Edisia kochana kruszynka...(*)(*)(*)..4 lata bez Edisi...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 24, 2010 12:24 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

OKI pisze:Marzeniu, a on nie mógłby wrócić do siebie, do DS? Jeśli to jest bakteria, to antybiotyki przecież może brać w domu.
Wiem, że byłby problem z kontrolą, ale z drugiej strony, byłby to chyba dla niego mniejszy stres niż dt, pewnie z izolacją, zakocony itd.

Rzecz w tym, że ich teraz nie ma. Poza tym nie mają samochodu a i odległość do przebycia w dwie strony w celu ewentualnych dalszych badań, podawania leków itp. też chyba troszkę za duża. No zobaczymy co powie wet. Myślę, że gdy już będzie antybiotyk ucelowany :ok: to wtedy tak, a na razie gdy wszystko jest na etapie diagnozy i ustaleń to chyba lepiej, aby Edi był w Warszawie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lip 24, 2010 12:29 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

Jak ich teraz nie ma, to faktycznie nie da rady. Szkoda mi go po prostu, żeby tak miejsce zmieniał co chwila, to raczej nie pomaga :( I tak trzeba czekać na decyzję weta :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob lip 24, 2010 16:19 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

Od kilku dni ds edisonka się nie odzywał, ale pewnie dlatego, ze im napisałam że na razie leczenie zachowawcze itp. Dzisiaj od razu jak się dowiedziałam o diagnozie wysłałam im smsa i dotąd nie ma odpowiedzi. Mam nadzieję, ze się jednak odezwą i będą nadal zainteresowani Edisonkiem.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob lip 24, 2010 23:45 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

Dobranoc małym i dużym :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pon lip 26, 2010 12:00 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/hptp][img]http://tnij.org/hptu[/img][/url]

Dopiero odczytałam wiadomość... Proszę, banerek! :oops:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Pon lip 26, 2010 12:09 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

Marzenia11 pisze:Od kilku dni ds edisonka się nie odzywał, ale pewnie dlatego, ze im napisałam że na razie leczenie zachowawcze itp. Dzisiaj od razu jak się dowiedziałam o diagnozie wysłałam im smsa i dotąd nie ma odpowiedzi. Mam nadzieję, ze się jednak odezwą i będą nadal zainteresowani Edisonkiem.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jest to dość... dziwne, szczerze mówiąc. Umierający kot i zero zainteresowania, Marzenia, to nie ty powinnaś tutaj wychodzić z inicjatywą. Zaczynam mieć wątpliwości, czy to fajny dom.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pon lip 26, 2010 12:12 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

gosiar pisze:
Marzenia11 pisze:Od kilku dni ds edisonka się nie odzywał, ale pewnie dlatego, ze im napisałam że na razie leczenie zachowawcze itp. Dzisiaj od razu jak się dowiedziałam o diagnozie wysłałam im smsa i dotąd nie ma odpowiedzi. Mam nadzieję, ze się jednak odezwą i będą nadal zainteresowani Edisonkiem.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jest to dość... dziwne, szczerze mówiąc. Umierający kot i zero zainteresowania, Marzenia, to nie ty powinnaś tutaj wychodzić z inicjatywą. Zaczynam mieć wątpliwości, czy to fajny dom.

Takie ciche wątpliwości to mam i ja. To kiepskie futerko... Wiem, że on chory, ale moja Bibi też chora - chroniczny kk, a futerko po 4 miesiącach lśni. A przyszła do mnie cała w kołtunkach i łupieżu...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon lip 26, 2010 15:12 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

gosiar pisze:

Napisałam po kilku dniach milczenia, gdyż na początku to oni kilka dni z rzędu wysyłali smsy z pytaniem o Ediego. Potem odpisałam że na razie leczenie zachowawcze i pomyslałam sobie, że może dlatego milczą. Ale już mija 3 dzień od informacji o bakterii i jakoś mi się to nie podoba... Na razie w ramach treningu własnego nie interpretowania i dawania szansy trzymam swoje zdanie na wodzy. Jeszcze kilka dni, max do końca tygodnia. Potem już będę bardziej pewna..

