopiero za niecały miesiąc. Środek na odrobaczanie dla Koko i Dżambo dostałam za free, moi weci to wspaniali ludzie :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw lip 29, 2010 16:12 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

Nie mogę wgrać zdjęć, nie wiem czemu :(

Lili po szczepieniu ok, nic się nie działo, ładnie je, myślę, że niedługo będę ją ogłaszać. Ładnie wcina saszetki.

Koko już wie, jak dopchać się do cyca :ryk: Jak siusia to normalnie fontanna się robi, śmiesznie to wygląda, dziś się nad nim schylilam przy odsiuśkiwaniu to mi diabeł jeden na policzek nasikał :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

Dżambo mnie troszkę martwi, ma gęstszy i ciemniejszy mocz, ale załatwia się normalnie. Miał robaki takie maleńki w kupie dziś, po odrobaczaniu wczorajszym. Weterynarz mówi, żeby się tymi siusiami nie niepokoić, ale sama nie wiem...

Bunia już nie jest taka zadowolona, ale już teraz z pazurów nie bije, tylko jak jej się coś nie podoba to bije łapą ale ze schowanymi pazurami i nie gryzie już. Strasznie źle reaguje na koty, nie wiem czy się z nimi polubi... No cóż, poki co to chyba dlatego, że ma maluchy...
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Pt lip 30, 2010 8:11 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

:lol: ciekawe czy mamusia się oswoi w pełni... :roll:
Kciuki za maluszki i ich zdrówko :ok:
i prosimy o więcej fotek :)
Obrazek

Marea

Post » Pt lip 30, 2010 12:09 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

No wlaśnie coś fotek nie mogę wgrać.
Mamuśka dla nas jest fajna, jak się wybieram na posiedzenie do łazienki to mi ląduje na kolanach. A za saszetkę to się da nawet wycałować :ryk: Tylko jej się agresor na resztę naszej bandu włącza :roll:

Dżambo obejrzany przez weta, który go odsikał, powiedział, że mocz jest ok, maluch poprostu ma inną przemianę materii czy coś...

ifciastu

Post » Pt lip 30, 2010 12:44 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

ifciastu pisze: Tylko jej się agresor na resztę naszej bandu włącza :roll:

To może być dlatego, że ma małe. Jak odchowa to może jej przejdzie.
Kotki karmiące bywają agresywne do innych kotów, psów, w obronie młodych.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob lip 31, 2010 19:24 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

No właśnie mi się wydaje, że to przez to. że młode ma. Ona dla nas jest bardzo fajne:)

Lili wsuwa, aż jej się uszy trzęsą, saszetek to by mogla z 10 zjeść, i ciągle z kulką na brzuszku biega :ryk: Kupiłam jej taką myszkę do zabawy, wczoraj cały dzień na nią fukała i się jeżyła śmiesznie, ale dziś już się nią bawi.

Koko i Dżambo jedzą jak szalone... To są normalnie worki bez dna... Nie wiem gdzie im się to łakomczuchom mieści wszystko. I na przemian wiszą na cycku i piszczą, śmieszne gnojki, ale i irytujące :ryk:

ifciastu

Post » Sob lip 31, 2010 23:01 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

Lili zwiedza otoczenie i poznaje nowe kumpele 8)
Obrazek

ifciastu

Post » Nie sie 01, 2010 13:11 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

Ale bobasek śliczny piwniczny :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon sie 02, 2010 13:47 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=115170 <--- zapraszam na bazarek, ciułamy na sterylizację Buni.

Maluchy rosną i wcinają za pięciu. Bunia się oswaja super, wskakuje na kolana, daje się brać na ręce, ale jak tylko któryś kot podchodzi pod drzwi łazienki to wpada w furię.

Rozliczenie:
sarna z MruMru: 50zł

wydatki:
odrobaczenie Buni i Lili: 10zł
odpchlenie Buni i Lili: 10zł
szczepienie Lili: 60zł
odrobaczanie Koko i Dżambo- gratis 8)

Łączne wydatki: 80zł + karma, żwirek i mleko dla malców :D

ifciastu

Post » Pon sie 02, 2010 14:15 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

Ja mam rozmiar wyrośniętego krasnala :mrgreen: nigdy nie moge nic na bazarkach zakupić :?
A dla ogonów duzo zdrówka i dla reszty towarzycha też :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon sie 02, 2010 20:49 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

Dziś dzwoniła Pani, jak dobrze pójdzie Lili w sobotę pójdzie do siebie :) Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok!

ifciastu

Post » Wto sie 03, 2010 8:50 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

No więc troszkę o domku, który zgłosił się po Lili. Pani chciała burasię, zadzwoniła po koteczkę Lenkę, starszą całą burą. Jest to starsza Pani, u której codziennie przebywa wnuczka a Lenka nie jest dobrym kotkiem do domku z dzieckiem. Dziewczynka jest nauczona obcowania ze zwierzętami, wie, że nie można cisnąć i męczyć. W związku z tym, że Lenka nie jest odpowiednia zaproponowałam Lili, Pani się zgodziła. W tej chwili Pani ma dorosłego rudego kocura i małą, opiekuńczą, kociolubną sunię. Pani mieszka w domku jednorodzinnym i miała 2 koty wychodzące, jeden zginął pod kolami auta, od tej pory Pani nie wypuszcza kocurka na dwór i chce kicię także niewychodącą... W sobotę się z Panią spotkam, jak domek będzie konkretny to Liliś ma domek, jak nie, to nie :)

Koko i Dżambo mają rozwolnienie z białymi kropkami, są to niestrawione "kawałki" mleczka chyba...

ifciastu

Post » Wto sie 03, 2010 9:08 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

A ta Pani jest z Gdańska, z Olszynki? bo do mnie takowa dzwoniła...ale mówiła że kotek rudy jest wychodzący ale ma więcej szczęścia i rozumu i nic nigdy mu się nie stało...a kolejny kociak też będzie miał możliwość wychodzenia...
Obrazek

Marea

Post » Wto sie 03, 2010 10:13 Re: Chudzieńka Bunia z córeczką Lili i deszczowe Koko Dżambo :)

Marea pisze:A ta Pani jest z Gdańska, z Olszynki? bo do mnie takowa dzwoniła...ale mówiła że kotek rudy jest wychodzący ale ma więcej szczęścia i rozumu i nic nigdy mu się nie stało...a kolejny kociak też będzie miał możliwość wychodzenia...

No z Olszynki, ale ze mną inaczej gadała, mówiła, że już rudego kota nie wypuszcza i że mój ma nie być wychodzący 8O
Czyli z adopcji nici, zasiałaś wątpliwości a do takiego domu, do którego mam minimalne zastrzeżenie nie oddam, bo będzie jak z Rolką :? A kiedy z nią rozmawiałaś...?

ifciastu

[poprzednia][następna]