KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2010 11:32 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Marea pisze:
seja pisze:
Gaga sama nie pojedzie.
Dzwoniła Pani ,która by wzięła obie.
Wolę tą Panią.

Asia, wpadnę później to pogadamy i zadzwonimy do niego najwyżej i pogadasz z nim, ja też wolałabym by Gaga sama nie jechała...nie musimy na siłe jemu Gagi oddawać jeśli uważasz inaczej....zadzwoń do tej babki która chciała je obie i pogadaj z nią...

Nie wpadaj dziś.
Jestem zbyt zła na robale itd. na sprzątanie...dziś nie jest dobry dzień na wizyty...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon lip 26, 2010 11:38 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

OK
Chcesz nr do tego facia z Sopotu czy mam sama do niego zadzwonić i powiedzieć że rezygnujemy z tej adopcji?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon lip 26, 2010 12:12 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Marea pisze:OK
Chcesz nr do tego facia z Sopotu czy mam sama do niego zadzwonić i powiedzieć że rezygnujemy z tej adopcji?

Jak weźmie obie to adopcja jest na tak, jak nie, to nie.

seja

Post » Pon lip 26, 2010 12:17 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Ivo zaczął mieć te same objawy co Jumi.
Jedziemy do Łukucia , jak przestanie lać i jak ja ogarnę...wyjdę z tej sraki , wymiocin, prania...

Zła jestem!
Jeszcze stan Iva na dokładkę... doopka zaczyna wyglądać jak ta u Jumi...
Brzucho ma rozdęte...

seja

Post » Pon lip 26, 2010 15:32 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

seja pisze:
Marea pisze:OK

Jak weźmie obie to adopcja jest na tak, jak nie, to nie.

Nie będziemy mu na siłe wmuszać obu :roll: mówi że może później się dokoci itp itd...najwyraźniej Hoga nie chwyciła go tak za serce jak Gaga...nie wiem czy w ogóle z niego zrezygnować czy próbować mu wciskać Hogę....
Obrazek

Marea

Post » Pon lip 26, 2010 15:47 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

seja pisze:Ivo zaczął mieć te same objawy co Jumi.
Jedziemy do Łukucia , jak przestanie lać i jak ja ogarnę...wyjdę z tej sraki , wymiocin, prania...

Zła jestem!
Jeszcze stan Iva na dokładkę... doopka zaczyna wyglądać jak ta u Jumi...
Brzucho ma rozdęte...

Asia w drodze do Łukucia.....
może on coś wkońcu wymyśli co jest z kociakami.... :evil:
Obrazek

Marea

Post » Pon lip 26, 2010 18:01 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Na robale Advocate można podawać już od 6-8tygodnia życia zgodnie z dawką na kilogram masy ciała...to apropos tego , że kociętom nie należy podawać, bo rozwala wątrobę...dr Łukuć zrobiła wielkie oczy jak jej powiedziałam o tym rozwalaniu wątroby...

Kupiłam wielkiego Advocate, dla psów co prawda, ale skład ten sam, tylko dawkę muszę dobrać ...waga mi potrzebna, bo muszę kociniec poważyć...

Ivo dostam Lincospectin i Betamox.
Jutro też dostanie i po jutrze i w czwartek, a w piątek do kontroli.

Marea mnie skrzyczała, że zrobiłam test na panleuko(bo przecież to można już było wykluczyć) ...ale zrobiłam...NEGATYWNY :dance2: :dance2: :dance2: choć był moment, że prawie dwie kreski były... słabo mi się wtedy zrobiło...
Nie mniej jednak w obecnych czasach panleuko wolałam nie ryzykować, zrobic test i mieć z głowy...i z kieszeni też, ale to najmniejszy problem...

Zostawiłam 154zł... miałam dziś kupić szafkę na buty, za resztę jakąś kanapę używaną...cóż... jakby się moja mama o tym dowiedziała , chyba by mnie zastrzeliła...

