S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 24, 2010 16:59 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Ronni-piękne to :ok: , poryczałam sie oczywiście
bardzo poruszający tekst, nie wiem czy wszystkich, ale tych co bywają w schroniskach na bank
na pewno gdzies wykorzystamy, juz nawet myslę, czy nie wkleić na naszej stronce na początku

...a w schronisku....

nie ubyło zadnego kota
doszły natomiast nowe :roll:

najpierw poprzednia trójka z 22 07
kociak-333 / 110
od 21 07
tricat 24 07
koteczka, śliczna, ciut rudawy odcień futra

Obrazek

kociak- 332 / 10
od 21 07
tricat 24 07
kocurek
bury, miziasty

Obrazek

kociak- 331 / 10
od 21 07
tricat 24 07
kocurek, mizasty

Obrazek

i wczorajsze ,, nabytki,,

Kot-336 / 10
od 23 07
tricat 24 07
sterylizowana
domowa, 4 letnia kotka, oddana do schroniska, bo nie miał sie nia kto dalej zajmować :|
Kot to jej imię :roll:

Obrazek

i 6tka nowych kociąt
kocurek- 340 / 10
od 23 07
czarny

Obrazek

kocurek-337 / 10
od 23 07
szaro-bury z białym

kotka-338 / 10
od 23 07
szaro-bura z białym, najwiecej białego

Obrazek

kocurek-339 / 10
od 23 07
szaro-bury z białym

Obrazek

kotka-341/ 10
od 23 07
biało-czarna

Obrazek

kotka-342/ 10
od 23 07
biało-czarna

Obrazek
jedno zdjecie mi wcieło :?

poza tym

Pingwin juz calkiem ładnie je
to dobrze, bo niedługo trzeba bedzie ściągać gips

ta nowa koteczka Kot-bardzo żałosnie miauczy :(

i ogólnie coś mamy ostatnio czarnawo wsród nowych

Ziutek wyglada okropnie, spik wisi, a nie da sie głupol obmyć :roll:
Pinio ciut skubnął suchego
Zakatarzona tez po szczepieniu Roxi i Vega, Dobrusie też jakby trochę złapało
Mruczka nadal trzeba siła karmić
za to z Minki jest super kota, miziak jak nie wiem z okrągłym pyszczkiem

reszta zadowolona, śmiga po kociarni, w końcu chłodno
koty też od razu bardziej skłonne do zabaw i figli
nam też się dobrze siedziało dziś bez słońca bijącego na nasze ,,dekle,, :wink:
Ostatnio edytowano Nie lip 25, 2010 19:00 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lip 24, 2010 17:04 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

bettysolo pisze:a nie dałoby sie zrobić takeigo z apaseczkami do urywania ?
ludzie rzadko maja długopisy pod ręką
postaram sie rozwiesić gdzie sie da

dzięki:) te paseczki do urywania to dobry pomysł, następne ogłoszenia będą już je mieć

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Sob lip 24, 2010 17:06 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

aa no i super tekst Ronnie- bardzo wzruszający i wymowny, myślę, że idealnie oddaje atmosferę schroniska

ehh...i znów nowe koty, jak tu nadążyć :|

paulinaelzbieta

Post » Sob lip 24, 2010 19:13 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

paulinaelzbieta pisze:aa no i super tekst Ronnie- bardzo wzruszający i wymowny, myślę, że idealnie oddaje atmosferę schroniska

ehh...i znów nowe koty, jak tu nadążyć :|

Jestem pod wrażeniem tekstu. Świetny - wyobraźnia pracuje :ok:

