*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 21:19 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

evl pisze:
turkusowa pisze:w zoologiku w Olimpie tez kiedys byly. i to nie w zacisznym koncu sklepu tylko przy witrynie wystawowej. w Leclerku na Zana natomiast byly szczeniaczki. z drugiej strony, jesli perspektywa ulicy jest jedyna alternatywa dla bejbisowych biedulkow w klatkach, juz sama nie wiem ktore zlo lepsze...

Ale to koty schroniskowe, schronisko ma obowiązek zapewnić im odpowiednie warunki życia, które, jak mniemam, w sklepie zoologicznym odpowiednie nie są, choćby przez wzgląd na ciągłe zamknięcie w klatce.

to fakt! zgadzam sie w 100%, ze tak byc powinno. ale widac smutna rzeczywistosc pozostaje smutna rzeczywistoscia... :(

smutno dzis :( :( :(
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro lip 28, 2010 22:07 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

smutno... (*)

widziałam dzisiaj w sklepie ZOO malusieńką kiciunię - dymniaczka. Wzięłabym od razu, jeżeli bym nie wyjeżdżała, bo mi serce pękało, ale niestety jutro jadę na 4 dni do pracy. Jaśka już u dziadków, okupuje ulubioną szafkę z butami.
Co do warunków w tych sklepach - smutno patrzeć, ale, paradoksalnie, sam jeden kot w klatce ma zdecydowanie większe szanse na przeżycie niż w grupie 15 kociąt. Wyobrażam sobie jaka tam jest przeżywalność... :(

PS. Ciocia pixie mnie pewnie opieprzy ;), ale jak ktoś tego dymniaczka weźmie na 4 dni, to ja mogę potem się zaopiekować :oops:
To maleństwo takie - może z 8 tygodni, może nie... Jest w sklepie Carrefour koło Makro.

W drogę...

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro lip 28, 2010 23:20 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Amika6 pisze:Poka mam już większość wpłat z Bazarku. Podaj mi konto wyślę Ci zaraz 100,-
Kupisz maluchom jakieś porządne mokre jedzenie, może szybciej uda się je podkarmić.
Tylko nakiwaj mamie niech dobrze pilnuje by się najadały, a wszczególności te najbardziej mikre, bo różnica wagowa faktycznie duża :( .
Pieniądze wydaj przede wszystkim na dobre jedzenie i ew. na jakieś wzmcniające preparaty (może convalescence), a ze sterylką może uda ci się coś załatwić.
Resztę bazarkowego utargu jak tylko dopłacą pozostali wyślę do Pixie65 na lecznicowy dług po EmSi.

Poka, a czy naprawdę nie macie możliwości znaleźć dla nich jakiegoś cieplejszego kącika. Teraz noce takie chłodne i jak popatrzyłam na tę sierotkę drzemiącą na betonie to aż mnie coś ścisnęło :(. Zresztą na samym worku jutowym też nie jest im ciepło :?

Dzięki serdeczne Amika
Z tego co wiem mam im gotuje mięsko i jakąś ciapajde robi i pilnuje kolejności przy misce.
Co do zimności, to zdjęcia były robione przy tych upałach i koty się wtedy w dzień bawiły w takim garażu graciarnio-drewutni.
Na noc są zamykane w ciepłym miejscu, z posłaniem, jedzeniem itd... Tylko, że jak widać nie jest to mieszkanie, ale miejsce w które nikt nie powołany nie wejdzie.
Zaraz piszę pw, jeszcze raz dzięki :)
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Sob lip 31, 2010 20:18 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

łoooo matko i córko, ale Lubelskie Tymczasy spadły 8O

Doniesienia z frontu, maluchy mają się dobrze, jeszcze jedna tura odrobaczania została.
Póki co jedzą i rosną, czy animonda kitten może być jeśli chodzi o takie lepsiejsze jedzenie?
Azunia 07.07.07[*]

Poka

Post » Nie sie 01, 2010 7:49 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Z tego, co pamiętam z tych odległych czasów, gdy moje koty były kociakami :wink: , sucha animonda (rafine cross chyba) to nienajlepsza karma-barwiona i z niewielką zawartością mięsa. Mokra animonda (zwłaszcza carny) ma całkiem niezły skład.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Nie sie 01, 2010 9:41 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Pola, jakby rzeczywiście chodziło Ci o mokrą karmę, to carny kittenów nie opłaca się brać - wychodzą dwa razy drożej niż carny adult, a czym się różnią? Oto jest pytanie :wink:
Suche Animonda ma ogólnie kiepskie.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Nie sie 01, 2010 12:46 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

no dlatego tak zapytałam, bo mi samo "kitten" to tylko kwestia pieniędzy
Moja mama im miesza

ufff jak gorąco 8O
Azunia 07.07.07[*]

