marija pisze:Nie wiem jak idą licytację na allegro, bo nie mam konta, ale skoro naline zaznaczyła, że ona licytuje legowisko 2 za tyle i tyle, a ani daggie, ani edytka nie sprecyzowały, to za legowisko "niesprecyzowane" idzie za wyższą...To na tak zwany chłopski rozum, ale zaraz poszukam jeszcze doprecyzowania zasad, może coś znajdę i jakoś uzasadnię /naprostuję sprawę.

Wiesz, z tego co widzę na obrazkach, to te legowiska niczym się nie różnią, więc nie sądziłam, że trzeba zaznaczać, które z nich się licytuje, więc "na chłopski rozum" licytowałam "pierwsze z brzegu" i jak rozumiem naline licytowała to drugie - to, które zostało, a nie jakieś noszące numer dwa, bo przecież przy zdjęciach żadnych numerów nie było

Na allegro widziałam licytacje tego typu, że jeśli jest kilka egzemplarzy tego samego przedmiotu, powiedzmy 2 - osoba A daje 11 zł, osoba B daje też 11 zł, osoba C daje 12 zł i JEŚLI aukcja kończyłaby się w tym momencie, to przedmioty "idą" do osób: C (bo dała najwięcej - 12 zł) oraz osoby A - bo była pierwsza w kolejce z kolejną, niższą kwotą (jeśli obie niższe kwoty były takie same).
Dlatego się zdziwiłam, że już mnie tam nie ma na liście... I na następny raz proszę jednak o doprecyzowanie zasad

Też bym inaczej licytowała, gdybym wiedziała, jak to będzie wyglądać na końcu

Ale na razie i tak nie mam na przebicie, więc trudno