Koty Barby

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 20, 2010 11:09 Re: Koty Barby-szukamy alergenu w Gałeczkowej diecie

Hop, hop!
Co tu taka cisza zapanowała?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lip 21, 2010 14:48 Re: Koty Barby-szukamy alergenu w Gałeczkowej diecie

Erin pisze:Hop, hop!
Co tu taka cisza zapanowała?

Przepraszamy bardzo, bardzo. No rzeczywiście jakoś przycichło (i przydechło :twisted: ) u nas, ale nie jest to cisza przed burzą :roll: Ot po prostu upał Panie, upał... Nic się nie chce, koty uwalone w jakiś chłodnych miejscach i jest ich (na długość) jakby dwa razy więcej, a raczej dłużej :mrgreen:

Chyba pojedziemy jutro z Gałeczką na drugą convenię o ile będzie nasza pani wetka. Niech obejrzy raz jeszcze nos panienki, bo ja nie potrafię jednoznacznie stwierdzić, że jest ok (boję się, że jednak uczula kurczak i to będzie nie halo :( )
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw lip 22, 2010 9:50 Re: Koty Barby-szukamy alergenu w Gałeczkowej diecie

Taaaaaaaaaa do weta wybieramy się we trójkę :wink: Tak sprytnie - przed 14 Gałeczka do dr Małgosi, a od 14 jest dr Monika, którą nawiedzi Gucio z dziąsłami (do kontroli lub ew. powtórki sterydu)

A tak w ogóle to jestem wściekła :evil: :evil: :evil: Wściekł się serwer http://www.wstaw.org/ i jak nie wstanie to wszystkie zdjęcia z tego wątku oraz te z wątków pomocowych pójdą się bujać :!: :!: :!: A tych zdjęć pewnie setka :( Nie do od-two-rze-nia :cry: :cry: :cry:

barba50

Post » Czw lip 22, 2010 10:08 Re: Koty Barby-szukamy alergenu w Gałeczkowej diecie

Uuuuuuuu...upał...
Powala... :|
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw lip 22, 2010 10:15 Re: Koty Barby-szukamy alergenu w Gałeczkowej diecie

Cześć Basiu z gromadką!
U nas też duchota, koty popadane :roll:
Ja do pracy rowerem latam i spalam :wink:

Za wizytę u weta mocne :ok:
A serwer może jestszcze się podniesie.

Erin

Post » Czw lip 22, 2010 19:34 Re: Koty Barby-szukamy alergenu w Gałeczkowej diecie

Byliśmy. Droga nie do pozazdroszczenia. Nakryłam transporterki mokrymi płachetkami, ale i tak Gałeczka bardzo płakała.
U Gucia dziąsełka trochę zaczerwienione, ale innych objawów nie ma, samopoczucie dobre, apetyt większy niż kotu przysługuje więc kolejna dawka leku nie wcześniej jak za 2 tygodnie.
Gałcia nosek ma ładny, niestety u nasady wibrysów, po obu stronach brzydkie placki, zostały oczyszczone, dostałyśmy smarowidło do dwukrotnego smarowania każdego dnia. Czy jednak podejrzany jest kurczak p. dr nie mówiła, bardzo bym tego nie chciała. Na drugą convenię mamy przyjechać w poniedziałek.

Trochę fotek - dzisiaj

bure na czwartek :roll:

Pepek wrócił z trasy i dostał obiad, a bambaryłki czekają jak te sępy w pełnej gotowości :twisted:

Obrazek

Pepka można karmić, ale on i tak będzie wyglądał jak anorektyk :evil:

Obrazek Obrazek

A Lolka zaległa na ganku ja to ona, śmiesznie :D

Obrazek Obrazek Obrazek

barba50

Post » Czw lip 22, 2010 19:37 Re: Koty Barby-szukamy alergenu w Gałeczkowej diecie

Obrazek

Samica Alfa... 8) Hy hy hy :lol:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw lip 22, 2010 22:30 Re: Koty Barby - bure na upalny czwartek

Lolki na czwartek cd

A było tak - poznikały mi koty :? W zasięgu wzroku była jedynie Gałeczka, ale też chłodziła się na zimnej podłodze na dole. Okazało się, że na czas karmienia trzody zamknęłam Zawadę z jego kulkami w osobnym pokoju i zapomniałam wypuścić :oops: No trochę spędził w odosobnieniu :|

Na koniec weszłam do łazienki i zobaczyłam ciekawy obrazek - zaspane bure futro :roll: Na leżąco, potem na siedząco, na końcu sobie gdzieś poszło :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

barba50

Post » Pt lip 23, 2010 12:27 Re: Koty Barby-szukamy alergenu w Gałeczkowej diecie

barba50 pisze:A tak w ogóle to jestem wściekła :evil: :evil: :evil: Wściekł się serwer http://www.wstaw.org/ i jak nie wstanie to wszystkie zdjęcia z tego wątku oraz te z wątków pomocowych pójdą się bujać :!: :!: :!: A tych zdjęć pewnie setka :( Nie do od-two-rze-nia :cry: :cry: :cry:

Na szczęście serwer wstał :D Już są fotki :ok:

barba50

Post » Pt lip 23, 2010 12:36 Re: Koty Barby - bure na upalny czwartek

Ale fajniusie kotusie :1luvu: :kotek: :1luvu:

Erin

Post » Nie lip 25, 2010 8:58 Re: Koty Barby - bure na upalny czwartek

Baaasiiiuuuu, gdzie żeś Ty?

Erin

Post » Nie lip 25, 2010 19:49 Re: Koty Barby - bure na upalny czwartek

Erin pisze:Baaasiiiuuuu, gdzie żeś Ty?

Po 1: gości miałam
po 2: zaprzątały mnie sprawy kocie w kategorii nie-własne
po 3: upał był

Goście niedawno odjechali, sprawy kocie się toczą, upał się skończył (aż trudno w to uwierzyć, ale teraz siedzę w sweterku 8O)

Nareszcie można było mieć koty wokół (na kolanach i obok) - pełnia szczęścia :1luvu:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Czy już wszyscy wiedzą, dlaczego mamy sześć kotów :?: :?: :?: Bo pierwszej trójki na kolanach, a nawet w pobliżu nie uświadczy się :evil:

Zalegają: po lewo Gucio (nasz czwarty kot), po prawej Gałeczka (piąty), na kolanach Zawada (szósty) :mrgreen:

barba50

Post » Nie lip 25, 2010 19:53 Re: Koty Barby - dużo kotów wokół mnie:)))

Widać, że Zawada to pupilek Pańci!! :1luvu:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon lip 26, 2010 6:25 Re: Koty Barby - dużo kotów wokół mnie:)))

Ale cudowny widoczek :1luvu: :kotek: :ok:

Erin

Post » Pon lip 26, 2010 17:53 Re: Koty Barby - dużo kotów wokół mnie:)))

Z tzw. duszą na ramieniu jechałam dzisiaj z Gałeczką do naszej p. doc. Ano, bo co prawda nosek ładny, po jednej stronie pyszczydełka też ślicznie, ale po prawej wydawało mi się, że nie bałdzo Obrazek Jednakoż okazało się to być strupkiem, po wygoleniu futerka i oczyszczeniu skóry ze strupów pokazało się śliczne różowe miejsce :D Dostała więc kolejnego kłuja (convenię), mam przemywać i smarować preparatami, które dostałam (oczywiście nie pamiętam nazw :oops: ) Za 2 tygodnie zobaczymy czy już będzie gut, czy dalej leczymy i czy jednak konieczna będzie jakaś bardziej rygorystyczna dieta.
Jest dobrze, jedynie wszelkie zabiegi, smarowanie, jazdy do lecznicy powodują pewną rezerwę Gałci do mojej osoby :evil: Trudno, przeżyjemy, a ona nie jest na szczęście bardzo pamiętliwa :mrgreen:

barba50

[poprzednia][następna]