Tillibulkowy harem 3 - proszę o zamknięcie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 27, 2010 9:45 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

tillibulek pisze:
OKI pisze:No właśnie taurynę można do wszystkiego dodawać, tylko rozpuszczoną w wodzie :lol:

dobrze wiedziec :oops: czlowiek uczy sie cale zycie :oops:

Pola od początku dostawała extra porcję taurynki. Nawet specjalnie nie bawiłam się w wyliczenia, tylko sypałam miarką :roll: Nadmiar tauryny jest wydalany z moczem, nie zaszkodzi.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto lip 27, 2010 9:46 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

czyli do kazdej porcji saszetki?

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto lip 27, 2010 9:49 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

Do każdej porcji. Choć na pewno warto to przeliczyć, żeby nie przepłacać za bardzo :wink:
Tyle, że przy Poli to już mi było wszystko jedno - wiedziałam, że jej duuużo wszystkiego potrzeba :lol:
Ale jak swoim daję jakąś puchę od czasu do czasu, to też z ekstra tauryną i olejem z łososia. Chyba że chcę im frajdę zrobić, to wtedy olej odpuszczam :lol:

OKI

Post » Wto lip 27, 2010 9:52 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

no wlasnie, bo jak przy kazdej porcji mokrego, to za chwile znowu bedzie trzeba zamawiac suplementy ;)

tillibulek

Post » Wto lip 27, 2010 9:54 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

Dorotka kupila sobie jakas ksiazke o kotach. Pyta ile 2-miesieczny kotek powinien dostawac do jedzenia, bo w tej ksiazce napisali, ze latwo takiego malucha przekarmic :|

Fajnie, bo biora małą akurat na poczatku swojego urlopu, wiec przez 2 tyg Dorotka bedzie z nia non-stop w domu :D :1luvu: :ok:

tillibulek

Post » Wto lip 27, 2010 9:57 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

Jakoś aż tak źle nie jest - całkiem sporo się w pudełku uchowało :lol:
tillibulek pisze:Dorotka kupila sobie jakas ksiazke o kotach. Pyta ile 2-miesieczny kotek powinien dostawac do jedzenia, bo w tej ksiazce napisali, ze latwo takiego malucha przekarmic :|

Fajnie, bo biora małą akurat na poczatku swojego urlopu, wiec przez 2 tyg Dorotka bedzie z nia non-stop w domu :D :1luvu: :ok:

Nie przekarmi mięchem na pewno. Takie małe może jeść, ile zmieści - byle przyzwoita karma była.

Jak z dziećmi, jak są dobrze żywione, to im żadna ilość nie straszna. Co innego jak się fast-foodem obżerają :wink:

OKI

Post » Wto lip 27, 2010 10:37 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

Witanko! Kotek szczęśliwy, Duzi tyż! I tak ma być! :ok:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Wto lip 27, 2010 10:40 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

Hej Tileczku i kotki! :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lip 27, 2010 11:12 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

Dziewczyny - Wy tak fachowo od dłuższego czasu o tym BARF-ie, że mi się włos jeży... - niewiele rozumiem... :(

biję się od jakiegoś czasu z myślami, czy nie spróbować przestawić Majorki (ma struwity) na barfa - o ironio pewnie szybciej udałoby mi się z pozostałymi moimi footrami, bo akurat Majorka nie tknie nawet surowego mięsa, jakie czasami na zasadzie smakołyku zapodaję kociastym.... :evil:

do robienia samodzielnie barfa w domu to się na pewno nie zabiorę - ani cierpliwości, ani czasu, ani umiejętności by mi nie starczyło, ale w Radości otworzył się nowy sklepik zoologiczny, który ma sprzedawać m.in. gotowego barfa...

poczytałam trochę i trafiłam na oferty internetowe firm, które takiego gotowego barfa już sprzedają
http://www.primex-barf.eu
http://www.biosk.pl/index.php/article/articles/46
 - powiedzcie proszę, czy korzystałyście może kiedyś z tych gotowców, albo czy to wg Was oferta, którą warto przetestować....?
czy do takich mięsno-warzywnych mieszanek trzeba by jeszcze dodawać jakieś specjalne suplementy?

Tillibulku - sorry za taki OT na Twoim wątku.... :oops:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto lip 27, 2010 12:09 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

Na wątkach barfowych coś było na temat tych sklepów.
Niestety te mieszanki to samo mięso albo mięso z warzywami, suplementy i tak trzeba dodać. Zysku tyle, że odpada robota z krojeniem i liczeniem mięcha :roll:

OKI

Post » Wto lip 27, 2010 13:17 Re: Tillibulkowy harem 3 - Siostra znalazla mala tygrysię...help

tillibulek pisze:A jakby ktoś się zastanawiał, czemu lepiej mieć więcej kotów niż jeden, to odpowiedz jest prosta: :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn.

tillibulek pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:1luvu: :1luvu: ale slodki widok :1luvu: :1luvu: jaka milosc miedzy kociastymi :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto lip 27, 2010 14:06 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

Kociara, ciesze sie, ze sie podobaja kotecki :D

Joluka, to zadne OT. Jesli te sklepy - nie wchodzilam na podane linki - dostarczaja gotowego BARFa, to ja rozumiem, ze on musi byc z suplementami, mam nadzieje, ze tez wlasciwie go przechowują, przewoza w chlodziarkach, niestety z kurierami to roznie bywa, dla mnie byloby to dodatkowo klopotliwe, bo nie mam karty umozliwiajacej platnosc przez internet zagramanicą.

Poza tym sens barfa jest taki, ze wiesz co dajesz kotu do jedzenia, a w takich gotowych mieszankach wiesz tyle co napisza na etykiecie.... Ja troszke nie mialabym zaufania.

Jesli posiadasz w domu wage to mozemy sie spotkac i na pewno cos razem wymyslimy. Wezme kalkulator, ktory dostalam od Blusikowej, zamow tylko suplementy.

A co do przestawiania kota na surowe, to niekoniecznie musi byc ciezko - u mnie wystarczylo przez pare dni dawac po troszku surowizny do mokrej karmy, pozniej wchodzilo juz samo - tylko, ze gorzej jest z miesem z suplementami, bo u mnie tylko Freya je wcina. :( A Ruby, ktora powinna jesc wlasnie specjalnie dla niej przygotowane mieszanki woli syfiaste saszetki i suche - WRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!

tillibulek

Post » Wto lip 27, 2010 14:37 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

no właśnie tego się boję... - że u mnie też wszystkie będą jadły, oprócz tej, która bezwzględnie powinna..... :( :evil:

a Majorce niczego się nie wmusi niestety.......... :twisted:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro lip 28, 2010 6:53 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

Cześć Tilkowo, buziaczki dla ślicznotek! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lip 28, 2010 8:44 Re: Tillibulkowy harem 3 - znaleziona tygrysia - szkolimy DS ;-)

Cześć Tilli :D

OKI

[poprzednia][następna]