S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 27, 2010 16:17 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

to nowy czarnuszek-348 / 10
od 27 07
tricat 27 07

Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------

a to mały burasio, synek Malsy
tak wygladał z siostra jak trafiły do schronu
Obrazek
Obrazek
teraz to duuuze koty
dlaczego o nich piszę, a konkretnie o burasiu
On ma juz ciut uszkodzone oczko, ma kropione tobrexem,i ma dawany cornelżel, ale zbyt rzadko, oczko moze stracić, dom potrzebny :(
moze ktos się zakocha :wink:
boimy się go zaszczepić, a wiecie, w schronisku codziennie może przyjść bomba w postaci pp

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i jeszcze filmik
http://www.youtube.com/watch?v=e1_PMMXtMHQ

cdn

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lip 27, 2010 16:33 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

super przytulasta i kochaną koteczkę jest Minka
sliczna jest przy tym, drobniutka z wielgachnymi oczami
przypomina mi Krusię

Obrazek

i filmik Minkowy http://www.youtube.com/watch?v=vYtcSdPgkrg

no i piekny jest Pomponik, ale z jajem chłopak, wie czego chce :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=cV_BN7L4ykM

udało sie dziś przemyć i zakropic oczy Ziutkowi-sukces
od razu po odmoczeniu nosa i oczu wypił cała miskę mleczka kociego

Mała1

Post » Wto lip 27, 2010 16:41 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

siriwan pisze:Obrazek

Kim jest ten biało/bury przystojniak, leżący na górnej półce...? ;)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lip 27, 2010 16:44 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

to jest Czesiowaty :wink:
fajny kot

Mała1

Post » Wto lip 27, 2010 20:00 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

paulinaelzbieta pisze:a teraz smutna wiadomość :( znów miałam pecha i trafiłam na potrąconego kota w środku miasta (Łomża)
Najgorsze jest to, że wczoraj widziałam go żywego jak chodził z innymi dwoma kociakami po trawniku przy tej samej ulicy- są tam jakieś magazyny i myślę, że te koty mieszkają właśnie gdzieś tam...okropnie mi smutno :( :( zadzwoniłam na straż miejską, powiedzieli ,że wyślą kogoś aby go zabrał...jak zwykle trafiłam za późno i nic więcej nie dało się już zrobić :cry:
też dziś znalazłam potrąconego kocurka
znałam go, chodził po osiedlu od jakiegoś roku, myślałam że jest czyjś bo miał obróżkę przeciwpchelną i pewnie był :cry:
leżał przy ulicy dokładnie koło mojego bloku, mokry od deszczu, poznałam go po obróżce :(
powiadomiłam straż
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Wto lip 27, 2010 20:10 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Lola_ pisze:
paulinaelzbieta pisze:a teraz smutna wiadomość :( znów miałam pecha i trafiłam na potrąconego kota w środku miasta (Łomża)
Najgorsze jest to, że wczoraj widziałam go żywego jak chodził z innymi dwoma kociakami po trawniku przy tej samej ulicy- są tam jakieś magazyny i myślę, że te koty mieszkają właśnie gdzieś tam...okropnie mi smutno :( :( zadzwoniłam na straż miejską, powiedzieli ,że wyślą kogoś aby go zabrał...jak zwykle trafiłam za późno i nic więcej nie dało się już zrobić :cry:
też dziś znalazłam potrąconego kocurka
znałam go, chodził po osiedlu od jakiegoś roku, myślałam że jest czyjś bo miał obróżkę przeciwpchelną i pewnie był :cry:
leżał przy ulicy dokładnie koło mojego bloku, mokry od deszczu, poznałam go po obróżce :(
powiadomiłam straż

biedactwa :(

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto lip 27, 2010 21:26 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Wystawiłam allegro dla dziewuszki
Kciuki bardzo potrzebne :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=1167236830
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro lip 28, 2010 8:06 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

bettysolo- dzięki za allegro :)

ehhh tak bardzo mi szkoda tych potrąconych kotów :(

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Śro lip 28, 2010 9:40 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

strasznie mi zal kociakow dorastajacych w schronisku
nie powinno tak byc :(

Minka słodziutka :D
mruczy jak traktorek
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro lip 28, 2010 17:42 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

bardzo dzieki za ogłoszenie Kaśki
jakby ktos mógłby jeszcze gdzies ją poogłaszać, byłabym bardzo wdzięczna

