ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 23, 2010 8:15 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Szylkretka z białym?
Tu by się hodowca przydał, mają obcykane te numerki i opisy kolorów.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Pt lip 23, 2010 8:19 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Nie wiem dokładnie iloma sztukami mnie uszczęśliwiła, bo mi jeszcze całej dzieciarni nie zaprezentowała, ale były u mnie dzieci ludziowe i krzyczały "rude kotki, o jakie fajne rude kotki".
Zimą mi się po obejściu kręcił wielki, mocno kudłato zmierzwiony, dziki kocur. Biało rudy, ale tego rudego dużo. Być może to on jest sprawcą i wtedy można oczekiwać jeszcze większych rudzielców niż mamusia.
TCNLK - czyli ten co nie lubi kotów
http://marchewki.eu/

przeplyw

Od: Wto lip 20, 2010 22:21

Post » Pt lip 23, 2010 8:20 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

hydra_pl pisze:Szylkretka z białym?
Tu by się hodowca przydał, mają obcykane te numerki i opisy kolorów.

A Przepływ myślał że ma "po prostu koty" :mrgreen:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt lip 23, 2010 8:25 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Oswajam się z myślą, że nie będę ich miał, poza Tri. Może zostaną inne we głowie.
Czytając Was jestem przekonany, że błędów popełniłem wiele.
Np. te kotki z zeszłego roku karmiłem, ale nie chciałem ich oswajać i wolałem zachować w stanie pół dzikim. Raz żeby ich za bardzo do siebie przyzwyczajać, dwa, żeby się samemu za bardzo nie zaangażować.
A tu się okazuje, że jak mają iśc do ludziów, to lepiej żeby wiedziały co to głaskanie z włosem i pod włos.

przeplyw

Post » Pt lip 23, 2010 8:31 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Przepływ, my nie gwarantujemy, ze wszytskie te kociaki znajdą domy.
Niewykluczone, ze zostanie ich tylko/aż połowa.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pt lip 23, 2010 8:40 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Kasia D. pisze:Przepływ, my nie gwarantujemy, ze wszytskie te kociaki znajdą domy.
Niewykluczone, ze zostanie ich tylko/aż połowa.

Kasia, ja przecież wiem.
Sam prowadzę intensywne poszukiwania. W przyszłym tygodniu pojadę i narobię mnóstwo fotek. I zacznę jeszcze bardziej intensywny PR.
Wasza (za co dzięki) aktywność i moje działania może dadzą pozytywne dla kotów rozwiązanie.
Jakbym był kotem, to bym oczekiwał czegoś więcej niż puszki i mleko w weekend i suche przez resztę tygodnia i błąkanie się po pustym obejściu.
Nie ma jak dotyk kochającej osoby - nie tylko dla kota :)

przeplyw

Post » Pt lip 23, 2010 9:14 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Nie dawaj im mleka tylko wodę.
To tak na marginesie :wink:
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pt lip 23, 2010 9:40 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Czy jesteś całkowicie pewna?
Z tego co wiem, to zdania są podzielone. Kotki zeszłoroczne były na mleku od chwili gdy Tri mi je przyprowadziła. Jak im nalewałem wodę (po podpowiedziach osób się znających), to patrzyły na mnie z wyrzutem wielkim.
Teraz jak przychodzą matki karmiące,
Tri jak mieszka u mnie, to to też nie rusza miseczki z wodą?

przeplyw

Post » Pt lip 23, 2010 9:43 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:Czy jesteś całkowicie pewna?
Z tego co wiem, to zdania są podzielone. Kotki zeszłoroczne były na mleku od chwili gdy Tri mi je przyprowadziła. Jak im nalewałem wodę (po podpowiedziach osób się znających), to patrzyły na mnie z wyrzutem wielkim.
Teraz jak przychodzą matki karmiące,
Tri jak mieszka u mnie, to to też nie rusza miseczki z wodą?

Jeśli koty załatwiają się na dworze, to nie jesteś w stanie stwierdzić, czy mają po mleku biegunkę, czy nie.
A większość ma. Inna sprawa jest taka, że kotom z reguły mleko bardzo smakuje (ja moim czasem w charakterze przysmaku kupuję specjalne mleko dla kotów o obniżonej zawartości laktozy).

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt lip 23, 2010 9:50 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Cha, to spróbuję im to jakoś wytłumaczyć. Może zrozumieją :). A takie mleko gdzie się dostaje?

przeplyw

Post » Pt lip 23, 2010 9:53 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

Haniu, Romku, jakoś logistycznie coś już tenteges myśleliście?

Muszę oddać kennel na dniach, a jak coś, to wyproszę u Maryli jeszcze chwilę
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Pt lip 23, 2010 9:54 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:Cha, to spróbuję im to jakoś wytłumaczyć. Może zrozumieją :). A takie mleko gdzie się dostaje?

Ja kupuję w zoologicznym. Mleko firmy Whiskas - karmy mają g....niane ale mleko podobno przyzwoite.
W każdym razie podawanie takiego czegoś to raczej dogadzanie niż konieczność. Lepiej wydać na dobrą mokrą karmę dla kociąt.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt lip 23, 2010 9:57 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

OK - przyjąłem.
A mądralo jak dać dzikim maluchom karmę dla juniorów, żeby im stare (roczne) matki i wujek nie zeżarły?

przeplyw

Post » Pt lip 23, 2010 9:59 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:OK - przyjąłem.
A mądralo jak dać dzikim maluchom karmę dla juniorów, żeby im stare (roczne) matki i wujek nie zeżarły?

Odwieczny problem wszystkich kociarzy :twisted:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Pt lip 23, 2010 10:03 Re: pomoc przy sterylkach/adopcja+impra-Mazury k/Prostek

przeplyw pisze:OK - przyjąłem.

Jak wypracujesz taką metodę, koniecznie daj znać :mrgreen:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[poprzednia][następna]