Layla niestety bez Łapka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 28, 2010 15:06 Re: Layla niestety bez Łapka

Pisałam, prosiłam by być bardziej delikatnym, by nie ferować wyrokami.... ale...o jej faktycznym stanie, o jej chorobie dowiedziałam się praktycznie na krótko przed odjazdem Layli do nowego domu, dopiero wtedy wyznała mi prawdę, prześledź moje posty w tym wątku...w którymś momencie napisałam bez podawania szczegółów ze sytuacja jest bardziej skomplikowana i że proszę o spokój dla Asi...
Cała ta sytuacja niestety jest bardzo zagmatwana, gdyby Asia napisała mi o tym wcześniej, cała prawdę o sytuacji w jakiej się znalazła....
ale wiedziałam tylko że Laylę chce oddać po śmierci Łapka, że nie chce kotków że podłamała ją jego śmierć, o chorobie nie było wtedy mowy....była zagubiona dziewczyna i niewidomy kot który musi szybko znaleźć nowy dom...za którego byłam odpowiedzialna i któremu musiałam znaleźć dom by nie wracał do klatki....w trakcie szukania domu dla Layli wciąż byłam w kontakcie z Asia, namawiałam do zatrzymania Layli, opowiadałam o swoim życiu, starałam się wspierać, niestety Asia zamknęła się na wszytsko i wszytskich....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon cze 28, 2010 15:10 Re: Layla niestety bez Łapka

Kochani dajmy spokój Asi, dajmy spokój sobie.
Kazdy w swoim sumieniu rozpatrzy i wyciągnie wnioski!

Uszanujmy Asię i nie róbmy kolejnych przepychanek.
Ja wiem,ze ciężko zrozumiec, pogodzić sie...
Ale odeszła i trzeba w ciszy jej śmierć uszanować.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon cze 28, 2010 15:24 Re: Layla niestety bez Łapka

Marea,to nie był atak na Ciebie,też nie chcę tego roztrząsać,nie znałam tego wątku.Chodzi mi o to,że czasem dobrze jest na pw napisać coś w rodzaju " nie pisz tego,nie chcę ujawnić dlaczego,ale proszę,nie".
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon cze 28, 2010 15:43 Re: Layla niestety bez Łapka

Nie potraktowałam Twojego posta jako atak, wiem że nie wszyscy znają cała historię, zresztą Asia wykasowała wszytskie swoje posty po wyjeździe Layli...piszę, odpowiadam na posty takie jak Twoje...by wytłumaczyć cała sytuację...
Teraz...po "fakcie" wszyscy, ja napewno mam myśli że mogłam coś zrobić, zrobić więcej, bo nawet jak już Layla od niej wyjechała pisałam i dopytywałam się o jej samopoczucie, wiedziałam że jest dobrym człowiekiem, że dbała o kotki, ale sytuacja ją przerosła, ale nigdy nie przypuszczałam że posunie się aż tak daleko....
Wielu z Nas sobie wyrzuca że mogło COŚ zrobić.....
Obrazek

Marea

Post » Pon cze 28, 2010 16:41 Re: Layla niestety bez Łapka

Marea pisze:Piszę tego posta, na prośbę siostry Asi...bo Asi niestety nie ma już z nami...
jest już z Łapkiem (tak, wspomniała o nim w liście pożegnalnym).... z własnego wyboru.
Jego śmierć i cała ta sytuacja która toczyła się tu na forum niestety ją załamała...
ale to nie wszytsko...dodatkowo po śmieci kotunia dowiedziała się o swojej śmiertelnej chorobie....
Tragiczny i fatalny zbieg okoliczności i drwina losu...
Człowiek który nie poradził sobie z sytuacjami które go spotkały...

Jej siostra ma żal do miau...za to, że walcząc o koty zapomina się o człowieku i o jego wzlotach i upadkach...

[*] Asiu bądź szcześliwa z Łapeczkiem tam gdzie teraz jesteście

Fonja może tego nie czytałaś ?
Już nie mam zamiaru na tym wątku pisać.Niech Asia spoczywa w spokoju ja zamiast tu się wykłucać wole się pomodlić za Asię.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon cze 28, 2010 17:54 Re: Layla niestety bez Łapka

jarekm-widzę ,że Cię poniosło i że kompletnie nie zrozumiałeś co mialam na myśli ,a snujesz jakieś. teorie o masakrach i piłach.Powiedziałam co miałam do powiedzenia i na tym koniec.Nie mam ochoty wdawać sie z Tobą w jakieś czcze dyskusje.daruj Sobie kolejne posty do mnie,bo pisząc Swój myślałam tylko o spokoju na forum i nie rozdrapywaniu ran.KONIEC.

fonja

Od: Sob kwi 11, 2009 9:22

Post » Pon cze 28, 2010 22:56 Re: Layla niestety bez Łapka

brak słów mam na te kolejne przepychanki i niech ten post będzie ostatnim z tego rodzaju...

