Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aga9955 pisze:cangu pisze:Podsumowwując koty u IKI mają źle i trzeba ja albo uśpić lub umieścić w schronisku gdzie będą miały jeszcze lepiej.
Fantastyczny plan! no sama bym na to nie wpadła! zabierać koty od IKI w środku lata kiedy kotów cała masa.
Oczywiście można by koty leczyć u IKA bezpośrednio i sukcesywnie szukać domów ale nie, jej nie można już wspierać.
cangu czy ty czytasz ze zrozumieniem ??? Skup sie i jeszcze raz przeczytaj caaaaaly watek.
Moze to Ci pomoze.
Formica pisze:Dla mnie sprawa jest jasna. Jeśli posądzamy Ikę o głodzenie i znęcanie się nad zwierzętami trzeba odebrać zwierzęta. Wszystkie. Nie wybiórczo.
Jeśli chcemy odebrać trzeba, znaleźć im inne bezpieczne miejsce.
Ja pod koniec lipca mogę się zobowiązać do wzięcia jednego tymczasu.
Jest miejsce dla jednego kota.
Czy ktoś zaoferuje miejsce drugiemu, a kolejne osoby kolejnym?
Dlatego się wkurzam, bo łatwo pisać, ale wziąć na siebie odpowiedzialność już trudniej.
mimbla64 pisze:Formica pisze:Dla mnie sprawa jest jasna. Jeśli posądzamy Ikę o głodzenie i znęcanie się nad zwierzętami trzeba odebrać zwierzęta. Wszystkie. Nie wybiórczo.
Jeśli chcemy odebrać trzeba, znaleźć im inne bezpieczne miejsce.
Ja pod koniec lipca mogę się zobowiązać do wzięcia jednego tymczasu.
Jest miejsce dla jednego kota.
Czy ktoś zaoferuje miejsce drugiemu, a kolejne osoby kolejnym?
Dlatego się wkurzam, bo łatwo pisać, ale wziąć na siebie odpowiedzialność już trudniej.
Formico, ale skoro nie możesz jasno określić jako lekarz, że koty były głodzone, to jest to tylko posądzenie. To trzeba sprawdzić. Jak to sprawdzić, bez zgłaszania (np. do TOZ-u ) sprawy?
cangu pisze:Teoretycznie są tu osoby przeciwne zbieractwu, czyli osoby nie zakocone, po tymczasiku by mogły więc zabrać.
Czekamy na deklaracje....
Formica pisze:Cangu mimo całej Twojej wiary, Ika nie jest osoba, która będzie chciała dobrej pomocy z forum. Zwłaszcza od osób, którym nawymyślała. Więc nawet gdybyśmy tu planowały jak jej pomóc, na nic się to by nie zdało...
Formica pisze:Mimblo, przez internet nie można niczego jasno określić. Moim zdaniem trzeba by było sprawdzić jak się reszta kotów niebiegunkowych, czy też sa wychudzone itp
mimbla64 pisze:No właśnie, trzeba sprawdzić, czyli bez czyjejś (w sensie instytucjonalnej) interwencji to niemożliwe chyba.
cangu pisze:Teoretycznie są tu osoby przeciwne zbieractwu, czyli osoby nie zakocone, po tymczasiku by mogły więc zabrać.
vega013 pisze:cangu pisze:Teoretycznie są tu osoby przeciwne zbieractwu, czyli osoby nie zakocone, po tymczasiku by mogły więc zabrać.
Czy każda osoba przeciwna zbieractwu musi być osobą nie zakoconą? Czy to znaczy, że osoby zakocone popierają zbieractwo? Jakiś dziwny ten tok rozumowania...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Jura, puszatek i 59 gości