K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 27, 2010 21:42 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Tweety pisze:Byliśmy też w okolicy Krzeszowic oglądać działkę z wielką, murowaną stajnią, to tak na potrzeby Kociej Chatki. Hektar działki, w 1/3 ogrodzona, stajnia ma nowy dach ale sam budynek kwitnąco nie wygląda tzn mur miejscami obłupany, okna pozabijane deskami. Nie wiem jak w środku, bo jest kilka wejść ale wszystko pozamykane na kłódki. Muszę się umówić z tym panem z ANR-u aby zobaczyć to od środka. Wizję mam, że to podzielone na kilka pomieszczeń, a budynek długi na 30-40 m, z okien wypustki do wolier, w środku ocieplane budki, na działce kontener administracyjno-socjalno-magazynowy i mogłoby być dobre miejsce. Oczywiście etat albo dwa - obowiązkowe. No cóż, zobaczymy...

Jaka to konkretnie miejscowość? Byłoby zdecydowanie bliżej, niż tam, gdzie mówiłaś.
A pro pos strony - masz maila.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lip 27, 2010 21:47 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

miszelina pisze:
Tweety pisze:Byliśmy też w okolicy Krzeszowic oglądać działkę z wielką, murowaną stajnią, to tak na potrzeby Kociej Chatki. Hektar działki, w 1/3 ogrodzona, stajnia ma nowy dach ale sam budynek kwitnąco nie wygląda tzn mur miejscami obłupany, okna pozabijane deskami. Nie wiem jak w środku, bo jest kilka wejść ale wszystko pozamykane na kłódki. Muszę się umówić z tym panem z ANR-u aby zobaczyć to od środka. Wizję mam, że to podzielone na kilka pomieszczeń, a budynek długi na 30-40 m, z okien wypustki do wolier, w środku ocieplane budki, na działce kontener administracyjno-socjalno-magazynowy i mogłoby być dobre miejsce. Oczywiście etat albo dwa - obowiązkowe. No cóż, zobaczymy...

Jaka to konkretnie miejscowość? Byłoby zdecydowanie bliżej, niż tam, gdzie mówiłaś.
A pro pos strony - masz maila.

może na razie bez nazw aby nie zapeszyć :wink: W każdym razie niedaleko Aani,
Mail'a przesłałam dalej. A czy przychodzą gdzieś jakieś wiadomości po niemiecku? bo pytałaś czy ktoś na nie odpowiada

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lip 27, 2010 22:18 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

lutra pisze:no to zaczęło się, dzwoniła p. z Płaszowskiej, gdzie w marcu wyskastrowaliśmy 3 koteczki i kocurka, do jej piwnicy "wpadł" biało-rudy kociak. dziś zrobię mu foty, odpchlę i odrobaczę pyrantylum (czy możemy dokupić?), zrobię foty...
Pani wyjeżdża w piątek na wakacje i w piątek musimy kocurka zabrać... Ktoś wie dokąd?
Mnie chwilowo nawet słoików brakuje.

Mmmmmm.......

Co z Gabi?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Wto lip 27, 2010 23:03 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - wbrew linkowi w KRAKOWIE zaginęła kicia :(

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z219845483 501331822
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 27, 2010 23:24 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

XAgaX pisze:ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - wbrew linkowi w KRAKOWIE zaginęła kicia :(

już niestety wiem od 2 dni i rozglądamy się wokół ...
Gabi jest po transfuzji, ponoć troszkę się ożywiła, jest pod nocną opieką wetów. Reszta w rękach Opatrzności, losu i Matki Natury

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lip 27, 2010 23:34 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Tweety pisze:
XAgaX pisze:ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - wbrew linkowi w KRAKOWIE zaginęła kicia :(

już niestety wiem od 2 dni i rozglądamy się wokół ...
Gabi jest po transfuzji, ponoć troszkę się ożywiła, jest pod nocną opieką wetów. Reszta w rękach Opatrzności, losu i Matki Natury

kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 28, 2010 4:48 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Tweety pisze:może na razie bez nazw aby nie zapeszyć :wink: W każdym razie niedaleko Aani,

Usiłowałam po prostu zlokalizować ten opisany budynek w znanej mi okolicy

Tweety pisze:Mail'a przesłałam dalej. A czy przychodzą gdzieś jakieś wiadomości po niemiecku? bo pytałaś czy ktoś na nie odpowiada

W zakładce "kontakt" pojawił się jeden mail, na razie tylko powitalny. Może wypadałoby na niego zareagować, np. zwykłym " witamy i dziękujemy za zainteresowanie" czy jakoś tak. Mogę to oczywiście zrobić.
Zapytałam raczej przyszłościowo, bo jak jest jeden, to mogą pojawić się następne.
Obrazek

miszelina

Post » Śro lip 28, 2010 7:35 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

OOO, działka koło Krzeszowic :)
Ciekawa jestem, jaka dokładniejsza lokalizacja?
Jakieś 10 km od Krzeszowic kupiłam z siostrą domek,ale jeszcze jest w remoncie.

keria

Od: Wto gru 01, 2009 21:10

Post » Śro lip 28, 2010 7:59 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Gabi wczoraj miała transfuzję.. podejrzenie: fip lub jakaś niewiadoma infekcja.. zniszczony szpik.. zabija zdrowe komórki.. 10 dni temu morfologia była ok.. w poniedziałek popołudniu zła.. we wtorek rano jeszcze gorsza..

poniedziałkowe (wszystko dużo poniżej normy):
erytrocyty -2,83
hemoglobina- 4,1
hematokryt - 14
trombocyty - 2
mchc (śsh)- 29,3
leukocyty - 2,1
limfocyty - 0,5
neutrofile segmentowane - 0,73
reszta rzeczy, czyli niewiele, w normie..

po transfuzji dobrze się poczuła.. teraz czekamy, czy będą zabijane zdrowe komórki, które dostała.. dziś rano będzie morfologia.. rokowania: złe..

czy można jeszcze coś zrobić?
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Śro lip 28, 2010 8:00 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

:cry: czy można jakoś pomóc?

cheerful

Od: Nie mar 29, 2009 19:35

Post » Śro lip 28, 2010 8:09 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

U Marka był kot którego organizm zabijał sam siebie
Czy ktoś pamięta co to było?
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro lip 28, 2010 8:36 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

BarbAnn pisze:U Marka był kot którego organizm zabijał sam siebie
Czy ktoś pamięta co to było?

To był chyba Mikołaj i hemobartonelloza.
Obrazek

miszelina

Post » Śro lip 28, 2010 8:45 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro lip 28, 2010 8:50 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

BarbAnn pisze:Medialny kot na wózku

http://deser.pl/deser/1,83453,8182206,K ... dziom.html

Może Miko tak by się poudzielał?
Obrazek

miszelina

Post » Śro lip 28, 2010 8:59 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Tweety ja mam tzn. Etka ma mieszankę RC Baby Cat i Kitten odmawia jedzenia może się przyda dla kociej mamy ?? Będzie tego około 0,5 kg może ciut więcej....

Jeżeli tak to dam Lutrze.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

[poprzednia][następna]