DT u J.D.<Ciężkie czasy-40KOTÓW PROSI O GŁOSY !!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2010 20:50 DT u J.D.<Ciężkie czasy-40KOTÓW PROSI O GŁOSY !!!!!!

aktualnie mam pod opieką ok.40kotów i 3 suczki

Sokółka to miasto,w którym problem bezdomności zwierząt oficjalnie nie istnieje;mało kto wie,że jest u nas schronisko dla psów bo nigdzie nie ma oficjalnej informacji o adresie tegoż;nikt tu nie myśli o tym,że można próbować coś zmienić bo to nie "wypada" zajmować się wałęsającymi psami czy kotami bytującymi w blokowych piwnicach lub śmietnikach...Pomoc dla nich to swego rodzaju piętno należne tylko wariatom i starym pannom;
W moim mieście koty to stworzenia tej najgorszej kategorii,nawet nie drugiej i nie trzeciej :( koty są tylko do tego aby łapały myszy bo kto by karmił darmozjady;nie mówię,że wszyscy mieszkańcy Sokółki są tacy ale większość uważa,że pomoc bezdomnym kotom,i to jeszcze za swoje pieniądze,to wymysł,wybryk i głupota."dla kota to krawat a nie pomoc"-usłyszałam kiedyś....Z tego powodu,ja urodzona psiara,postanowiłam dawno temu na przekór wszystkim i wszystkiemu pomagać właśnie tym "darmozjadom";
W Sokółce nie ma żadnej inicjatywy pro zwierzęcej,żadnej organizacji,stowarzyszenia,fundacji...Tu nawet nie ma ludzi chętnych do pomocy tzn.bywaja ale jak zobaczą,że pomoc bezdomniakom i "obsługa" moich tymczasów to nie zabawa-szybko znikają....z tego powodu od wielu,wielu lat wszystko robię sama i za własne pieniądze;chociaż muszę tu oddać sprawiedliwość,że w ostatnim czasie otrzymałam sporą pomoc....

Nero

Obrazek-zaraz po zabraniu do mnie...

zdjęcia z DT
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Nero to ok.3letni niedowidzący psiak,który miał zostać uśpiony;nie mogłam na to pozwolić.Uratowanie Nero "od igły" postawiło mnie w bardzo trudnej sytuacji;aktualnie mam pod opieką ok.40kotów i 3 suczki;wiekszość kotów mieszka w moim domu więc wymagają nie tylko jedzonka,witamin,szczepień czy leków ale też kuwet i żwirku co bardzo podnosi koszty ich utrzymania.Nero to cudowny,młody piesek ale opłaty za pobyt w Domu Tymczasowym,szczepienia,które należy wykonać,wizyty u dr Garncarza,leczenie to wszystko mnie przerasta gdyż,niestety,nie mam pracy stałej;moje dochody to praca dorywcza dlatego liczy się dosłownie każda złotówka, którą zechcecie przeznaczyć na pomoc dla psiaka.Dziękujemy bardzo !!!

NERO od kwietnia przebywa w domowym hoteliku gdzie oczekuje na operacje u dr Garncarza;operacja będzie polegała na laserowym usunięciu zaćmy i wszczepieniu sztucznych soczewek;Po niej życie Nero zyska nowy wymiar;koszt operacji wraz z badaniami to 3000zł.;nie jestem w stanie tego "wyłożyć" bez pomocy ludzi dobrej woli...

Rozliczenia:

Wpłaty dla NERO:
-kwiecień:
-Katarzyna Agnieszka S.-10zł.;
-Joanna Ch.-20zł.;
-Anna Izabela S.-300zł.; to jest miesiąc pobytu Nero w DT :1luvu:
-Beata Ewa G.-50zł.;
-Maria Zuzanna Sz.-25zł.;
-Maria M.-5zł.;
-Ilona D.-30zł.;
-Małgorzata Lidia N.-40zł.;
-Aleksander D.-100zł.;
-Marta L.-50zł.;
-Agnieszka Anna Sz.-20zł.;
-Barbara P.-5zł.;
-Paulina S.-30zł.;
-Anna L.-10zł.
-Andrzej H.-33zł.
Razem=728zł

Wydatki:
kwiecień:
kastracja-80zł.specjalna zniżka :ok:
opłata za DT-300zł.
wpłata dla DT na wydatki -leczenie-450zł; skany paragonów będą po wizycie w Grudziądzu
Razem=830zł.
Zabrakło -102zł.

Maj:-102zł.

Wpłaty:
bazarki łącznie-155zł.
Maria Zuzanna Sz.-20zł.

-102zł.+175zł.=+53zł.

Maja W.-25zł.
Rafał K.-28zł. paypal pobiera prowizję za przelew :?

Katarzyna D.-41zł.-j.w.;
Olga W.-10zł.;
Małgorzata Lidia N.-40zł.;
................Na dzień 06.05.2011r mamy 197zł................................................
Ewelina Ś.-5zł.
Maria M.-2zł.
Małgorzata Ewa Ś.-15zł.
Justyna W.-9zł.
Karolina Maria M.-40zł.
Marta L.50zł.
Justyna W.-50zł.
anoinmowo z fb-100zł.
Malgorzata Ewa Ś.-10zł.
Rafał K.-50zł.
Maja W.-25zł.
Razem-maj-+553zł.

