Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2010 9:10 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Wczoraj burasek mruczał :!: Wzięłam go na kolana, bo okropnie kichał. Zaczęłam głaskać, a on mruczanki :mrgreen: No myślałam, że się popłaczę ze szczęścia :ryk: Pingwin woli ganiać za sznureczkiem, a on woli mizianki :P Duet doskonały :mrgreen: Może ktoś się skusi? 8)

Wydatki: 4zł za ręczniki papierowe, którymi wyścielam im klateczkę i 10zł żwirek.

Zgredzioch nam pięknieje :P Ładna kicia z niej wyrośnie :)

I teraz :oops: Prosimy o grosik na szczepienia, odrobaczanie, odpchlenie... Jakieś bazarki. Na tym moim ostatnim ledwo co poszło :roll: Zaraz będę otwierać następny.
Tak, wiem, że jest na koncie darłowskich jakieś 350-400zł, ale kotki czekają na ciach :roll:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto lip 27, 2010 10:58 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Tęczy nie udało mi się złapać. W ostatniej chwili wyrwała mi się z rąk.. I nie myliłam się- są 2 buraski. No i rudziak. Nadal DT potrzebne :roll:
A Malutka już nie taka malutka :1luvu: Jest rewelacyjna :1luvu:
Za to mamuśka, bura, z działek już ciachnięta ;) Była w zaawansowanej ciąży :roll: Jest super pieszczochem :!: Przesiaduje u commety na DT posterylkowym. Aż szkoda ją wypuszczać :roll: Ugniata, główkę nastawia do miziania :roll: 150zł za zabieg. Oczko w stanie fatalnym :/ Będzie dostawała Dicortineff, ale rewelacji zapewne nie będzie :|
Byłam w Dąbkach. Co krok, to kot :roll: Są rewelacyjne a'la syjamy z niebieskimi oczami; dorosły i maluszek. :1luvu: Zdjęcia później.
Obrazek

kinia098

Post » Wto lip 27, 2010 11:28 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Bura (takie imię przyznał jej wet) wczoraj była zaspana, dzisiaj bardziej ożywiona i świadoma tego, co się wokół niej dzieje :)
Bardzo grzeczna kicia, nie hałasuje, jakby jej w ogóle tutaj nie było. Uwielbia mizianie, a przy tym cały czas ugniata i mruczy :)
Oczko, jak Kinia pisała, jest w stanie fatalnym i raczej ładniej wyglądać nie będzie.
Czekam na Kingę, porobimy jej trochę fotek i wrzucimy na forum :)

Jeśli chodzi o Tęczę i jej małe, to zdj są na jej forumowym wątku :D
Nie wiem jakim cudem, ale nie sfotografowałam Malutkiej :( ale nadrobi się ;)
ZAPRASZAM NA ZAKUPY: SUKIENKI, KOZAKI, BUTY, ROLKI => viewtopic.php?f=27&t=149013

commeta

Od: Czw cze 11, 2009 21:23

Post » Wto lip 27, 2010 14:35 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Nasz najpiękniejszy Zgredzik ;) Ciężko będzie się rozstać ze Zgredzioszkiem :cry:

Obrazek

Obrazek

Nasza pani po sterylce ;)

Obrazek

Modelka z Wałowej :P

Obrazek

I tragedia w Dąbkach...

W pierwszym miejscu widziałam tego czarnucha, a dalej były jakieś młodziaki i coś grubego 8O
Biedny taki ten czarnuszek :( Siedział przy śmietniku :(

Obrazek

Obrazek

W drugim miejscu widziałam 4, ale kolega mówi, że jest ich tam więcej... o wiele więcej...

Była biało-bura, bardzo drobna kotka z wyssanymi sutkami... Bardzo mizialska. Jakieś dziecko ją głaskało i widać, że była zadowolona. Szkoda jej :(

Mały syjamek. Miał jakiś dziwny łysy plac na szyi i był zadziwiająco gruby 8O

Obrazek

Dorosły syjamek, płochliwy. Myślę, że do oswojenia. Chciał podejść, ale się bał. Boski jest :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Biało-czarne coś z rewelacyjnym kleksem na główce ;)

No i jeszcze dalej był spory, bury kocur dokarmiany przez ludzi, którzy mają jakąś wypożyczalnię.

Pomyślcie, gdyby tak te 2 syjamki wziąć na DT, odkarmić, wyleczyć .. :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto lip 27, 2010 14:40 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Jak patrze na tego czarnuszka to jakbym Alsze widziała:(

