Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2010 11:15 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

no mój ojciec to też nie młodzieniaszek :ryk:
i niestety mój samochód to też w rozsypce :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw lip 22, 2010 12:54 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

MIKUŚ pisze:Może też być poniedziałek, środa lub piątek. Ale wtedy musimy się umówić czy na pewno. Powiedziała Nam że jutro na 100 % można :lol:

Bardzo Was proszę , jeśli znajdziecie transport do Wrocławia , to umówcie także wizytę dla ślepego kotka od MartynyP. Dzwoniłam do Martyny, oni by chętnie skorzystali z takiej możliwości ale nie maja kasy- koszty wizyty dla tego biedaka który nawet nie ma imienia oraz ewent . leków czy zabiegów biorę na siebie - -szkoda jechać do Wrocławiam ekstra tylko z Mokką ,skoro można pomóc także innemu kotu .
Ogromnie mi przykro że nie mogę zaoferować transportu :(
może jednak ktoś się zgodzi...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw lip 22, 2010 13:11 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Gosiu jeśli nam się tylko uda załatwić transport to pewne, że kociak zostanie także zabrany :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lip 22, 2010 15:52 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

gosiakot pisze:
MIKUŚ pisze:Może też być poniedziałek, środa lub piątek. Ale wtedy musimy się umówić czy na pewno. Powiedziała Nam że jutro na 100 % można :lol:

Bardzo Was proszę , jeśli znajdziecie transport do Wrocławia , to umówcie także wizytę dla ślepego kotka od MartynyP. Dzwoniłam do Martyny, oni by chętnie skorzystali z takiej możliwości ale nie maja kasy- koszty wizyty dla tego biedaka który nawet nie ma imienia oraz ewent . leków czy zabiegów biorę na siebie - -szkoda jechać do Wrocławiam ekstra tylko z Mokką ,skoro można pomóc także innemu kotu .

gosia ja ci z całego serca dziekuje za ta propozycje
az mi łzy wylazły po twoim telefonie :oops:
imię ma -Elwis
ma dom tymczasowy mega awaryjny.
Halbinka go wezmie ale od 1 wrzesnia wiec znow trzeba szukac na sierpien DT
ech :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw lip 22, 2010 16:11 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

moni_citroni pisze:Napisze krotko bo zaraz musze wyjsc :(
Ale obiecuje, ze w najblizszym czasie napisze co slychac u mojej gromadki,
a specjalnie u Pepe i Bente, rodowitych Sosnowiczan. :)

Dostalam przed chwila interesujaca wiadomosc od Tasso.
To bardzo duza organizacja niemiecka zajmujaca sie zwierzetami,
ma np baze czipow,w ktorej mozna rejestrowac zwierzeta, i w razie czego szuka ich potem w calym kraju.

Tasso organizuje co roku konkurs z calkowita suma nagrod 17.000 euro.
Do 31.7. moga sie zglaszac : osoby prywatne, organizacje, schroniska, weci itd.
Wszyscy ktorzy maja projekty, majace na celu polepszenie losu zwierzat.
Trzeba udowodnic, ze przyznane pieniadze wyda sie na ten cel.
Mozna sie zglosic przez internet, sa 2 kategorie : krajowa i zagraniczna.

Moze mielibyscie ochote sie zglosic ?
Pomoge w wypelnieniu formularzy.
Wpisac trzeba : nazwe projektu, cel, krotki opis projektu, kto wpadl na ten pomysl,
kiedy projekt sie rozpoczal i czy jest dlugofalowy,
czy jest juz widoczne polepszenie sytuacji i na co wyda sie pieniadze.
Da tego minimum 3 zdjecia projektu.

Mysle, ze warto sprobowac, ale to zalezy od Was :)

uzupełniłam wersje angielską - dzięki Hidi :-) Całek ją podepnie pod stronę
na naszej stronie jest "wtyczka" facebooka z aktualnymi newsami
w weekend mogę wysłac zgłoszenie do Tasso konkurs nazywa sie Goldene Pfote 2010

Der Preis "Goldene Pfote"

Zum dritten Mal in Folge verleihen wir dieses Jahr die Goldene Pfote für herausragende Projekte im Tierschutz. Mit der Verleihung dieses Preises möchten wir dazu beitragen, dass hochmotivierte Tierschutzprojekte nicht an der nötigen finanziellen Unterstützung scheitern. Mit der Goldenen Pfote wurde 2008 eine Initiative ins Leben gerufen, bei der jeder, der ein Herz für Tiere hat und entsprechend überdurchschnittliches Engagement einbringt, eine Chance auf finanzielle Unterstützung seiner Bemühungen erhält.