Marzenia11

Post » Pon lip 26, 2010 15:41 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

Zofia&Sasza , na której stronie jest banerek o zbieractwie? Niestety wypadłam z wątku (a szkoda) nie daję rady śledzić na bieżąco, a każdy post czytam z uwagą - ale banreke jak najbardziej bym sobie wkleiła - bo temat mi bardzo bliski i nie mam na to zgody.

Marzenia11

Post » Pon lip 26, 2010 15:43 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

Marzenia11 pisze:Zofia&Sasza , na której stronie jest banerek o zbieractwie? Niestety wypadłam z wątku (a szkoda) nie daję rady śledzić na bieżąco, a każdy post czytam z uwagą - ale banreke jak najbardziej bym sobie wkleiła - bo temat mi bardzo bliski i nie mam na to zgody.

Dostałam go od casicy na pw. A pw wywaliłam :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon lip 26, 2010 15:47 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

Szkoda... nic to.
Kumulujemy energię dla Edisona :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Wto lip 27, 2010 5:46 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

zaciskam z całych sił i czekam na jakieś wieści od prowadzącej wetki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto lip 27, 2010 19:24 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

Edison zostaje w lecznicy. Prowadzaca wetka bez entuzjazmu odniosła się do pomysłu wzięcia Ediego do DT na czas czekania na diagnozę. Powiedziała, ze Edi dostaje cały czas antybiotyk w zastrzyku i dt musiałby takie zastrzyki robic, poza tym przyjeżdżać na kontrolę... Poza tym jest bardzo, bardzo prawdopodobne, że ucelowany w bakterie antybiotyk tez będzie w zastrzyku.
Skoro wetka nie poparła mysli to oczywiste jest, że się z nią zgadzamy. Edison zostaje w lecznicy przynajmniej do momentu wyniku posiewu.
Sama tez miałam taką refleksję, że zmiana miejsca plus na pewno inne i w sporej ilości koty to niezbyt dobry pomysł dla rekonwalescenta. Lecznicę już zna, swoja klatkę, rytm dnia, osoby, które się nimi zajmują..

Edison jest bardzo spragniony kontaktu - w klatce daje się głaskać, nawet nadstawia do pieszczot. natomiast ucieczką rewaguje na próby wyciągnięcia go z klatki - biedak, pewnie juz skojarzył sobie wyiąganie z klatki z nieprzyjemnościami związanymi z badaniami itp. Wczoraj wetka osluchała pluca i jest ok. Tylko ta okropna ropa produkowana gdzieś w głowie (zatoki) nie wiadomo przez jaką bakterię.

Trzymamy za diagnozę i łatwośc wybicia intruza :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto lip 27, 2010 23:32 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

Nie odzywałam się na wątku, bo mocno zajęta byłam, ale Edisonka odwiedzałam prawie codziennie. Kicio nadal ma podawany tlen i robione inhalacje, ale już ze zdecydowanie mniejszą intensywnością. Po prostu stan Edisona uległ pewnej poprawie :ok: Kicio ma apetyt i kuwetka klatkowa jest używana w sposób prawidłowy :ok: :ok:
Edison uwielbia mizianie :D :D Niestety nie akceptuje przytulactwa pozaklatkowego :? każde wyciągnięcie Edisona z klatki kończy się panicznym zwiewaniem do stałego miejsca pobytu kota :oops:

Z dobrych wieści jest również to że Edison się myje :ok: I to z dużą intensywnością :ok: :ok:

Prawdą jest, że futerko Edisona - na co zwróciła uwagę Zofia - jest w kiepskiej formie :? Rozmawiałam o tym z wet prowadzącą. Biorąc jednak pod uwagę priorytety w postaci wyleczenia Edisona - kwestią stanu futra Edisona zajmiemy się jak uda się kota wyleczyć.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro lip 28, 2010 6:50 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

a ds milczy.... nie wiem czy cos robić, czy nie robić w końcu nie lubię nikomu wciskać nic na siłę jeśli chodzi o koty.. :( :( :(

Marzenia11

[poprzednia][następna]