Poka

Post » Pon sie 02, 2010 22:47 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

a co z dymniaczkiem z Carrefoura?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206

turkusowa

Post » Śro sie 04, 2010 1:00 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Z ostatniej chwili
Kotka zostanie Krakowianką - szukam transportu Lublin - Kraków (ewentualnie Warszawa - Kraków)
I czarny kocurek .... pani jeszcze myśli ( ma w domu dwa uratowane koty) więc póki co :ok: mam nadzieję, że się uda.
Szukam transportu Lublin - Warszawa (jakby się udało, ewentualnie może do Krakowa z Warszawy szybciej)

Co najgorsze pomoc lub talon na sterylkę na gwałt potrzebny (nie mogę się dodzwonić do Animalsu :|), bo kota już podobno szaleje, więc może już być bonus :(
Azunia 07.07.07[*]

Poka

Post » Śro sie 04, 2010 7:17 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Poka, a dzwoniłaś do wydziału ochrony środowiska urzędu miasta? Może jeszcze mają talony.
Jak nie, to postaram się pomóc choć trochę i wyskrobię coś na bazarek.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Śro sie 04, 2010 10:26 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Poka pisze:Szukam transportu Lublin - Warszawa (jakby się udało, ewentualnie może do Krakowa z Warszawy szybciej)

jade do Wawki w piatek. ale busem to pewnie nie pomoge :(

turkusowa

Post » Śro sie 04, 2010 11:26 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

no właśnie nie wiem jak to z busem jest, czy się nie plują, bo kotek może miaukać :(

Mam dobrą wiadomość, sterylizacji za 50zł (po kosztach) udało mi się załatwić, pytanie do Amiki zostało mi jeszcze ze 35zł mogę je na sterylkę przeznaczyć?
Zaraz zrobię remanent i książek na bazarek trochę wrzucę

no, bo przecież jak się wali to się wali i kasy zawsze brakuje uhhhh

edit:
zrobiłam bazarek z książkami na sterylizację viewtopic.php?f=20&t=115265
Azunia 07.07.07[*]

Poka

Post » Śro sie 04, 2010 11:52 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Przyznam, że wolałabym jednak na jedzenie, bo na takie duże stadko to za 65,- chyba nie za wiele dobrego udało Ci się kupić.
A odżywione kociaki, to zdrowsze kociaki i łatwiej im będzie znaleźć dom.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro sie 04, 2010 12:39 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

ok
poszaleć to nie poszalałam różną animonde kupiłam

zrobiłam bazarek, może coś się uda :roll:

edit:
kota w piątek ma sterylizacje :ok: (żeby wszystko logistycznie się udało)
Bardzo, bardzo dziękuję Miss za opłacenie sterylizacji :D
Azunia 07.07.07[*]

Poka

Post » Czw sie 05, 2010 10:59 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Fajnie, że załatwiłas sterylkę.
Przydałyby się ładne fotki maluchów - można by je (kociaki)trochę doczyścić

Odezwała się dziewczyna, do której poszedł 6 lat temu kocio ode mnie. Miłe :)
Gośka pisze:Minęło 6 lat. Jakoś tak wyszło, że nie byłam już bardzo dawno na tym forum. No, może nie 6 lat ale kilka na pewno a sześć lat ma kotek z tego postu którego wzięłam od Andy ze Świdnika. Jest wielkim facetem (no prawie :wink: ). Teraz popatrzę co się zmieniło tutaj jak mnie nie było. :roll: :oops: I pokazuję Wam moje stado sztuk dwie - kot Bazyli i pies Gonzo obydwaj po lat 6. Ze strony psa miłość po grób ze strony kota - różnie w zależności od nastroju. :wink: :mrgreen:
http://picasaweb.google.com/goska1961/B ... 3143218242
http://picasaweb.google.com/goska1961/Z ... 9681900658
http://picasaweb.google.com/goska1961/Z ... 5838869746
http://picasaweb.google.com/goska1961/Z ... 6953203394
Pozdrawiam wszystkich - Gośka

Wtedy był kasztanowy i wyglądał tak: http://home.arcor.de/4catz/kicie/kicie4.jpg
z tego wątku
viewtopic.php?f=1&t=14394&start=45
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

[poprzednia][następna]