Wwa Ursus. Mamie Jeżynek jednak ma się na życie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 25, 2010 19:11 Re: Wwa Ursus. Ursus News str. 22 Czarno widzę te czarnuchy :(

genowefa pisze:
monika794 pisze:jakbyś potrzebowała wsparcia ...

A dzięki, dzięki :D Będę pamiętać :twisted:

w tym fachu niespodzianki to norma :wink:
dasz rade :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob lut 27, 2010 18:52 Re: Wwa Ursus. Ursus News str. 22 Czarno widzę te czarnuchy :(

Czarna porażka :( Czarnuchy olały kompletnie klatki-łapki z pyszną, świeżą wątróbką drobiową, kupioną dziś rano specjalnie dla nich :twisted: Zostałwiłam klatki na jakąś godzinę. Po powrocie zastałam w klatce biało-czarnego kocurka złapanego w poprzedniej turze.
Także ze sprytnego palanu wyłapania wszystkich czarnych przed powrotem czarnych z lecznicy nici :(

Strasznie mi żal mamy koteczki, która jest u moniki794 i tego biało-czarnego. Ona też podobno została podrzucona. Tylko, że było to ponad rok temu i się trochę zdziczyła. Daje się głaskać, ale jest bardzo wystraszona.

Żeby nie mieć pustego przebiegu, byłam u bezdomnych i zawiozłam jedną kotkę na kastrację (złapana w ręce). W ręce złapał się też około 4 miesięczny kociak, ale okazał się być kocurkiem. Do kastracji jest jeszcze jego siostra (choć nie wiadomo, on też miał być dziewczynką) i druga siostra, która jest u jakieś Pani. Oraz matka wszystkich kotów na podwórku. Nie wiem ile jest jeszcze kotek, w sumie osiem kotów.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie lut 28, 2010 0:49 Re: Wwa Ursus. News str. 23 Czarna porażka :(

masakra :evil:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Czw maja 20, 2010 14:36 Re: Wwa Ursus. News str. 23 Czarna porażka :(

dzieje się coś ostatnio w Ursusie? Ja kiedyś zaszłam po drodze do piwnicy p. Antolak to zastałam tam tylko wystraszonego biało-czarnego kota, raz też koło przystanku przebiegł czarny kot, a tak poza tym kotów nie widuję, czyżby coś się polepszyło i przestały się rozmnażać?

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Pt cze 11, 2010 18:55 Re: Wwa Ursus. News str. 23 Czarna porażka :(

Houston mamy problem :!: Zadzwoniła do mnie Pani z Urzędu, czy nie mogłabym zabrać czterech dorosłych kotów. Ta jasne, już lecę pędzę :roll:

Koty u starszej schorowanej osoby. Pani ma problemy z kolanami i nie za bardzo może chodzić. Są na pewno dwie kotki. Obie miały kociaki (po dwa). Kociaki już oddane. Niestety Pani nie podjęła żadnych działań, żeby zatrzymać laktację u kotek :roll: Jest oczywiście schorowana, stara i nie ma siły, ledwo się do Urzędu przywlekła :roll: To tak w skrócie rozmowa z Panią.

Mam trzy miejsca w Koterii na poniedziałek. Nie mam absolutnie czasu, żeby pojechać do Pani w weekend i zorientować się w sytuacji. Pojadę w poniedziałek rano po koty. Nie wiem, czy w związku z tym, że niedawno karmiły będą się nadawać do zabiegu.

Tak czy inaczej potrzebuję jeszcze miejsca, jak najszybciej, na kastrację jednego-dwóch kotów.

Koty szukają pilnie DT/DS! Jak będę miała foty, to założę im wątek.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon cze 14, 2010 22:11 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

viewtopic.php?f=1&t=112702

Oprócz tego w ogródku okociła się jeszcze jedna dzika kotka i sa dwa kocury też dzikawe. Jednego widziałam, jest dość ufny.
Ta kotka z ogródka okociła się jakoś niedawno, podobno nigdy wcześniej nie przyprowadzała kociaków. Więc nie wiem czy w tym roku któreś przeżyją, jeżeli tak to też będą pilnie szukać.