Wydatki:
opłata za DT-300zł.
Posumowanie MAJ-553zł.-300zł.=+253zł.

Czerwiec +253zł. :ok:
Olga W.-20zł.
Małgorzata Ewa Ś.-15zł.
Ewa G.-20zł.
Dominika W.-20zł.
Małgorzata F.-40zł.
Maria Zuzanna Sz.-20zł.
Anna K.20zł.
Marta L.-30zł.
anonimowo-116zł.
razem-czerwiec:554zł.

Wydatki-CZERWIEC:
-opłata za DT-300ZŁ.
PODSUMOWANIE:zostało na lipiec +254zł :ok:

Lipiec:

WPŁATY:
-zostało z czerwca-254zł.
Maja W.-25zł.
Małgorzata Ewa Ś.-10zł.
Klaudia Iwona B.-10zł.
Ewa G.-20zł.
Katarzyna Irena M-20zł.
Katarzyna T.-10zł.
Katarzyna G.-50zł.
Razem:399zł.

WYDATKI:
Opłata za DT-300zł.

Sierpień

Wpłaty:
Maja W.-25zł.
zostało z lipca 99zł

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Rozliczenia moich kocich tymczasów:

Bazarki-łącznie-705zł.
Wpłaty indywidualne:
Hanna R.-500zł. :1luvu: :1luvu:
mls-200zł. dla Łatka
ASK@-60zł. na szczepienia dla maluchów z Otwocka;
Agneska-60zł. na szczepienia dla maluchów z Otwocka;
Rafał,meksykanka-100zł.
taizu-120zł.
Rafał,meksykanka-150zł.

CZERWIEC-wpłaty:1.895zł

Wydatki:

-dla Nero-155zł.
-szczepionki [10szt.]-300zł.
-krople Bacha -130zł.
-Royal Canin CAlm-134zł.
-zam. w zooplus-380zł.
-zam. w Krakvet-213zł.
-szczepionki [10szt.]-300zł.
-zamówienie w Kuchnia Pupila"-192zł.
-żwir i podkłady w sklepie zoologicznym-98zł
-zam.w zooplus-383zł.
CZERWIEC-WYDATKI:2.285zł.

Podsumowanie:-390zł;

Lipiec:
Wpłaty:
-taizu-100zł.
-z bazarków dn.18.07.2011r-179zł.

Moi podopieczni:
kOTY:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Psy
ObrazekObrazekObrazek

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ten wątek zakładam na prośbę J.D. - od niedawna zalogowanej forumowiczki.
Mimo, że jest na forum krótko, zdążyła już pomóc kilku zwierzakom wirtualnie poznanym na forum. Pomóc nie tylko wirtualnie. :D

J.D. i jej Rodzina są w Sokółce k. Białegostoku znani z aktywnej pomocy dla bezdomnych zwierząt. Joasia współpracuje z miejscowym schroniskiem dla zwierząt, wyciąga stamtąd rozmaite "nieszczęścia", tymczasuje, leczy i przede wszystkim znajduje im nowe domy.

Kiedy zaoferowała dom dla piątki podwarszawskich kociąt, ASK@ i ja wybrałyśmy się do J.D.
Żeby poznać nową koleżankę i powierzyć jej opiece kociaki zabrane z rudery do rozbiórki.
Zostałyśmy bardzo mile przyjęte, poznałyśmy dom i warunki zaoferowane zwierzętom. Zobaczyłyśmy, że kilka pomieszczeń (dół domu) i ogród są przystosowane do tymczasowania kotów i psów. Koty i psy są radosne, czyściutkie, zadbane, a warunków może niejeden dom tymczasowy tylko pozazdrościć. :D

Ten wątek ma służyć pokazaniu domu tymczasowego u J.D. społeczności forumowej. Czyli pora na przedstawienie zwierzaków. :1luvu:

Obecnie szukają domów:
1. Józefiaki - piątka ok. 3-miesięcznych kociąt z podwarszawskiego Józefowa. Czterech jednakowych, czarnych jak smoła chłopaków i ich bura siostrzyczka
2. Brykiet - ok. 2-letni kocurek, pingwin
3. Kita - dorosła bura koteczka
4. Dymka - ok. 4-miesięczna koteczka, pingwinka
5. Drobinka - ok. 10-tygodniowa sunia (jej siostra już znalazła nowy dom)
6. Trzy "dziczki" - średniej wielkości, młode psiaki wyciągnięte ze schroniska. Uczą się kontaktu z człowiekiem, socjalizują w DT.

