Zabersowe pokemony - Kredkiszon ma chałupę :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2010 10:32 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Śliczną masz rodzinkę :1luvu:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon lip 26, 2010 10:35 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

zabers pisze:No to foty :mrgreen:

Najpierw pokemony

Kuleczka kombinuje, a Glusik się tłamsi
Obrazek Obrazek Obrazek

Państwo (tyjące :mrgreen: ).
Dziś chętniejsza do współpracy była panna Majka
Obrazek Obrazek
która zaczyna wyglądać jakby ją malarz pokojowy farbami ochlapał
Obrazek Obrazek
panicz Ryszard się zabunkrował i miał wszystko w nosie
Obrazek

Ale rozpieszczona arystokracja Ci rosnie
:P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lip 26, 2010 10:47 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Przepiekne te foty :1luvu:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pon lip 26, 2010 10:55 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Birfanka - dzięki. Staram się (oczywiście bez lampy, żeby nie było). Nurkuję i ... czekam, czekam, czekam aż któreś łaskawie zacznie współpracować. :lol:
anulka111 - ja wiem, czy arystokracja. Niby normalne koty, choć w kontekście wątku, po którym jestem "umarta", to już chyba prawie sobie grabię.
jaaana - rodzinka, nie powiem, fajna, choć panna Majka na razie to za piękna nie jest. Cała w ciapy jakieś.
(nie żebym kota po kolorze oceniała, ale na razie u Majki to wygląda jak happening szalonego artysty)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon lip 26, 2010 10:58 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Przypomina Pacianke od redafu :lol:

Zabers, jakie grabisz, wszak takie kocieta wlasnie sa poprawne politycznie :twisted:
(a Ty ich przeciez ani nie rozmnazalas, ani nie dopuszczalas do urodzenia, nikt Ci nie moze tego zarzucic :!: )

Edit: ja to mam nagrabione, bo mutanta z papierami mam, a o Anulce to juz nie wspominam :strach:
Za to moja Maye moge przedstawiac jako uratowana, bo wydarta z lap pseuduchow rozmnazaczy :twisted:
Tylko Fifinka mnie czesciowo rehabilituje, o! :idea:
Ech, paranoja 8)
Ostatnio edytowano Pon lip 26, 2010 11:02 przez Birfanka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Birfanka

Post » Pon lip 26, 2010 11:02 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Birfanka pisze:Przypomina Pacianke od redafu :lol:

Nie znam. Muszę poszukać.
Birfanka pisze:Zabers, jakie grabisz, wszak takie kocieta wlasnie sa poprawne politycznie :twisted:
(a Ty ich przeciez ani nie rozmnazalas, ani nie dopuszczalas do urodzenia, nikt Ci nie moze tego zarzucic :!: )

Wiesz, dyskusja zmierza w tak różnych kierunkach, że wszystkiego się można spodziewać. A poza tym to przez anulkę (a co mi tam, zwalę na nią :mrgreen: ), bo użyła słowa "arystokracja", a to już (w kontekście wspomnianego wątku) podpada prawie pod paragraf (jak się ktoś uprze). :ryk:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pon lip 26, 2010 11:04 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Fakt, z terminem "arystokracja" bylabym ostrozna :strach:
Tym bardziej, ze czytajac tamten watek, nieodparcie przypominaly mi sie hasla ludowe w rodzaju: "Arystokraci na latarnie!" :evil:
Obrazek

Birfanka

Post » Pon lip 26, 2010 11:10 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Birfanka pisze:Edit: ja to mam nagrabione, bo mutanta z papierami mam, a o Anulce to juz nie wspominam :strach:
Za to moja Maye moge przedstawiac jako uratowana, bo wydarta z lap pseuduchow rozmnazaczy :twisted:
Ech, paranoja 8)

Mam dla Was, dziewczyny, taki szczwany plan, który (jak dobrze pójdzie) uchroni Was od szubienicy. Trzeba wypuścić wszystkie "papierowe" na podwórko, potem szybciutko wyłapać i już są uratowane. :mrgreen:
Dla mnie w ogóle ta cała dyskusja jest od czapy. Nic mnie tak nie osłabia jak mieszanka radykalizmu i utopijnego myślenia. A w ogóle co to kogo obchodzi jakie koty ktoś lubi, czy mu się podobają. Dramat.

zabers

Post » Pon lip 26, 2010 11:24 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Ano 8)
Idealisci owszem zmieniali swiat, ale w ogolnym rozrachunku chyba narobili wiecej zlego, niz dobrego :?
Ja tam cenie realizm i twardy kontakt z rzeczywistoscia, o.

Mowisz, zeby Pupusza odlawiac? :lol: Biedny mis, a on tak nie lubi z domu wychodzic. Bo Maye, jakbym puscila, toby wrocic nie chciala :lol:

Sprawdzilam, u redafu to jednak nie Pacianka (choc imie sie z happeningiem malarskim kojarzy), tylko Balwanka Panne Majke przypomina :P
Obrazek

Birfanka

Post » Pon lip 26, 2010 11:26 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Birfanka pisze:Przypomina Pacianke od redafu :lol:

Zabers, jakie grabisz, wszak takie kocieta wlasnie sa poprawne politycznie :twisted:

Edit: ja to mam nagrabione, bo mutanta z papierami mam, a o Anulce to juz nie wspominam :strach:
Ech, paranoja 8)