Co do dzikusów, to poradziłam przetać je karmić (jak tylko wykastruje się ostatnią kotkę). Nic więcej zrobić nie mogę.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon cze 14, 2010 22:18 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

za długo był spokój....
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pon lip 26, 2010 13:12 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

kolejny problem...
idąc dziś po kwiatka dla mamy postanowiłam zajrzeć do domu Pani Antolak, znalazłam tam, jednego młodego czarnucha, który jak tylko weszłam na podwórko uciekł, a z nim dorosły biało-bury kot. Do tego zajrzałam do budy i jak się schylałam wyskoczyła z niej czarna kotka zostawiając 3 maleństwa... chyba 2 białe i jedno czarne... od razu odeszłam, żeby nie zostawiła maluchów. Ale ona też jest totalnie dzika, dlatego nie wiem, czy ich nigdzie nie przeniesie :/ maluchy jeszcze ślepe i z cienką sierścią...

Do tego po moim osiedlu na Skoroszach błąkał się ostatnio dziki buras i jednej nocy jak wracałam znalazłam burego, który na 100% był chory, miał łzawiące oczka i jakieś cienkie nóżki tylne, jak się podchodziło to wbiegał pod samochód, więc niestety dałam mu tylko karmy. Od tamtej pory już go nie widziałam.

Co do maluchów, nie wiem co z tym zrobić, ja 9 sierpnia wyjeżdżam zagranicę na 2 tygodnie, wracam 23, ale one są takie maleńkie, że tak czy siak nie można ich zabrać matce...

Moja rodzina kategorycznie zabroniła mi się dokacać, ale gdyby jedno z tych małych białych okazało się być dziewczynką to mogę przyjąć na tymczas. Dlaczego białe? bo białe będzie bardziej podobne do mojej Mru, dlatego łatwiej mi będzie namówić rodzinę, na przetrzymanie jej, dodatkowo moja matka boi się całych czarnych kotów :/ jeśli oba białe to chłopcy, to będę mogła wziąć, jeśli ktoś pomoże z wczesną kastracją, ale nie znam się na tym także stawiam wielki znak zapytania

Kociak będzie mógł być u mnie na kwarantannie, a później tymczasie, do ewentualnego znalezienia lepszego tymczasu, lub jeśli już wszyscy przekoceni to do znalezienia domu stałego.

Oczywiście o ile one w ogóle przeżyją .... :(

Ktoś coś doradzi?

dragonfly.87

Post » Pon lip 26, 2010 19:45 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

jesli mozesz im pomoc to pewnie musisz sama
bo z reguly wszyscy przekoceni

gdyby byl potrzebny talon na sterylki to niech genowefa sie odezwie, cos pokombinujemy
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon lip 26, 2010 20:58 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

Czyli co najmniej jeden z tych dzikich-dzikich czarnych okazał się być kotką :roll:

Na razie trzeba ich zostawić. Ja wracam na końcu sierpnia. Akurat będą do łapania. O ile będzie DT. Bo ja mówię pass.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto lip 27, 2010 20:55 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

ja wezmę maks jedno maleństwo, jeśli przeżyje białe, nie mam ani doświadczenia, ani warunków na bycie domem tymczasowym, ale szkoda mi tych ślicznot.

dragonfly.87

Post » Śro lip 28, 2010 13:21 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

zdjęcia maluchów i matki oraz kota który tam jeszcze mieszka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dragonfly.87

Post » Śro lip 28, 2010 15:28 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

Śliczności.. trójki się dopatrzyłam, dobrze?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro lip 28, 2010 15:49 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

tak, 2 białe i jeden czarny, śliczne są. Matka okropny dzikus, ale zaniosłam jej mokre i suche żarcie dla kociaków to rzuciła się na to z rozpędu i prawie całą saszetkę zjadła na raz.

Czy ktoś tam może zajrzeć jak mnie nie będzie od 9-23 sierpnia?

P.S. jeśli te białe są równie fajne z charakteru co z wyglądu to myślę, że szybciutko znajdą dom, a czarne maleństwo trzeba wyadoptować póki jest malutkie, bo czarne gorzej "schodzą". Co do białych to wygląda na to, że będą całe białe lub beżowo-białe dlatego myślę, że trzeba je będzie szybko ciachnąć. Może jeśli to białe będzie urocze to zostanie u mnie na stałe, ale nie chcę nic zakładać, bo moja rodzina ma zmienne nastroje i może być różnie... ale jakby się w jakiś magiczny sposób zakumplowała z Mru to będzie łatwiej :roll:

dragonfly.87

Post » Śro lip 28, 2010 22:54 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

Trzeba by je złapać jak najwcześniej, zanim mamusia nauczy ich "manier".
Powiem szczerze, że już w wielu miejscach zdarzyło mi się łapać koty, ale straszliwe dzikusy jak te czarnuchy to naprawdę rzadkość.

Ja wracam 30 sierpnia. Gdyby ktoś mógł łapać wcześniej, to mogę pożyczyć klatkę-łapkę z Urzędu i przekazać.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]