Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
terenia1 pisze:Dziewczyny i jeszcze jedno na wątku o niewidomym kocurku Martyny Jaaga pisze na temat dr. Parczyka, tez była u niego z kociakiem i robił operację na oczach więc nie wiem może warto by się dowiedzić.
Filomen pisze: Tasso organizuje co roku konkurs z calkowita suma nagrod 17.000 euro.
Do 31.7. moga sie zglaszac : osoby prywatne, organizacje, schroniska, weci itd.
Wszyscy ktorzy maja projekty, majace na celu polepszenie losu zwierzat.
Trzeba udowodnic, ze przyznane pieniadze wyda sie na ten cel.
Mozna sie zglosic przez internet, sa 2 kategorie : krajowa i zagraniczna.
Moze mielibyscie ochote sie zglosic ?
Pomoge w wypelnieniu formularzy.
Wpisac trzeba : nazwe projektu, cel, krotki opis projektu, kto wpadl na ten pomysl,
kiedy projekt sie rozpoczal i czy jest dlugofalowy,
czy jest juz widoczne polepszenie sytuacji i na co wyda sie pieniadze.
Da tego minimum 3 zdjecia projektu.
Mysle, ze warto sprobowac, ale to zalezy od Was
uzupełniłam wersje angielską - dzięki HidiCałek ją podepnie pod stronę
na naszej stronie jest "wtyczka" facebooka z aktualnymi newsami
w weekend mogę wysłac zgłoszenie do Tasso konkurs nazywa sie Goldene Pfote 2010
Der Preis "Goldene Pfote"
Zum dritten Mal in Folge verleihen wir dieses Jahr die Goldene Pfote für herausragende Projekte im Tierschutz. Mit der Verleihung dieses Preises möchten wir dazu beitragen, dass hochmotivierte Tierschutzprojekte nicht an der nötigen finanziellen Unterstützung scheitern. Mit der Goldenen Pfote wurde 2008 eine Initiative ins Leben gerufen, bei der jeder, der ein Herz für Tiere hat und entsprechend überdurchschnittliches Engagement einbringt, eine Chance auf finanzielle Unterstützung seiner Bemühungen erhält.
cokolwiek to powyższe nie oznacza wyslę nasze zgłoszenienie znam niemieckiego ala mam nadzieję, ze to nie zapisy do Legii Cudzoziemskiej
gosiakot pisze:TIGRA JEST JUŻ U MNIE W DOMU
Uff, przed 11- tą przywiozłam Tigrę z chatki -biedactwo, była wystraszona na potęgę, miauczała żałośnie w taksówce . Jak wyszła z transporterka i obejrzała pokój ( jest malutki) natychmiast wybrała kryjówkę w kociej "budce" - siedzi tam teraz wciśnięta w kącik , tak mi jej żal...Mam nadzieję że z czasem się ośmieli, a na razie chcę jej maksymalnie zaoszczędzić stresów, więc wchodzę tam raz na jakiś czas żeby tylko zerknąć jaka jest sytuacja. Ma w pokoju jedzenie, wodę, kuwetę . najlepsze , że gdy wchodziłam z Tigrą w transporterku do domu w drzwiach minęłam się z Jogim , który koniecznie chciał na dwór . Jogi nie zauważył Tigry ani jej nie wyczuł - myślałam że jest bardziej spostrzegawczy.
Wszystkim którzy za mnie i Tigrę trzymają kciuki serdecznie dziękuję za wsparcie, bo naprawdę jestem zestresowana sytuacją chyba nie mniej niż Tigra- tylko ja nie miauczałam w Taksówce
Dorota Wojciechowska pisze:gosiakot pisze:TIGRA JEST JUŻ U MNIE W DOMU
Uff, przed 11- tą przywiozłam Tigrę z chatki -biedactwo, była wystraszona na potęgę, miauczała żałośnie w taksówce . Jak wyszła z transporterka i obejrzała pokój ( jest malutki) natychmiast wybrała kryjówkę w kociej "budce" - siedzi tam teraz wciśnięta w kącik , tak mi jej żal...Mam nadzieję że z czasem się ośmieli, a na razie chcę jej maksymalnie zaoszczędzić stresów, więc wchodzę tam raz na jakiś czas żeby tylko zerknąć jaka jest sytuacja. Ma w pokoju jedzenie, wodę, kuwetę . najlepsze , że gdy wchodziłam z Tigrą w transporterku do domu w drzwiach minęłam się z Jogim , który koniecznie chciał na dwór . Jogi nie zauważył Tigry ani jej nie wyczuł - myślałam że jest bardziej spostrzegawczy.
Wszystkim którzy za mnie i Tigrę trzymają kciuki serdecznie dziękuję za wsparcie, bo naprawdę jestem zestresowana sytuacją chyba nie mniej niż Tigra- tylko ja nie miauczałam w Taksówce
czy aby na pewno nie miałczałaśtoć zawsze można zgonić na kota
![]()
A jak wchodzisz do pokoju do Tigry to mów do niej- myślę że szybciej się uspokoi a nawet może zalegnij i poczytaj sobie książkę.
napewno bedzie zwiedzać w nocy
terenia1 pisze:Niebawem pewnie Ewa wróci do domku zda relację z łapanek kociakówi z nowych wieści w sparwie wolontariatu w schronisku więc z niecierpliwością czekamy na Naszą Panią Przezes
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Google [Bot], Kasiasemba, Patrykpoz i 305 gości