Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2010 18:19 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

mar_tika pisze:
Mara S pisze:Poza tym pytała po ile teraz są sterylki i czy dałoby się załatwić jednej kotce ciach jakoś taniej - co Wy na to :?: :?: :?:
Co mam jej powiedzieć :?: :?: :?:

Hmm co ja na to :roll: Pani Wiesia to moja ulubiona karmicielka.Od momentu jak wydała mi jednooką kotkę a później miałam ,straż miejską i dzielnicowego na głowie .Omijam ją wielkim łukiem .

To dziwne że P.Wiesia chce przez nas sterylizować kota :roll: Ja jej wysterylizowałam 3 kotki i twierdziła że źle bo rany im się paprały i wogóle jej nie leżało.A oczywiście zapomniała o tym że w 37 m(kwadratowych) nie trzyma się 15 katów ,a jak się trzyma to trzeba jakoś dbac o higienę.
Wiesz co powiedz jej żeby do mnie zadzwoniła.Przypuszczam że tego nie zrobi wiec bedziemy ją miały z głowy :mrgreen:

Znaczy ona niby ogólnie pytała po ile są sterylki ale narzekała, że 160zł to trochę dużo. Powiedziałam jej, że zapytam po ile Wy ciachacie bo szczerze mówiąc sama nie wiem a też bym chciała wiedzieć by znać kwotę, na którą ewentualnie się przygotować w razie np. złapania jakiejś kotki. Jeżeli można przez Nadzieję taniej to chyba można jej pomóc a raczej tej jej kotce (która ponoć strasznie często ma ruję). Napiszę jej (wolę nie dzwonić) ile by to było i niech sie zdecyduje oczywiście o ile obieca, że nie będzie miała wątów potem żadnych bo warunki u niej doskonale znam. To ile :?:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lip 26, 2010 18:25 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

na kaliskiej sterylki chyba za 130 robią
tak słyszałam ale nie bezpośrednio od pani wet a od kobiet pewnych, które tam chodzą z kotami.
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon lip 26, 2010 18:36 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Mara S pisze:
mar_tika pisze:
Mara S pisze:Poza tym pytała po ile teraz są sterylki i czy dałoby się załatwić jednej kotce ciach jakoś taniej - co Wy na to :?: :?: :?:
Co mam jej powiedzieć :?: :?: :?:

Hmm co ja na to :roll: Pani Wiesia to moja ulubiona karmicielka.Od momentu jak wydała mi jednooką kotkę a później miałam ,straż miejską i dzielnicowego na głowie .Omijam ją wielkim łukiem .

To dziwne że P.Wiesia chce przez nas sterylizować kota :roll: Ja jej wysterylizowałam 3 kotki i twierdziła że źle bo rany im się paprały i wogóle jej nie leżało.A oczywiście zapomniała o tym że w 37 m(kwadratowych) nie trzyma się 15 katów ,a jak się trzyma to trzeba jakoś dbac o higienę.
Wiesz co powiedz jej żeby do mnie zadzwoniła.Przypuszczam że tego nie zrobi wiec bedziemy ją miały z głowy :mrgreen:

Znaczy ona niby ogólnie pytała po ile są sterylki ale narzekała, że 160zł to trochę dużo. Powiedziałam jej, że zapytam po ile Wy ciachacie bo szczerze mówiąc sama nie wiem a też bym chciała wiedzieć by znać kwotę, na którą ewentualnie się przygotować w razie np. złapania jakiejś kotki. Jeżeli można przez Nadzieję taniej to chyba można jej pomóc a raczej tej jej kotce (która ponoć strasznie często ma ruję). Napiszę jej (wolę nie dzwonić) ile by to było i niech sie zdecyduje oczywiście o ile obieca, że nie będzie miała wątów potem żadnych bo warunki u niej doskonale znam. To ile :?:

Tak jak pisałam .Ja osobiście z tą kobietą nie wchodzę w żadne interesy.Nie chcę mieć policji na karku.Za darmo jej wysterylizowałam 3 kotki i bylo źle ,to teraz jak zapłaci za sterylkę to dopiero bedzie :roll: .

Może Teresa się podejmie interesów z Panią Wiesławą F :mrgreen: Bo Baska napewno nie .