:ryk: Juz mi radzili co zrobic,by ulegalnic moja arystokracje-po powrocie wypuszcze,siostra kastratorka je w klatke lapke zlapie-a ja adoptuje,podobno wtedy straca na burzuazyjnosci :idea: :lol:
Zabers masz szczescie,ze nie masz rudych-te to juz zupelnie niepoprawne politycznie.Zastanawiam sie ,czy po powrocie nie posypac popiolem Gapki i Ryska,by byly bardziej poprawne politycznie.
Mnie sie ten watek najbardziej kojarzy nie z umieraniem :twisted: a z haslem"rece,nogi,biust opada".Opadlo mi wszystko z wrazenia.I mimo ,ze wiem,czemu na moj nick niektorzy maja uczulenie :ryk: ,to chwilami podlamuje mnie ,ze wsrod ludzi lubiacych koty moze byc tyle negatywnych emocji.Zanim zaczelam wchodzic na miau-wrazenie mialam zgola inne.Psiarze w dzielnicy zawsze sie wspierali -jesli cos bylo nie tak,pomagali sobie nawzajem.Pamietam na studiach jak wracalam wieczorem,to jak spotkalam kogos z psem potrafila mnie taka osoba podprowadzic,by mi razniej bylo nawet jak nie miala po drodze.Jak Gapka zgubila ulubiona obroze ze znaczkami-kilku psiarzy szukaloznajomych ,az ktos z psiarzy znalazl -calkiem mi obcy,zadzwonil i podrzucil.
Kociarzy kojarze jako zyczliwe osoby w mojej dzielnicy-pomagajace kotom na tyle na ile sie da. Nie ma nawiedzonych w moim otoczeniu,jesli przekonuja to na spokojnie.Sama latalam z ogloszeniami i kleilam-jak mrozna zima sie zaczela,by otwierano okienka piwniczne. Moze dlatego,ze nie ma nawiedzonych ,to i nie ma agresywnych wrogow kotow?
Ostatnio edytowano Pon lip 26, 2010 11:33 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pon lip 26, 2010 11:30 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

zabers pisze:
Birfanka pisze:Edit: ja to mam nagrabione, bo mutanta z papierami mam, a o Anulce to juz nie wspominam :strach:
Ech, paranoja 8)

Mam dla Was, dziewczyny, taki szczwany plan, który (jak dobrze pójdzie) uchroni Was od szubienicy. Trzeba wypuścić wszystkie "papierowe" na podwórko, potem szybciutko wyłapać i już są uratowane. :mrgreen:
Dla mnie w ogóle ta cała dyskusja jest od czapy. Nic mnie tak nie osłabia jak mieszanka radykalizmu i utopijnego myślenia. A w ogóle co to kogo obchodzi jakie koty ktoś lubi, czy mu się podobają. Dramat.
Mnie dziwi,ze niepoprawne politycznie jest marzenie o kocie okreslonego koloru.Ze jak chce ze skarpetkami ,to jestem be i nie kocham kotow.Bo powinnam wziac buraska jak mi proponuja zamiast.A co z wolna wola-zastanawiam sie -ile osob ,ktore chcialy adoptowac kota o okreslonym kolorze odeszlo z kwitkiem z miau,bo ktos uznal ,ze nie zasluguja na kota.Smieli marzyc o rudym a fe.Szylkretki -skandal :roll: Czuje sie czasem jak w matrixie na miau. 8)

anulka111

Post » Pon lip 26, 2010 11:35 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Dobrze, że swoich nie muszę drugi raz odławiać. Nie chciałoby mi sie znosić i wnosić towarzystwa na trzecie piętro. tym bardziej, że dla Ryżego nie mam transporterka, w ten, który mam, wciśnie się tylko Domisia :wink:

Wg poniektórych, jestem baaardzo poprawna - jeden tygodniowy, znaleziony, odkarmiony strzykawką (w czasach, kiedy nie słyszałam o miau, mleku dla kociąt itp), druga bura, po przejściach, niepełnosprawna (podobno :ryk: ).
Muszę jeszcze tylko z 10 w niechodliwych kolorach dobrać szybciutko, żeby rude nie stanowiły 50% :lol:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon lip 26, 2010 11:39 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Birfanka pisze:Idealisci owszem zmieniali swiat, ale w ogolnym rozrachunku chyba narobili wiecej zlego, niz dobrego :?

Myślenie utopijne jest właściwe wszystkim, tyle że są dwie jego odmiany: wąska i szeroka. Szeroka - to nasze marzenia. Każdy po swojemu jakoś tam marzy "Ach, jakby to było pięknie, gdyby...". I to jest dobre, bo w konsekwencji pcha świat do przodu. Gorzej (i to jest wąska), gdy za wszelką cenę chce się to zrealizować wierząc, że można stworzyć świat, W KTÓRYM NIE BĘDZIE JUŻ NIC DO POPRAWIENIA*.
Wspomniany wątek (abstrahując od osobistych przeżyć, "ansów", traum) niebezpiecznie dryfuje w tym kierunku.
Birfanka pisze:Ja tam cenie realizm i twardy kontakt z rzeczywistoscia, o.

I ja.

* - I tu podam przykład z "własnego podwórka" - typowym "wąskim" utopistą był Stalin (dwa najjaskrawsze przykłady: 1. był przekonany, że komunizm (nie socjalizm) można stworzyć w pojedynczym kraju, 2. wierzył, że można to zrobić od razu - rozkaz, ustawa i jest)

zabers

Post » Pon lip 26, 2010 11:40 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

jaaana - o co chodzi z tymi kolorami?

zabers

Post » Pon lip 26, 2010 11:44 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

zabers na szubienicę :twisted: znalazła ślepaczki i nie uśpiła :evil:
Ostatnio edytowano Pon lip 26, 2010 11:46 przez filo, łącznie edytowano 1 raz

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

[poprzednia][następna]