WAW. Pola ma DS! 21.04.2016 ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 14:27 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

ale jeszcze mi przyszlo na mysl, ze Ty przeciez sama przekonywalas Tacie do BARF-a, a ona byla wyjatkowo trudnym zawodnikiem, bo tylko suche tolerowala, wiec jak to zrobilas, ze zaczela barfowac?

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro lip 28, 2010 14:37 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

tillibulek pisze:ale jeszcze mi przyszlo na mysl, ze Ty przeciez sama przekonywalas Tacie do BARF-a, a ona byla wyjatkowo trudnym zawodnikiem, bo tylko suche tolerowala, wiec jak to zrobilas, ze zaczela barfowac?

tillibulek pisze:OKI Skarbie, dobrze Cie zrozumialam?? mam olewac blagalne jeki o suche i podgryzanie puszek z pokarmem i dawac tylko BARF?? a dopiero jak sie przyzwyczaja mozna zaczac dawac inne pokarmy - suche, puchy - od czasu do czasu??

Właśnie tak :twisted:
Ponieważ ona rzeczywiście była gotowa się zagłodzić na śmierć, to dostawała 1x dziennie odrobinę suchego. Ale to takie minimalne minimum, żeby jej się coś ze zdrowiem nie porobiło, ale żeby dalej czuła głód :mrgreen:
I zaczęłam jej dawać 2-3 chrupki na wierzch mieszanki.
Ten niecny proceder jest kontynuowany cały czas, bo się małpa zrobiła taka, że jak nie usłyszy grzechotania i nie zobaczy, że jej chrupki w misce lądują, to się nie pofatyguje do kuchni :twisted: Najśmieszniejsze jest to, że te chrupki często potem zostają, a znika mieszanka :lol:

tillibulek pisze:ja juz glupieje przez te moje koty i TŻ, ktoremu BARF smierdzi :roll:

TŻta też olej :lol:
Albo mu przedstaw kalkulację finansową "wet - barf" :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro lip 28, 2010 18:12 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

no wlasnie, pamietalam, ze przy przyzwyczajaniu Taci do BARFa bylo cos z chrupkami :lol:

dzieki za rady :1luvu:

tillibulek

Post » Śro lip 28, 2010 19:13 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

A niezamaco :lol:

Dziś cały dzień siedzę w domu i Pola gdzieś tak od południa została wypuszczona ze "swojego" pokoju. Najpierw wpakowała się na kolana, a potem poszła spać na drapak.
Rezydentki się przezornie pochowały :mrgreen:
Ale gdzieś tak od godzinki zaczęły wychylać ze swoich kryjówek i sprawdzać, "co potwór robi". Odchodzi wielkie skradactwo :lol:
Pola twardo udaje, że śpi i nic nie widzi - możliwości są dwie: a) jeszcze jest ciut nie w formie po sterylce, b) przeszła jej ta agresja :roll:
W każdym razie do tej pory żaden kłak nikomu z karku nie spadł :mrgreen:

OKI

Post » Śro lip 28, 2010 19:53 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

ta agresja to jakies kpiny - Polunia, uspokoj sie, ciotki z Miauka prosza :mrgreen: :kotek: :ok:

tillibulek

Post » Śro lip 28, 2010 19:59 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

Ona jest po prostu awanturnica :twisted:
Właśnie przed chwilą gdzieś tam w drugim końcu mieszkania Szelma z Delką miały jakieś krótkie spięcie, a Pola się natychmiast wściekle rzuciła i zrobiła zadymę pełną gębą :twisted:

OKI

Post » Śro lip 28, 2010 20:18 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

hmmmm, takie to chore, biedne itd a takie bojowe
nowy gatunek - kot bojowy? ;)
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro lip 28, 2010 20:42 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

Killatha pisze:hmmmm, takie to chore, biedne itd a takie bojowe
nowy gatunek - kot bojowy? ;)

tiaaaa.... a nawet bezzębny kot bojowy :twisted:
Choć ona raczej przypomina charakterkiem takiego napakowanego młodziana, co to dla każdy powód jest dobry, żeby rozróbę zacząć. Całe szczęście tylko do kotów, bo dla ludzi to aniołek jest

A chore i biedne to odkładamy do lamusa, obecnie jest "jedynie" po sterylce :ryk:

OKI

Post » Śro lip 28, 2010 21:21 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

No chyba i wiemy kolejną o pannie :lol:
Ćmy - takie spore, co to moje koty w każdym wieku są gotowe zdemolować mieszkanie w pościgu - w ogóle Polindy nie interesują 8O Przeleciała jej taka przed samym nosem, a Pola tylko leniwie podążyła wzrokiem z miną "szkoda zachodu" - nawet jej ucho nie drgnęło :lol:

OKI

Post » Śro lip 28, 2010 21:49 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

OKI pisze:Ona jest po prostu awanturnica :twisted:
Właśnie przed chwilą gdzieś tam w drugim końcu mieszkania Szelma z Delką miały jakieś krótkie spięcie, a Pola się natychmiast wściekle rzuciła i zrobiła zadymę pełną gębą :twisted:

Oj tam zaraz awanturnica ;) moze pobiegła negocjowac ale nici z rozejmu i sie jej przykro zrobiło :ryk:
dobzre ze anemii nie ma :)
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Śro lip 28, 2010 22:05 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

Z tych wyników to ja się bardzo cieszę :piwa:
I ciągle główkuję, co jej się takiego przydarzyło, że doszła do takiego stanu, a potem błyskawicznie wręcz się z niego wygrzebała :roll:

I lepiej, żeby się w przyszłości mniej zajmowała "negocjacjami" :mrgreen:
Zresztą jutro jej chlastnę pazurki, może jej poziom adrenaliny spadnie. W zasadzie nie wiem, czemu jeszcze tego nie zrobiłam :roll:

OKI

Post » Śro lip 28, 2010 22:13 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

Wieczorne bry.Czytam wąt jak powieść.Polinda...z ciebie jest prawdziwa pinda.Taki mały kotecek,a potrafi wszystkich wyrolować.Wetów,Dużą,Ciotki i .......pozostałe kotki :ryk: :ryk: :ryk:

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro lip 28, 2010 22:15 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

Śmiej się Ciotka, śmiej :lol:

OKI

Post » Śro lip 28, 2010 22:25 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

OKI pisze:Śmiej się Ciotka, śmiej :lol:

No co, chwilami lepsze jak Chmielewska :mrgreen:

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro lip 28, 2010 22:30 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

kocurzyca41 pisze:
OKI pisze:Śmiej się Ciotka, śmiej :lol:

No co, chwilami lepsze jak Chmielewska :mrgreen:

Mało masz rozrywek? Polinda może u Ciebie być za jakieś 10 minut :mrgreen:
To jest dopiero rozrywka :twisted:

OKI

[poprzednia][następna]