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lip 26, 2010 18:58 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Madziula dzięki za info. Też chyba sie w końcu tam wybiorę bo chciałabym, zaszczepic tymczasy.

Oki Marta - rozumiem - ja też nie mam do tej Pani cierpliwości. Wyślę ją na Kaliską - no chyba, że Teresa sie zgodzi jej pomóc (może bycprzez mnie). Ale napisz mi prosze i tak po ile ciachacie bo prędzej czy później coś będę mieć na pewno... Jest jedna karmicielka na przeciwko żylety i widziałam tam ostatnio małe kotki a nie wierzę, że dużych sie nie da złapać bo one mieszkają w jej piwnicy (takiej z okienkiem/wyjściem na dwór) a z tego co wiem też jej się nie przelewa.
Aha a sterylka aborcyjna jest dużo droższa?

Mara S

Post » Pon lip 26, 2010 18:59 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

mar_tika pisze:Jeżeli ktoś coś ma na bazarek bardzo prosimy o wystawienie.
Mokka za dwa tyg bedzie miała we Wrocławiu operację oczu.Ma szanse widzieć!

Mój jeden bazarek się już zakończył - kocie figurki, i jeszcze trzy trwają mam nadzieję, że na czynsz na przyszły miesiąc uzbieram - w obiegu makarony super pyszne, fajne dwie bluzeczki z motywami kociaków i takie tam inne pierdoły, jak mi się skończy chociaż jeden wystawię następne :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 26, 2010 19:05 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Mara S pisze:Oki Marta - rozumiem - ja też nie mam do tej Pani cierpliwości. Wyślę ją na Kaliską - no chyba, że Teresa sie zgodzi jej pomóc (może bycprzez mnie).

Dziewczyny no nie wiem ja po ostatnich przeżyciach z inną karmicielką co zwiał nam jej kot z kociarni miałam serdecznie dość :twisted: kot miał być łagodny jak baranek, a po wypadnięciu z boksu skakał po ścianach, gnębiła mnie potem chyba przez miesiąc łacznie z tym, że dzwoniła do wszystkich Fundacji w okolicy czego my to nie wyprawiamy i straszyła nas policją i prokutatorem ja wymiękam :evil: niech idzie pierw na Kaliską cena 130zł jest taka umiarkowana za sterylkę w porównaniu z innymi wetami.

terenia1

Post » Pon lip 26, 2010 19:09 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

mar_tika pisze:
gosiakot pisze:
mar_tika pisze:Jeżeli ktoś coś ma na bazarek bardzo prosimy o wystawienie.
Mokka za dwa tyg bedzie miała we Wrocławiu operację oczu.Ma szanse widzieć!

Prosimy też o wpłacanie składek ,padamy finansowo

Marta napisz proszę, ile potrzeba pieniędzy na operacje Mokki ?

CHCIAŁAM SIĘ POCHWALIĆ ŻE PRZED CHWILĄ TIGRA PO RAZ PIERWSZY BAWIŁA SIĘ ZE MNĄ MYSZKĄ NA SZNURKU POLOWAŁA NA NIĄ DZIELNIE, jest duża poprawa w jej samopoczuciu, prawie przestała się chować, choć czasem jeszcze jej odbija, ale to milutki kotek :P

Kciuki z Tigrę .Ja wierzę że w normalnych domowych warunkach kotka się zmieni

Za operację wet krzyknął ok 300zł :?

Mamy 2 tygodnie czasu. Gdyby tylko wszyscy założyciele wpłacili składkę za 1 miesiąc to już byłoby 220zł. Ja już zadeklarowałam wpłatę na początku sierpnia składki rocznej - może więc damy radę :ok:

Co do Tigry ,to ja również mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie mniej przestraszona , już nie drży jak się do niej zbliżamy. Mąż może wchodzić do pokoju tylko ze mną - jak jest sam to się go boi- jeśli ze mną, to po chwili łasi się do nas obojga. Na razie jednak relaksuje się w ciszy w swoim ( moim) pokoju , gdzie zamieszkała za parapecie . Dziś za radą Doroty umieściłam tam podkładki z gumą od spodu, bo wszystkie kocyki lądowały na podłodze jak kotek się wiercił.Kicia je najchętniej "ciasteczka" calms , ale po troszeczku. Mokre jedzenie wylizuje z sosu, trochę skubnie-pilnuję żeby coś jadła ale jedzenie zdecydowanie nie jest jej ulubionym zajęciem - to koci tadek niejadek- trzeba ją pilnować.
Na noc Tigra jednak jeszcze się chowa, choć - widzę po śladach zakopywania się pod narzutą.
Bardzo dziękuję wszystkim za podtrzymujące na duchu posty , zadanie jest niełatwe dla mnie -wszystkie rady są bardzo mile widziane :D