cokolwiek to powyższe nie oznacza wyslę nasze zgłoszenie :-) nie znam niemieckiego ala mam nadzieję, ze to nie zapisy do Legii Cudzoziemskiej :wink:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw lip 22, 2010 16:20 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

z dogo

Witam ,

oferuję transport zwierzaków na terenie okolic Katowic, śląska i całej Polski za zwrot kosztów paliwa. Możliwość przewiezienia samochodem osobowym lub większym samochodem transportowym. Oferuję także transport karmy czy innych akcesoriów dla zwierząt. Możliwość wyznaczenia trasy i zebrania kilku pupili po trasie na raz. Jestem dyspozycyjny czasowo. Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny pod numerem telefonu:

608773306
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Czw lip 22, 2010 18:01 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

Filomen pisze:
moni_citroni pisze:Napisze krotko bo zaraz musze wyjsc :(
Ale obiecuje, ze w najblizszym czasie napisze co slychac u mojej gromadki,
a specjalnie u Pepe i Bente, rodowitych Sosnowiczan. :)

Dostalam przed chwila interesujaca wiadomosc od Tasso.
To bardzo duza organizacja niemiecka zajmujaca sie zwierzetami,
ma np baze czipow,w ktorej mozna rejestrowac zwierzeta, i w razie czego szuka ich potem w calym kraju.

Tasso organizuje co roku konkurs z calkowita suma nagrod 17.000 euro.
Do 31.7. moga sie zglaszac : osoby prywatne, organizacje, schroniska, weci itd.
Wszyscy ktorzy maja projekty, majace na celu polepszenie losu zwierzat.
Trzeba udowodnic, ze przyznane pieniadze wyda sie na ten cel.
Mozna sie zglosic przez internet, sa 2 kategorie : krajowa i zagraniczna.

Moze mielibyscie ochote sie zglosic ?
Pomoge w wypelnieniu formularzy.
Wpisac trzeba : nazwe projektu, cel, krotki opis projektu, kto wpadl na ten pomysl,
kiedy projekt sie rozpoczal i czy jest dlugofalowy,
czy jest juz widoczne polepszenie sytuacji i na co wyda sie pieniadze.
Da tego minimum 3 zdjecia projektu.

Mysle, ze warto sprobowac, ale to zalezy od Was :)

uzupełniłam wersje angielską - dzięki Hidi :-) Całek ją podepnie pod stronę
na naszej stronie jest "wtyczka" facebooka z aktualnymi newsami
w weekend mogę wysłac zgłoszenie do Tasso konkurs nazywa sie Goldene Pfote 2010

Der Preis "Goldene Pfote"

Zum dritten Mal in Folge verleihen wir dieses Jahr die Goldene Pfote für herausragende Projekte im Tierschutz. Mit der Verleihung dieses Preises möchten wir dazu beitragen, dass hochmotivierte Tierschutzprojekte nicht an der nötigen finanziellen Unterstützung scheitern. Mit der Goldenen Pfote wurde 2008 eine Initiative ins Leben gerufen, bei der jeder, der ein Herz für Tiere hat und entsprechend überdurchschnittliches Engagement einbringt, eine Chance auf finanzielle Unterstützung seiner Bemühungen erhält.

cokolwiek to powyższe nie oznacza wyslę nasze zgłoszenie :-) nie znam niemieckiego ala mam nadzieję, ze to nie zapisy do Legii Cudzoziemskiej :wink:

Ja też ani w ząb nie rozumiem , ale jest jedno uniwersalne słowo CHANCE :D

gosiakot

Post » Czw lip 22, 2010 18:12 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

MartynaP pisze:
gosiakot pisze:

gosia ja ci z całego serca dziekuje za ta propozycje
az mi łzy wylazły po twoim telefonie :oops:
imię ma -Elwis
ma dom tymczasowy mega awaryjny.
Halbinka go wezmie ale od 1 wrzesnia wiec znow trzeba szukac na sierpien DT
ech :(