Jutro ciocia Marea będzie jechać z quponem(zbiorę od wszystkich i zmieszam :oops: , nie wiem czy to dobry pomysł, ale one wyszstkie mają rozwolnienie...) w okolice ul. Kaprów żeby zrobić badania bakteriologiczne i parazytologiczne.
Przewidywany koszt : 70-80zł...

W aptece zostawiłam 13zł... na podkłady, rekawiczki- "fungi day today" ; pojemniczek na quponiki...

A teraz zbieram zwłoki i idę na pocztę, bo w sobotę miałam wysłać przesyłkę,ale kocięta...zrobiły mi sajgon i nie wyklułam się z klitki cały dzień...dziś muszę...

seja

Post » Pon lip 26, 2010 19:17 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Skrzyczałam ? uhm 8O nie pamiętam ... stwierdziłam tylko że panleuko po takim czasie bym wykluczyła...ale dobrze że zrobiłaś, choć sumienie spokojne że test odbębniony...
Obrazek

Marea

Post » Pon lip 26, 2010 19:19 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Marea pisze:Skrzyczałam ? uhm 8O nie pamiętam ...

mnie jakoś też to trudno sobie wyobrazić :mrgreen:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon lip 26, 2010 20:01 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Może to jakieś pierwotniaki, ameby czy coś?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon lip 26, 2010 20:08 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

seja pisze:Na robale Advocate można podawać już od 6-8tygodnia życia zgodnie z dawką na kilogram masy ciała...to apropos tego , że kociętom nie należy podawać, bo rozwala wątrobę...dr Łukuć zrobiła wielkie oczy jak jej powiedziałam o tym rozwalaniu wątroby...

Kupiłam wielkiego Advocate, dla psów co prawda, ale skład ten sam, tylko dawkę muszę dobrać ...waga mi potrzebna, bo muszę kociniec poważyć...

No ja od jakichś 2 lat bazuję na advocate lub strongholdzie, nie miałam nigdy z tym żadnych (tfu odpukać) złych doświadczeń, też u małych kociaków, a zważając że za jednym razem możemy zadziałać na glisty, nicienie, pchły, wszy, kleszcze i świerzb uszny (tylko tasiemca nie obejmuje) to wychodzi niedrogo, szczególnie jak podzielić z dużego opakowania.

Dobrze, że pp wykluczone.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lip 26, 2010 22:33 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Oficjalnie cały kociniec jest w kuchni...jedyne miejsce gdzie kafle...i nieduża powierzchnia sprzątania...

Właśnie szaleją idemolują...a ja mam jeszcze kuwety do ogarnięcia i fungiderma i orungal...i hogowy antybiot...

Padam!!

seja

Post » Pon lip 26, 2010 22:58 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Marzenko , z quponami to tu :
http://www.trojmiasto.pl/Zaklad-Higieny ... o8870.html
ul.kaprów 10

...teraz coś jeszcze złowić muszę...

seja

Post » Wto lip 27, 2010 9:55 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

W próbce kupona nie było za dużo, Pani w punkcie przyjęć zaproponowała by z tej próbki zrobić tylko bakteriologiczne badanie, bo wystarczy a na Parazytologie zapewne nie i szkoda kasy....
Trza urobić nową próbkę na parazy.... idealnie zbierać przez 2/3 dni, może być że żwirkiem, oni i tak to przepłukają i trzymać w lodówce, takie dwu 3 dniowe zbieranie będzie pewniejsze do badania, bo niekoniecznie codziennie wszytskie świństwa w kale są wydalane co dzień...odbiór bakteriologii w piątek, parazytologia jest robiona w 1en dzień, więc jak w czwartek się dowiezie na piatek będą wszytskie wyniki...
Asia zbieraj próbki kału, żwirkiem się nie przejmuj...
Obrazek

Marea

Post » Wto lip 27, 2010 9:59 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Iwo faktycznie kiepsko wygląda, poklejony od bieguny ogonek, łapeczki... :( Igorek tez jakiś niemrawy...a może spiący byl...reszta trzyma się nieźle...
posprzątałam kupki wszechobecne na podłodze i sprzętach, zmyłam podłogę....
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]