Dajmy Asi spokój chociaż po Jej śmierci! Opiekuj się Asiu Łapkiem za tęczowym mostem...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto cze 29, 2010 11:18 Re: Layla niestety bez Łapka

dajcie już spokój.........

bądźcie cicho.......cicho nad tą śmiercią.......naprawdę......

[*]
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro cze 30, 2010 12:20 Re: Layla niestety bez Łapka

[*]
Obrazek Obrazek

alanisart

Od: Czw lis 19, 2009 10:53

Post » Wto lip 13, 2010 13:53 Re: Layla niestety bez Łapka

[*] :cry:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt lip 23, 2010 15:22 Re: Layla niestety bez Łapka

Jestem z Poznania.
Chętnie odwiedzę grób Asi - mogę nawet świeczki w imieniu miau zapalić.
Poproszę tylko o wiadomość, na którym cmentarzu mam jej szukać, bo na wydzwanianie do zakładu komunalnego nie mam cierpliwości.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Pt lip 23, 2010 15:41 Re: Layla niestety bez Łapka

Niestety ale nikt takiej wiedzy nie posiada ... kontaktu z kimkolwiek z rodziny również....myślę że symboliczna świeczka wystarczy...
Obrazek

Marea

Post » Pt lip 23, 2010 15:48 Re: Layla niestety bez Łapka

Marea pisze:Niestety ale nikt takiej wiedzy nie posiada ... kontaktu z kimkolwiek z rodziny również....myślę że symboliczna świeczka wystarczy...

W takim razie mi wystarczy imię i nazwisko Asi na pw - ja już sobie ten cmentarz znajdę i chętnie zapalę świeczkę od całego miau.
Lubię spacerować po cmentarzach.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Post » Wto lip 27, 2010 12:15 Re: Layla niestety bez Łapka

Zupełnie nie wiem, jak to napisać.
Wczoraj po południu nie mogłam otrząsnąć się z myśli, że ktoś Stamtąd potrzebuje dobrych myśli. Głupia myśl - tym bardziej, ze jestem twardo stąpającą po ziemi osobą, nie lubię ckliwosci.

Potem zaczęłam myśleć o miau i o atakach, które tu nieraz czyta i o które każdy chyba kiedyś się otarł. Pomyślałam sobie, - a jeśli kiedys trafią na kogoś, komu i tak pod wiatr, to czy nie stana się tą przysłowiową kroplą.
Sama siebie opieprzyłam za takie głupie myśli - pomyślałam sobie, że to pewnie efekt tego, że po wejsciu po dłuższej niebytnosci na miau - w ciągu ostatnich starłam się w obronie kogoś tam, kto poswięcił się Ogonkom, z osobami nazwijmy to - bardzo emocjonalnymi. I że ten konflikt "w głowie" przenoszę do domu. I że nie możliwe, żeby takie ataki mogły być taką kroplą.

Ale myśl o potrzebie dobrych mysli dla kogoś - Tam, nie dawała mi spokoju.

Weszłam na temat "Zbieractwa", skąd jedna z osób atakowała moją znajomą. potem tu i zimno mi się zrobiło.

Mam nadzieję, że to jest jakieś nieporozumienie. Nie wiem, nie chcę nikogo urazić - ale mam nadzieję, że to takie może troszkę trolowanie.

Boże - jeśli nie - pomyślmy o Asi bardzo ciepło, tak ciepło, tak bardzo, bardzo ciepło.

Głupio mi, że to napisałam, ale w tej sytuacji wolę się czuć głupio, niż tego nie napisać.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Wto lip 27, 2010 20:43 Re: Layla niestety bez Łapka

Dla zainteresowanych:

byłam w sobotę we wsi K. pod Poznaniem, gdzie mieszkała Asia - cała wieś podlega pod dwie parafie: w Borówcu i w Głuszynie (Poznań).
Rozmawiałam osobiście z proboszczami obu parafii - w żadnej nie odnotowano ani pogrzebu, ani zgonu Joanny K.
Proboszcz z Głuszyny (z nim rozmawiałam dłużej) twierdzi, że jeśli Joanna mieszkała gdzieś indziej, a była zameldowana w K., to on powinien dostać informację o jej zgonie, jako że należała do jego parafii. A jeśli byłą zameldowana gdzie indziej, a mieszkała w K., to o jej śmierci i tak by wiedział, bo "ludzie o takich rzeczach na pewno by mówili".

Sprawdziłam wykaz zmarłych w Poznaniu - nie figuruje na liście :arrow: http://universum-poznan.com.pl/pokaz_zmarli.php
Jak również nie wspomniano o niej w poznańskich nekrologach :arrow: http://www.wspomnijbliskich.pl/

Mam adres Joanny, ale w najbliższym czasie nie wybieram się już w tamte strony - może kiedyś przy okazji ;)

Wnioski pozostawiam do wyciągnięcia zainteresowanym.

mircea

[poprzednia][następna]