W kilku następnych postach pokażę zdjęcia. :)
Ostatnio edytowano Czw sie 04, 2011 20:37 przez J.D., łącznie edytowano 68 razy

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon lip 26, 2010 20:50 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Józefiaki pochodzą z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=112401

Czterech czarnych chłopaków i bura dziewczynka.
W domu robią się coraz bardziej miziaste, chociaż na początku zachowywały nieco rezerwy. Dziewczynka była bardzo chudziuteńka, teraz nabiera ciałka. :lol:
Goście odwiedzający dom nie mogą nadziwić się, w jaki sposób rozróżnić "kto jest kto" skoro czterej chłopcy są jak sklonowani. 8)

ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Pon lip 26, 2010 21:29 przez Agneska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon lip 26, 2010 20:51 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Brykiet jest wyjątkowo pięknym, eleganckim kocim panem. Pingwinem co się zowie. :1luvu:
Już niby dorosły (dwulatek) ale duch przygody jeszcze go nie opuścił.
Bardzo spokojny, bardzo miziasty i barankujący. Bardzo tęskni do swojego własnego człowieka. :( Taki potencjał miłości się marnuje.
Ale spokojnie czeka aż znajdzie się dla niego chociaż chwilkę na przytulanie i rozmowę.

Ostatnio edytowano Pon lip 26, 2010 21:48 przez Agneska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Agneska

Kita jest dorosłą koteczką, która znudziła się swojej właścicielce. :evil:
Ma około 4 lat, więc jeszcze z niej całkiem młoda kobitka. :D

ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Pon lip 26, 2010 21:56 przez Agneska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Agneska

Dymka to jeszcze kocie dziecko, takie "żywe sreberko". Jest wiecznie wesolutka, uśmiechnięta. Pcha się wszędzie, bo sama musi wszystko sprawdzić - prawo dziecięcego świata. :lol:
W towarzystwie Józefiaczków odżyła, nabrała jeszcze więcej radości życia i apetytu też. :lol:

A to moje ulubione zdjęcie Bandy Sześciorga :1luvu:
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lip 26, 2010 22:18 przez Agneska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Agneska

Post » Pon lip 26, 2010 20:52 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Drobinki zostały zabrane z sokólskiego schroniska. Są bardzo zadbane, dopatrzone przez pracownika, który nosił je na rękach i prosił o zabranie.
Mają ok. 10 tygodni.
Są wesolutkie, szybkie, kręcące się jak fryga.
Całują, obśliniają, a w ramionach człowieka uspokajają się - przecież to jeszcze niemowlaki. :1luvu:

Biała drobinka pojechała już do nowego domu, beżowa jeszcze czeka na swojego człowieka.

ObrazekObrazekObrazek

Socjalizacja kocio-psia :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Agneska

Post » Pon lip 26, 2010 22:44 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Straszliwie długo trwało wklejanie zdjęć do postów, ale na dzisiaj to już koniec. 8)
Obrazek

Agneska

Post » Wto lip 27, 2010 5:02 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

jestem :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lip 27, 2010 5:16 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Ja też!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto lip 27, 2010 10:58 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Ja też jestem! normalnie wzruszyłam się tym,że dzięki Agnesce mam swój wątek a właściwie mają go moje tymczasy.Dziś postaram się zrobić aktualne zdjęcia każdego "Józefiaczka" osobno i kochana Agneska znów będzie miała dodatkową robotę.Agnes128 pisała,że odzywają się do nich DS i proszą o aktualne zdjęcia więc trzeba to zrobić bo to jest szansa dla kociaków.Nie ukrywam,że dla reszty kociastych może też się poszczęścić.Ja wiem,że nasza kochana Agnieszka jest strasznie zapracowaną osobą dlatego zwracam sie z uprzejmą prośbą do wszystkich ludzi oświeconych co by mnie tępej głowie wytłumaczyli "na obrazkach" jakżesz ja mam wstawiać te ...........( :evil:) zdjęcia.No umiem wkleić np. na Fotosik ale wychodzi mi tylko link 8O a ja chcę zdjęcie na wątku :?

J.D.

Post » Wto lip 27, 2010 11:14 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Asiu,
Jeśli masz już dodane swoje zdjęcie na 'fotosiku', to pojawia Ci się link do zdjęcia, a nad nim jest napis "pobierz pozostałe kody". Tam trzeci link od góry "miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)" - i już. :D
Ale nie ma sprawy, ja chętnie będę wstawiać Twoje zdjęcia. :ok:
Obrazek

Agneska

Post » Wto lip 27, 2010 11:53 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

a dlaczego nie odsyłają domy do ciebie? Przeciez ty ty powinnas prowadzic rozmowy i ew foty wysyłać?

Koty śliczne , psy śliczne...watek też śliczny :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Wto lip 27, 2010 12:10 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

PRÓBA
Obrazek

J.D.

Post » Wto lip 27, 2010 12:12 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!udało się!AGNIESZKA JESTEŚ WIELKA!!!Przełożyła z polskiego na nasze i oto już udało mi się!CUDNIE!

J.D.

Post » Wto lip 27, 2010 12:32 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

niby nic a cieszy :mrgreen:

porosiłam o banerek!
Obrazek

ASK@

[następna]