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Wto lip 27, 2010 14:59 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

martaslupsk pisze:Jak patrze na tego czarnuszka to jakbym Alsze widziała:(

Bura też jest bardzo podobna do Alszy :(
Obrazek

kinia098

Post » Wto lip 27, 2010 15:59 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Zgredzik jest wprost przesłodki! :1luvu: Reszta kotków również, ale widać że bidy z nich. Takie oryginalne kocurki, a bez domku. To rzeczywiście dziwi. Gdyby tak o nie zadbać... :roll:

karolina_lahm

Od: Pt lip 16, 2010 18:07

Post » Wto lip 27, 2010 18:08 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Właśnie Bura dostała nowe imię- Bulwa :ryk: :ryk:
Zaraz idziemy na karmienie ;) Może komuś jakiegoś kociaka zgarnąć? :P
A, i to nie są koty, o których mówiła P. Irena... Oni mają jeszcze inne.. a w dodatku są tam 2 młode ciężarne kotki...
I przy okazji powiedziała mi o matce z około 5 młodymi, chudymi jak patyki... Nie wiem gdzie to i nawet nie idę :|
Obrazek

kinia098

Post » Wto lip 27, 2010 21:30 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

kinia098 pisze:Właśnie Bura dostała nowe imię- Bulwa :ryk: :ryk:
A, i to nie są koty, o których mówiła P. Irena... Oni mają jeszcze inne.. a w dodatku są tam 2 młode ciężarne kotki...
I przy okazji powiedziała mi o matce z około 5 młodymi, chudymi jak patyki... Nie wiem gdzie to i nawet nie idę :|

Zgarnąć, ale przede wszystkim ciężarne kotki do kastracji- bardzo się cieszę, że buraska ciachnięta :) tę matkę też trzeba będzie wykastrować... :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 27, 2010 23:07 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

XAgaX pisze:

Zgarnąć, ale przede wszystkim ciężarne kotki do kastracji- bardzo się cieszę, że buraska ciachnięta :) tę matkę też trzeba będzie wykastrować... :ok: :ok: :ok:

Nie chcę tam na razie iść :roll: Nie ma za bardzo już funduszy.. Przede wszystkim trzymam na Tęczę i Szylkę. Tęczę zamierzamy złapać, jak tylko Bulwa pójdzie na wolność, bo nie ma co czekać.
Dziś znalazłyśmy także kolejną kotkę z 3 małymi, rewelacyjnymi małymi :1luvu: Tam pod torami. Kotka bardzo podobna do Tęczy.
Zdjęcia niebawem ;)
A Bulwa ma się świetnie :) Commeta ją rozpieszcza, że ho ho :P Nadaje się do domu :D Non stop ugniata i mruczy :D
Obrazek

kinia098

Post » Wto lip 27, 2010 23:13 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

kinia098 pisze:
XAgaX pisze:

Nie chcę tam na razie iść :roll: Nie ma za bardzo już funduszy.. Przede wszystkim trzymam na Tęczę i Szylkę. Tęczę zamierzamy złapać, jak tylko Bulwa pójdzie na wolność, bo nie ma co czekać.

przypominam o Kasie Kastracyjnej, także w kontekście kotki spod torów- jakby te małe nie były rewelacyjne, kolejne nam niepotrzebne ;) a za Szylkę i Tęczę trzymam kciuki :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 28, 2010 12:42 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Kasa Kastracyjna też dopiero wygrzebuje się z długów. Ja nie przeliczając pieniędzy wiem, że mam tylko na 1 kotkę. Na Urząd Miasta nie liczę. Nie ma już pieniędzy :roll: Wiem, że mam łapać, wiem, że sterylki koniecznie, ale za co? :roll:
Maluchów też masa, ani jednego DT i ja nie dam rady nad tym wszystkim zapanować, tym bardziej, że te małe kociaki są płochliwe i dla nich potrzebne są specjalne warunki, żeby "doszły do siebie ". Ja też już nawet nie liczę, że przecisnę się w domu z jakimś kotem. Muszę najpierw wydać wszystkie tymczasy... Wtedy może po jednym, ale też widzę marne szanse. :roll:

Na początek- Bulwa. Ona też najchętniej poszłaby do DT, co widać na zdjęciach...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wszystko było strasznie wygłodniałe... Każdy chciał chwycić jak najwięcej :|

Obrazek

Obrazek

Maluch Bulwy. Podszedł do nas na 'kici kici'. Jak już chciałyśmy go dotknąć, to uciekał. Drugi maluszek bawił się z małą dziewczynką. Dobrze, że ktoś tam z nimi trochę przebywa, bo nie będą takie dzikie. Zaczynają kichać...

Obrazek

No i koteczka spod torów podobna do Tęczy z 3 maluchami. Są świetne. Jakby z jakąś pelerynką na grzbiecie ;) Biało-rudy ma bardzo ostry, soczysty ten pomarańcz. Od Tęczy jest blady, a ten ma bardzo wyraźny ten kolor :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Śro lip 28, 2010 13:14 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

Bulwa czuje uroki domku :) Maluchy są sliczne, widać, malowane rudościami :1luvu: :1luvu: Niestety głodne, te moje też rzucają się tak na jedzenie, jak by miały już więcej nie dostać.

karolina_lahm

Od: Pt lip 16, 2010 18:07

Post » Śro lip 28, 2010 21:03 Re: Darłowo-zatrzęsienie kociaków. Jestem sama. Błagam o DT !

viewtopic.php?f=20&t=114995
Zapraszam na bazarek. Nie sprzedało się, więc otworzyłam na nowo :roll:
Mam jeszcze z 5 par szpilek, tylko ja zielona jeśli chodzi o 'grubsze' wysyłki :oops:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]