Martyna, nie wyobrażam sobie żebym nie pomogła w tak drastycznej sytuacji skoro jestem w stanie :)
Myślę, że jakiś domek na "przechowanie " Elviska przez sierpień znajdzie się, w końcu zawsze jakaś dobra dusza na forum albo wśród sympatyków kotów się pojawia.
[b]OGŁOSZENIE[/b]do wiadomości kotów
KOTY UPRASZA SIĘ O NIE CHOROWANIE DO KOŃCA MIESIĄCA BO JAK TAK DALEJ PÓJDZIE BĘDZIECIE MNIE MUSIELI ZAKWATEROWAĆ W KOCIEJ CHATCE GDYŻ Z PEWNOŚCIĄ OGŁOSZĘ UPADŁOŚĆ KONSUMENCKĄ :twisted:

gosiakot

Post » Czw lip 22, 2010 18:23 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

gosiakot pisze:Martyna, nie wyobrażam sobie żebym nie pomogła w tak drastycznej sytuacji skoro jestem w stanie :)
Myślę, że jakiś domek na "przechowanie " Elviska przez sierpień znajdzie się, w końcu zawsze jakaś dobra dusza na forum albo wśród sympatyków kotów się pojawia.
KOTY UPRASZA SIĘ O NIE CHOROWANIE DO KOŃCA MIESIĄCA BO JAK TAK DALEJ PÓJDZIE BĘDZIECIE MNIE MUSIELI ZAKWATEROWAĆ W KOCIEJ CHATCE GDYŻ Z PEWNOŚCIĄ OGŁOSZĘ UPADŁOŚĆ KONSUMENCKĄ :twisted:

Gosia nie ma sprawy w KOciej Chatce masz full wypasioną miejscówkę i mozna jeszcze wykorzystac okłady z kotów :ryk:

terenia1

Post » Czw lip 22, 2010 18:35 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

terenia1 pisze:
gosiakot pisze:Martyna, nie wyobrażam sobie żebym nie pomogła w tak drastycznej sytuacji skoro jestem w stanie :)

Gosia nie ma sprawy w KOciej Chatce masz full wypasioną miejscówkę i mozna jeszcze wykorzystac okłady z kotów :ryk:

Tereniu - jeśli przez miejscówkę rozumiesz kibelek , to wolałabym coś bardziej miękkiego :wink: , w moim wieku już kości bolą i w tak niewygodnych miejscach nie mogę za długo przebywać . Pocieszające są te okłady z kotów - mają podobno właściwości silnie lecznicze i uspokajające, co bardzo mi się przyda. poleniuchuję , posłucham mruczenia kiciusiów i jak wyjdę , będę jak nowa :D

gosiakot

Post » Czw lip 22, 2010 18:48 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Gosiu to jest taka naturalna odmiana SPA :ryk:
Dziewczynki moje kochane zrobiłysmy inwentaryzację sprzętu trwałego tzn klatek i kontenerków :lol: więc tak kto ma jakikolwiek nasz kontenerek proszę o zwrot, oraz brakuje nam jeszcze jednej króliczej klatki takiej mniejszej, zostawiła ją na kociarni Nesca, więc proszę zróbcie przegląd u siebie i w głowach może ktos sobie przypomni gdzie ta klata jest :?:

terenia1

Post » Czw lip 22, 2010 19:10 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

gosiakot pisze:
Martyna, nie wyobrażam sobie żebym nie pomogła w tak drastycznej sytuacji skoro jestem w stanie :)

narazie moze zostac u jaagi
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Czw lip 22, 2010 19:35 Re: Kocia Chatka zaprasza do X części wątku...

gosiakot pisze:

Gosiu jesteś wielka :ok: Bardzo się ciesze że kociak dostanie szansę :ok:
Dobra a teraz koniec wazeliniarstwa i do rzeczy.
Ktokolwiek ma nasze klaty lub transportery prosze meldować!!!!
Za kazdym razem przy transporcie na sterylki obdzwaniam wszystkich i szukam transporterów.Szlag mnie zaraz trafi.
Z 6 transporterów zostały na kociarni aż dwa.jeszcze w poniedziałek był biało-szary transporter dziś go już nie ma .Kto się nim zaopiekował?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw lip 22, 2010 19:59 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

GORĄCY OSKAREK :kotek:

O kuffa jak gorąco...

Obrazek
Obrazek
MIKUŚ

Post » Czw lip 22, 2010 20:07 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

MIKUŚ pisze:GORĄCY OSKAREK :kotek:

O kuffa jak gorąco...

Obrazek
Obrazek

ostro :!: :!: :!:
8O :ryk: 8O
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

[poprzednia][następna]