Właśnie nowych kotów przybywa, adopcji ubywa.. :x

Ogólnie nerwowa atmosfera na kociarni, koty się leją, jeden na drugim się wyładowuje..Mało dzis było osób w schronie, szkoda wielka :( Tak pokrótce opisze co i jak dla zaintersowanych :P
:arrow: IGNACY ( arystokrata :lol: ) jakiś taki markotny chodził, już tak na kolana nie wskakuje z pokerowym uśmieszkiem..
:arrow: BIEDRON/osław także nieobecny myślami daleko. Jeden z wielu dziś miły moment tzw obrazek w głowie między Ignasiem a Biedronkiem: spały słodko obok siebie na kocyku, jeden z jednej strony drugi z drugiej jak bracia syjamscy głowka koło główki - cudnie to wyglądało i zrobiło na mnie wrażenie
:arrow:BERENIKAosława jak zawsze miziasta, ale ostrożnie
:arrow: MALIK/osław nasz porcelanek łasił się i mruczał, ale z rąk wyrywał się energicznie
:arrow: SIPETEK/osław spragniony czułości i dotyku, nie potrafił usiedzieć na miejscu, wyczesać go to cud było
:arrow: HORACY nieśmiało przeważnie na uboczu, dziś jako jeden z pierwszych podchodził do mnie (długo się zbierał więc zachęcałam go siedząc na ławce)i w końcu rozpoczęło się mizianie, które trwało sprawiając przyjemność mu i mnie
:arrow: KATARZYNA - spięcia z innymi, lekkie bijatyki..ma charakterek kobietka. Trzymam za nią kciuki, ostatnio dużo przeszła..
:arrow: ERIN..nie miałam z nią dziś zupełnie kontaktu..siedziała na uboczu
:arrow: CZESTER/osław - miziak z przepięknymi oczętami biegał wesolutko, nie miałam dziś dla Niego czasu :x
:arrow: KAROL/osław - nie umiałam go znaleźć, mało go na kociarni było widać
:arrow: SABA/osława tuliła się, prężyła, szczególnie na początku pobytu w schronie (potem nawet za torebkę mą wzięła się - wyczuła reszki jedzonka :lol: ) milusia
:arrow: NATAN/osław - spokojny, dał się głaskać, przychodził jak zawsze..ale widząc mnie z Dago wolał spasować :twisted:
:arrow: MISIU/Michałosław :ryk: bawił się ładnie, przychodził gotowy do miziania
:arrow: INGA/osława piękne imię - piękna koteczka, naprawdę jest taka dzika czy udaje??
:arrow: FREDZIO/osław - obecny postrach (chyba, że to nie Fredosław - poprawcie mnie jak się mylę :oops: )rządzący na kociarni obok WETERANA??
:arrow: DAGOo/sław..przełom totalny, mieliśmy dziś randkę niesamowitą. Kucałam odwrócona do krat, Dago siedział obok na ławie. Ja - głaskałam go. Nagle spojrzał na mnie z takim wymownym wzrokiem typu: ''Zrób mi miejsce'' wszedł mi na kolana, ułożył się i zaczął się tulić jak dziecko, mruczeć. Przez chwilę mógł odetchnąć i być sobą, agresję schować do kieszeni..Ja byłam w szoku i oczywiście przeszczęśliwa :oops: Dał się wyczesać troszkę nawet :D Niesamowite. No i jak wiadomo już większości bywalców w schronie - większość czasu ogólnie spędziłam z Dagosławem :1luvu:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob lip 24, 2010 19:42 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

co znaczy " osław" przy każdym imieniu :?:
jakoś nie umiem dzisiaj ze zrozumieniem przeczytać tego tekstu :oops:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob lip 24, 2010 19:49 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

TanundA- fajnie, że opisałaś koty, bo ciekawa byłam jak w schronie dzisiaj :)

Bettysolo- a to "osław" to końcówka poważnego imienia np- Dagosław :D to tak jak Stanisław albo Zdzisław :)

paulinaelzbieta

Post » Sob lip 24, 2010 22:34 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

oj cos naciągana ta historia bardzo :lol:
Zdzisław może i pasuje ale SIPETEK osław ? albo BERENIKA osław ?
jak sie to ma do języka naszego ojczystego
nie, nie myślę że to chodzi o coś zupełnie innego i myślę że TARUNDA sama wyjaśni 8)

Poza tym DAGO dostał imie od bohatera ksiązki JA DAGO i ewentualnie można zmienić to na DAGOME ale na pewno nie na DAGOsława

dzisiaj już noc i pewnie nic sie nie wyjaśni ale jutro ...... :)
naprawde bardzo jestem ciekawa o co chodzi :P
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Nie lip 25, 2010 6:22 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

A może Sipetek osławiony? :ryk:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie lip 25, 2010 7:34 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

hyhy
myślę ,że intencje TanundA zostały dobrze odkryte
beetysolo-nawet nie wiesz jak Twoje imiona ewoluują na codzień w schronisku
włosy bi Ci stanęły o tak :strach: :wink:
sama tworzę rózne kompletnie niezrozumiałe nawet dla mnie stwory imiennopodobne
Dago jest max często właśnie Dagosławem Wspaniałym-co zrobić jak on własnie tak się zachowuje :kotek:
szczególnie dla TanundA bo to jej miłośc cicha jest :wink:
Czasem wręcz mamy zabawę w odmienianiu imion w rózny sposób na kociarni
Musisz nam wybaczyć :oops: :wink:

Tanunda-dzieki za dokładniejszy opis ich wczorajszego dnia, ja cos ostatnio wymiekam
ale obiecuję poprawę :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie lip 25, 2010 8:09 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Jeśli chodzi o ewolucję imienia Sipetek to musiało by być Sipetosław :mrgreen:

paulinaelzbieta

Post » Nie lip 25, 2010 8:26 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

mówiąc szczerze to tak dość sztucznie czyta się relację ze schroniska gdzie każde imię jest zniekształcone przez dodanie "osław"/"osława". kociaki mają fajne imiona i nagle robi się jakieś udziwnienie, ale cóż... to tylko moje zdanie, że o wiele lepiej i naturalniej brzmią imiona bez tych przyrostków. nie sądzę aby Berenikosłąwa, Karolosław czy inne tego typu twory bardziej dodawały kotom uroku od Bereniki, Karola, Czestera itp.
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Nie lip 25, 2010 8:32 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Poszła wpłata z bazarku filmowego! Dziękuję Invar za udział w bazarku!

Przy takim przepełnieniu pieniądze potrzebne, więc przelewam od razu, chociaż jestem poza domem!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Nie lip 25, 2010 8:57 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Ewaa6 pisze:mówiąc szczerze to tak dość sztucznie czyta się relację ze schroniska gdzie każde imię jest zniekształcone przez dodanie "osław"/"osława". kociaki mają fajne imiona i nagle robi się jakieś udziwnienie, ale cóż... to tylko moje zdanie, że o wiele lepiej i naturalniej brzmią imiona bez tych przyrostków. nie sądzę aby Berenikosłąwa, Karolosław czy inne tego typu twory bardziej dodawały kotom uroku od Bereniki, Karola, Czestera itp.

Normalnie... 8O Nie ma w schronisku większych problemów? Przecież te koty jak tylko pójdą do domów stałych dostaną nowe imiona. Jakie to ma znaczenie, że ktoś sobie przekręca (z czystej sympatii zresztą, co widać) imiona kotów? Zaglądam na wasz wątek codziennie, uwielbiam was czytać, bo wspieracie się i tworzycie fantastyczną grupę życzliwych kotom i sobie nawzajem ludzi, nie stwarzacie problemów z niczego, nigdy się nie kłócicie... Za to was lubię :1luvu: Nie psujcie tego, co?

TanundA bardzo fajna relacja :wink: My ze strasznym dzieckiem wybierzemy się do schronu pewnie w czwartek - Mała przywiozę trochę puriny, która mi została, bo przestawiłam chłopaków na urinary, którym wsparła mnie kochana Mamaja :1luvu: No i przywiozę wreszcie tą ostatnią fakturę, bo jakoś długo leży przez ten mój urlop...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie lip 25, 2010 9:06 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

pewnie, że są większe problemy, niestety....
ja zresztą wcale się nie chcę kłócić. po prostu napisałam, że jak dla mnie lepiej brzmią imiona w takiej wersji, jak już są niż z tymi dodanymi przyrostkami. i tylko tyle
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Nie lip 25, 2010 10:50 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Mała1 pisze:hyhy
myślę ,że intencje TanundA zostały dobrze odkryte
beetysolo-nawet nie wiesz jak Twoje imiona ewoluują na codzień w schronisku
włosy bi Ci stanęły o tak :strach: :wink:

to ja już wolę o tym nie wiedzieć :twisted:
nie żeby przeszkadzało mi wymyślanie nowych tworów bo sama na swojego kota MORRISA wołam czasem PEPIK a Aston jest BUKĄ albo co gorsza TRĄDEM
ale boleję nad innym faktem
jako humanista nie umiem sie pogodzić że na różnych forach czy GG nikt sobie nie zadaje trudu aby pisać po polsku
zimnym potem sie zalewam jak widzę różne łykendy i inne twory np oł maj god
czytają to potem różni ludzie czasem bardzo wczesna młodzież i taka pisownia im sie utrwala
przecież nie zawsze się zastanawiamy jakie są zasady tylko piszemy "widząc" dany wyraz

kultywowanie czystej polszczyzny jest moim zboczeniem i dlatego np BERENIKA osław jest dla mnie nie do przyjęcia chociażby dlatego przydomek "sław" jest dodatkiem słowiańskim a BERENIKA jest imieniem greckim
Zresztą nie chodzi mi o same "moje" kocie imiona tylko tak samo krzyczałabym jakby ktoś napisał np ELSZBIETA albo MAŻENA chyba że byłoby to zamierzone działanie np nick albo pseudonim literacki

proszę nie odbierać tego jako awantury bo daleka jestem od tego ale czasami zastanowić sie nad zaśmiecaniem naszego ojczystego języka :P

to tak na dobry początek tej pochmurnej niedzieli
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

[poprzednia][następna]