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon lip 26, 2010 19:19 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

terenia1 pisze: gnębiła mnie potem chyba przez miesiąc łacznie z tym, że dzwoniła do wszystkich Fundacji w okolicy czego my to nie wyprawiamy i straszyła nas policją i prokutatorem ja wymiękam :evil:

A to na pewno nie była ta sama ale w przebraniu :ryk: ?

niech idzie pierw na Kaliską cena 130zł jest taka umiarkowana za sterylkę w porównaniu z innymi wetami.

Oki :wink:

Mara S

Post » Pon lip 26, 2010 19:22 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

terenia1 pisze:
Mara S pisze:Oki Marta - rozumiem - ja też nie mam do tej Pani cierpliwości. Wyślę ją na Kaliską - no chyba, że Teresa sie zgodzi jej pomóc (może bycprzez mnie).

Dziewczyny no nie wiem ja po ostatnich przeżyciach z inną karmicielką co zwiał nam jej kot z kociarni miałam serdecznie dość :twisted: kot miał być łagodny jak baranek, a po wypadnięciu z boksu skakał po ścianach, gnębiła mnie potem chyba przez miesiąc łacznie z tym, że dzwoniła do wszystkich Fundacji w okolicy czego my to nie wyprawiamy i straszyła nas policją i prokutatorem ja wymiękam :evil: niech idzie pierw na Kaliską cena 130zł jest taka umiarkowana za sterylkę w porównaniu z innymi wetami.

Ta karmicielka też była z kalinowej :mrgreen: ,a P.Wiesia jest ...no cóż bardziej upierdliwa :mrgreen:
Już żadna fundacja i weterynarz w sosnowcu nie chce jej pomóc.No byc może lecznica na Kaliskiej jej jeszcze nie zna,więc ja tam odeslij

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lip 26, 2010 19:37 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Witajcie wieczorową porą :wink:
Dzięki pomocy Jadzi było mi dziś dane odwiedzić Kocią Chatkę i jej podopiecznych :wink: .

Obrazek Obrazek

Obrazek

....a wśród nich prześliczną rozmruczaną kocią pannę :1luvu:

Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=n2B7PVAcHic

http://www.youtube.com/watch?v=ELKw7CMJrn8

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon lip 26, 2010 19:55 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

No nie Pawełku :( a czemuś nie zadzwonił do na tyż :( oj Ty niedobry :mrgreen: chyba, żesmy nie były czasowe to wybaczamy :mrgreen:

terenia1

Post » Pon lip 26, 2010 19:59 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

wpłaciłam 150 zł

a w sprawie spotkania - kto potwierdza jeszcze? Pawełku? Dziewczyny???

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lip 26, 2010 20:01 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Mam nadzieję że spotkamy się następnym razem , aaa i coś na Ciebie czeka w Kociej Chatce 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon lip 26, 2010 20:04 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Dorotka Wojciechowska była dziś w schronisku oto krótka relacja SMS-owa mam nadzieję, że Dorotka mnie nie zabije :(
"W schronie na kwarantannie 2 znane nam tygrynie, rudy ponoć wyadoptowany. A na adopcjach 4 maluszki bardzo myziaste. :( Przestarszona biało bura z plamką na nosie, szylkrecia, a czarny :( dzisiaj sztywny w budce :( jest taki duży buras z :( przedawnionym wybitym barkiemprzednim teraz łapkazwisa a w stawie wielka kula. Ale nieboli go, jest kolaniaż, i myziak. Małe kotygłodne, na juniora rzuciły się i prawie walczyły nawet z dorosłymi"

terenia1

Post » Pon lip 26, 2010 20:32 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

bubor pisze:Mam nadzieję że spotkamy się następnym razem , aaa i coś na Ciebie czeka w Kociej Chatce 8) :wink:

z wyjatkiem kota przyjmę wszystko :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]