Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 15:52 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

Jeśli potwierdzi się miejsce w lecznicy, to zasadzamy się jutro. Ale zgodnie z sugestią pani Uli - zaraz po pracy.

Ale kotka jest mądrzejsza od łapaczy (obcych, czyli mnie) - wczoraj w nocy przyszła, jak gdyby nigdy nic (bo nie było obcych...).
Ciężka sprawa, ale się nie poddajemy.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro lip 21, 2010 16:16 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

Nic. Nie ma łapania, bo nie ma talonów. I nawet nie ma ich w jakiejś bliskiej perspektywie...

Czy ktoś może mógłby załatwić taki talon? Niestety, trzeba mieć na uwadze, że Ogonkowej nie uda się na dany termin złapać. Baznadzieja.
A pani Ula mówi, że Ogonkowej brzuch rośnie - jeśli z niej wylezie kolejny miot, to padaczka. No, ale wtedy nie ma zmiłuj - będziemy ją łapać na kociaki.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro lip 21, 2010 17:11 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

Małe sprostowanie - talon jest (od Never), ale lecznica nie przyjmuje dziczków do 28 lipca. Nie chcieli mi powiedzieć dlaczego...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro lip 21, 2010 17:17 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

A może chcecie talon na Bielany: Rydla, Staffa lub Podleśna. Mogę poprosić karmicielkę, żeby mi dała. Z tego, co wiem, na razie cały czas sterylizują, w ubiegłym tygodniu sterylizowałam kotkę na Staffa.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw lip 22, 2010 9:09 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

Jana pisze:Małe sprostowanie - talon jest (od Never), ale lecznica nie przyjmuje dziczków do 28 lipca. Nie chcieli mi powiedzieć dlaczego...

hm.... dzisiaj tam będę, zapytam o wolną klatkę. jesli będzie do załatwienia, zostawię tam od razu talon. W sumie na Zytniej też mogłabym spróbować po znajomości - talon się jakiś jeszcze wydusi z dzielnicy, w końcu łapałam dla nich koty.... Próbować?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw lip 22, 2010 10:22 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

Never pisze:
Jana pisze:Małe sprostowanie - talon jest (od Never), ale lecznica nie przyjmuje dziczków do 28 lipca. Nie chcieli mi powiedzieć dlaczego...

hm.... dzisiaj tam będę, zapytam o wolną klatkę. jesli będzie do załatwienia, zostawię tam od razu talon. W sumie na Zytniej też mogłabym spróbować po znajomości - talon się jakiś jeszcze wydusi z dzielnicy, w końcu łapałam dla nich koty.... Próbować?

No ja właśnie wczoraj dowiedziałam się, że robią sobie jakąś przerwę, ale nie wiem czemu, nie chcieli powiedzieć...
A na Żytnią to chyba tylko po znajomości już :(

Próbować :)

Jana

Post » Pt lip 23, 2010 13:34 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

ok. w nd zabieramy chyba z lecznicy na Ksiązęcej ostatniego kotka - będę negocjowac klatkę na zmianę, a jeśli nie, to jutro rozmawiam z szefem Zytniej. jesli będzie zgoda, to trzeba będzie szybko łapać kotkę. ja wysle info o wyniku rozmów do myrzapl, więc w razie czego ją pytaj.

Never

Post » Pt lip 23, 2010 15:23 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

Nas niestety w weekend nie będzie, najwcześniej możemy łapać w poniedziałek.

Jana

Post » Nie lip 25, 2010 14:58 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

Jestem w Wawie. Przez dwa tygodnie nie miałam dostępu do netu. Teraz nadrabiam zaległości. Doczytałam obydwa wątki: ten, i wątek Kociołka [']. Jana, VVu, ogromnie Wam dziękuję :1luvu:

Mam nadzieję, że ten tydzień przyniesie jakieś lepsze wieści. Również mogę działać w poniedziałek, chociaż chwilowo wyzbyłam się sprzętu, mam jedynie duży transporter. No i niestety, nie mam pomysłu... na patent. Wydaje mi się, że upały nie sprzyjały sukcesowi łapanki - koty mają mniejszy apetyt. Teraz, gdy będzie chłodniej, może będą łaskawszym okiem spoglądac na żarcie.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Nie lip 25, 2010 15:00 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

O, już wróciłaś :D

Klatka i podbierak są w garażu u p. Uli. Jutro będę załatwiała miejsce na Rydla (talon trzeba odebrać też). Trzeba się zacząć umawiać na obławy :wink: :lol:

Jana

Post » Śro lip 28, 2010 12:50 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

Jana pisze:Nas niestety w weekend nie będzie, najwcześniej możemy łapać w poniedziałek.

bardzo proszę o info czy bedziesz wykorzystywać czekające miejsce i talon - jesli nie, wrzucę tam innego kota, poki jeszcze mogę.

Never

Post » Śro lip 28, 2010 12:56 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

Never pisze:
Jana pisze:Nas niestety w weekend nie będzie, najwcześniej możemy łapać w poniedziałek.

bardzo proszę o info czy bedziesz wykorzystywać czekające miejsce i talon - jesli nie, wrzucę tam innego kota, poki jeszcze mogę.

Dziękuję za chęć pomocy, już znajdziemy miejsce gdzie indziej.

Jana

Post » Śro lip 28, 2010 12:57 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

Jana pisze:
Never pisze:

Przecież wysłałam Ci pw, a Ty odebrałaś :roll:
Dziękuję za chęć pomocy, już znajdziemy miejsce gdzie indziej.

nie dostałam zadnego pw... :roll: czyli w takim razie mam dzwonić i odwoływac sprawę, tak?

Never

Post » Czw lip 29, 2010 18:04 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

JEEEEST!!!

Złapana! VVu i Agalenora złapali Ogonkową! W podbierak, który teraz jest w strzępach, ale kotka złapana! Jupiii! :piwa: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jana

Post » Czw lip 29, 2010 18:08 Re: Wawa Koło c.d. Nieuchwytna płodna kotka...

Super :D
Gratulacje!!!
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

[poprzednia][następna]