charm- jest nadal ogłoszenie triśki Tosi/Celestynki
ona juz dawno w domku stałym
razem z naszą drugą ,,niekochaną,, Tybcią
mozna na to miejsce może zrobić jakąś super grupówkę małych-jest ich zatrzęsienie
dzis przyszły kolejne cztery :|
Albo Pomponikowi-on dominantem jest, wprowadza zamieszanie- dla ludzi jest super
i wogóle ,przystojniak

dzis ciachy miały dwie czarne mamy Malsa i Urania, a jajka stracił kochany czarny młodziutki podrostek(-nie ma imienia, trzeba mu chyba nadać-przylepa),Jowisz, Grycan,Wacek i czrno-biały kocurek-bettysolo-posiałm gdzies jego imię :oops:

Wacek to ten kot, o którym pisałam,że byłam na 100% pewna ze to dzikus, a najprawdopodobniej wyleciał z okna, lub ,,dostał z buta,, miał eybite zęby
dziś w czasie kastracjii miał to oczyszczone, okazlo sie ,że szczęka pęknięta-bidok :(

Na kociarni
Ziutek lepiej :) , zjadł dziś :) , a mleko kocie uwielbia
Dobrusie musiałm przenieść spowrotem na 1 częsc-strasznie źle znosi tłum koci.
a na 1 częsci Pomponik, ale on na drugiej stanowczo za bardzo szaleje

kochana mamaja4-przywlekła dzis do schroniska duzy wór suchego :1luvu:

Mała1

Post » Śro lip 28, 2010 18:22 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

i zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=114983

Mała1

Post » Śro lip 28, 2010 19:32 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

można by zrobić allegro dla Pomponika, przyszło mi na myśl, że można by też wykorzystać tekst tego ogłoszenia, które zrobiłam dla Niego wczoraj :)

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Śro lip 28, 2010 19:35 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Róbcie coś ,bo takiego zagęszczenia małych(i w dodatku przepięknych),dawno nie widziałam :cry:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro lip 28, 2010 21:18 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Ehhh, ja znowu nie wiem co robić. :( :( :(
W piwnicy znowu mam koty. Małe/podrostkowate + mamę chyba. :|

Nie byłoby takiego problemu, wzięłabym je na tymczas pewnie, gdyby nie fakt, że wyjeżdżam w sobotę na 2 tyg., rodzice niestety dyżurują często po szpitalach, a na głowie babci małych zostawić nie mogę.

Wiem, że koniecznie trzeba kocicę złapać i wysterylizować. Ale nie wiem jak to zrobić, w ogóle z której strony to "ugryźć". Nawet jeśli udałoby się złapać kociaki i mamę, to nie wiem, co bym z nimi mogła zrobić. Wszyscy wiemy, że domków teraz niet, praktycznie nie ma szans na znalezienie jakiegoś w 3 dni.

No i boję się, że potrzeba jakiejś klatki-łapki czy czegoś takiego...

Myślę, że ostatecznie dałoby się przekonać rodzinę, żeby na te kilka dni kocicę po sterylce zamknąć w łazienkę, ale nie wiem, trzeba byłoby to załatwić (złapać i zawieźć) jak jeszcze jestem. Czy to jest w ogóle możliwe, orientuje się ktoś?

Edit: Rodzice podjęli decyzję, żeby poczekać z łapaniem i sterylką do mojego powrotu. Z naszych obserwacji wynika, że ta kotka kręci się w okolicy, więc będziemy dawać jej michę przed wystawieniem klatki, i potem ją złapiemy. :)
Ostatnio edytowano Czw lip 29, 2010 19:18 przez Ronnie, łącznie edytowano 1 raz

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Czw lip 29, 2010 0:53 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Mała1 pisze: jajka stracił kochany czarny młodziutki podrostek(-nie ma imienia, trzeba mu chyba nadać-przylepa),Jowisz, Grycan,Wacek i czrno-biały kocurek-bettysolo-posiałm gdzies jego imię :oops:

dla podrostka imię bardzo swojskie JARO

a czy to o tego kocurka chodziło ?
jest nowy dorosły kot
imie
od 21 07 w schr
tricat 22 07
bardzo miły, miziak, niekastrowany

Obrazek

to kolega PERUN
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE