Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2010 16:32 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

marikita pisze:Jeśli chodzi o materiały zgromadzone przez anabelp - zdjęcia widziałam, wet nie może jednak zaopiniować, że kocięta były: 1. niewłaściwie leczone (brak danych), 2. głodzone, 3. maltretowane w inny sposób.

Jeśli są skrajnie wycieńczone, odwodnione i wychudzone, oznacza to, że musiały a) głodować lub b) mieć uporczywą biegunkę
w przypadku b) - biegunka jest objawem chorobowym, który można opanować za pomocą leków i diety, po zdiagnozowaniu przyczyny
nade wszystko jednak nie wolno dopuścić do odwodnienia, należy podawać płyny dojelitowo i/lub pozajelitowo
jeśli tego nie robiono, oznacza to, że koty nie były leczone bądź były leczone niewłaściwie.
Nie wszystko w medycynie trzeba widzieć, żeby wiedzieć ;)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw lip 22, 2010 16:33 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Ile jeszcze kotów tam umrze :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw lip 22, 2010 16:39 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Beliowen pisze:
marikita pisze:Jeśli chodzi o materiały zgromadzone przez anabelp - zdjęcia widziałam, wet nie może jednak zaopiniować, że kocięta były: 1. niewłaściwie leczone (brak danych), 2. głodzone, 3. maltretowane w inny sposób.

Jeśli są skrajnie wycieńczone, odwodnione i wychudzone, oznacza to, że musiały a) głodować lub b) mieć uporczywą biegunkę
w przypadku b) - biegunka jest objawem chorobowym, który można opanować za pomocą leków i diety, po zdiagnozowaniu przyczyny
nade wszystko jednak nie wolno dopuścić do odwodnienia, należy podawać płyny dojelitowo i/lub pozajelitowo
jeśli tego nie robiono, oznacza to, że koty nie były leczone bądź były leczone niewłaściwie.

...posiadam opinię lekarza w sprawie kotki Tosi sprzed i po pobycie w uzdrowisku :evil: :twisted: i opinię lekarza sprzed pobytu w tym miejscu kociąt...oraz zdjęcia...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Czw lip 22, 2010 16:47 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Beliowen pisze:

Kto miałby zdiagnozować koty i zaordynować właściwe leczenie? IKA 6 czy wet?
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Czw lip 22, 2010 16:50 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

anabelp pisze:
Beliowen pisze:

...posiadam opinię lekarza w sprawie kotki Tosi sprzed i po pobycie w uzdrowisku :evil: :twisted: i opinię lekarza sprzed pobytu w tym miejscu kociąt...oraz zdjęcia...

No to masz w garści konkretne dowody. :ok:

Jeżeli chodzi o kocięta - rzeczywiście mogą być wychudzone z powodu głodowania lub choroby. To, czy były leczone (i jak były leczone) łatwo sprawdzić.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lip 22, 2010 16:55 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

vega013 pisze:
anabelp pisze:...posiadam opinię lekarza w sprawie kotki Tosi sprzed i po pobycie w uzdrowisku :evil: :twisted: i opinię lekarza sprzed pobytu w tym miejscu kociąt...oraz zdjęcia...

Jeżeli chodzi o kocięta - rzeczywiście mogą być wychudzone z powodu głodowania lub choroby. To, czy były leczone (i jak były leczone) łatwo sprawdzić.

Aaa, właśnie! IKA 6 podobno 'współpracuje' z jakąś wetką. Należałoby zorientować się, czy kocięta były przez tę wetkę leczone i w jaki sposób.
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Czw lip 22, 2010 17:14 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

marikita pisze:
vega013 pisze:
anabelp pisze:...posiadam opinię lekarza w sprawie kotki Tosi sprzed i po pobycie w uzdrowisku :evil: :twisted: i opinię lekarza sprzed pobytu w tym miejscu kociąt...oraz zdjęcia...

Aaa, właśnie! IKA 6 podobno 'współpracuje' z jakąś wetką. Należałoby zorientować się, czy kocięta były przez tę wetkę leczone i w jaki sposób.

Mam namiary na wetkę, u której leczyła "moje" koty. Leczy tam od dawna, więc raczej to będzie dalej ta sama wetka.

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Czw lip 22, 2010 17:19 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Aaa, właśnie! IKA 6 podobno 'współpracuje' z jakąś wetką. Należałoby zorientować się, czy kocięta były przez tę wetkę leczone i w jaki sposób.[/quote]

Mam namiary na wetkę, u której leczyła "moje" koty. Leczy tam od dawna, więc raczej to będzie dalej ta sama wetka.[/quote]
...ja też mam namiary, nawet rozmawiałam telefonicznie...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Czw lip 22, 2010 17:23 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Wetka, u której leczy(ła) IKA6 bywała swego czasu na forum, nie wiem czy nadal tutaj zagląda, ale może odbierze PW...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw lip 22, 2010 17:27 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

marikita pisze:
Beliowen pisze:

Kto miałby zdiagnozować koty i zaordynować właściwe leczenie? IKA 6 czy wet?

Nie zrozumiałyśmy się :)
napisałaś, że wet nie może zaopiniować, że kocięta były niewłaściwie leczone lub głodzone
a ja wyjaśniłam, dlaczego bez większego problemu może.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw lip 22, 2010 17:34 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

millkaj pisze:Może zróbmy listę osób, które chcą zabrać kota/koty od Iki.
Mogę się tym zając - zbierając zgłoszenia na PW.
Obawiam się tylko, że ta lista może być pusta...
anabelp pisze:
Liwia_ pisze:Z tego wynika, że Lilka i Krawacik musiałyby znaleźć ds w ciągu miesiąca... Bo jeszcze bardzo niedawno u Iki były. W szczycie sezonu.... + w ostatnich dniach dom dla Kredki...

...a może są na działce, przy drodze szybkiego ruchu??? :twisted:
Może :? Na pewno adopcje (prawdziwe) też były, ale teraz jestem już meganieufna, w każdym przypadku, dopóki nie zobaczę i umowy i kota, a przynajmniej jego zdjęcia w nowym domu.
Beliowen pisze:
Liwia_ pisze:Zastanawiam się, dlaczego przez tyle czasu prawie nikogo nie zastanowił fakt, że Ika konksekwentnie "olewała" miejscowe koty, mając pod nosem, u siebie choćby schronisko z całą masą potrzebujących... Głównym źródełkiem nowych tymczasów było forum.

Oj, chyba nie bardzo
wydaje mi się, że przez dom IKA 6 przechodziły - i pewnie przechodzą nadal - koty głównie spoza forum :(
Hmm, może pół na pół?Gdy Ika rozkręciła się na całego, powstał ten wątek i część adopcji do skutku nie doszła. W tym momencie oczywiście zgarnia już koty pozaforumowo.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw lip 22, 2010 17:37 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

LSVC pisze:Pilnie potrzebny banerek do tego wątku viewtopic.php?f=1&t=110981&start=525 ostrzegającego przed DT u IKA 6 w Rudzie Śląskiej

magaaaa pisze:Przylaczam sie do prosby o bannerek przeciwko DT u IKI6.

Banerek

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/ika6w][img]http://tnij.org/ika6b[/img][/url]
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw lip 22, 2010 17:39 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Decyzje o ew. interwencjach, czy o tym, czy i jak sprawa będzie się toczyć drogą oficjalną podejmie anabelp.

Myślę też, że podzieli się jeszcze paroma informacjami, ja jestem wstrząśnięta :(

Ze swojej strony dziękuję za wszystkie rady i oferty pomocy, informacje - przepraszam, że nie zawsze odpowiadam, ale nie wyrabiam :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw lip 22, 2010 17:44 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

:roll: ...bez komentarza...
Gosiara

Post » Czw lip 22, 2010 18:23 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Gosiara pisze::roll: ...bez komentarza...

Nie rozumiem 8O , to ma się odnosić do postu Liwia_ czy do banerka :?:

panikota pisze:
LSVC pisze:Pilnie potrzebny banerek do tego wątku viewtopic.php?f=1&t=110981&start=525 ostrzegającego przed DT u IKA 6 w Rudzie Śląskiej

magaaaa pisze:Przylaczam sie do prosby o bannerek przeciwko DT u IKI6.

Banerek

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/ika6w][img]http://tnij.org/ika6b[/img][/url]

Pisałam już wczoraj, ale przypomnę
W banerku musi być podane, że IKA 6 to Krystyna K. z Rudy Śląskiej, bo przecież zbiera też koty miauowe koty poza forum (telefony, emaile znalezione w naszych ogłoszeniach)
Ostatnio edytowano Czw lip 22, 2010 18:32 przez Amika6, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia][następna]