Elena-znalazła dom w Bydgoszczy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 17:37 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

Sugerując się tą kotką, która wypadła z okna, przejrzałam od 1 lipca zaginione ze stron: www.petworld.pl/kategoria/zaginione i http://www.zaginionepsy.waw.pl/

jakby nie było nikt srebrnej persiczki na tych stronach nie szuka :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro lip 21, 2010 17:57 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

Niedawno dzwoniła do mnie dyr. schroniska i powiedziała, że kontaktowała się z kobietą, która jakiś czas temu zgłosiła zaginięcie niebieskiej persiczki. Teraz już nie chciała przyjechać do schroniska, po prostu nie chce kota. Być może to nie jej kotka, ale nie zmienia to faktu, że jakaś "persiczka" nie ma gdzie wrócić nawet gdyby się odnalazła.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro lip 21, 2010 18:30 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

To podnosimy wateczek, zeby jej szybko znalesc domek.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro lip 21, 2010 18:49 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

Podnoszę wątek, bo pilne!

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Śro lip 21, 2010 18:50 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

Chcialam wkleic banerek ale nie dziala u mnie, sam adres sie pokazuje.

SecretFire

Post » Śro lip 21, 2010 19:21 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h796s][img]http://img803.imageshack.us/img803/9433/srebrnabmale.jpg[/img][/url]

Ten jest prawidłowy.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Śro lip 21, 2010 20:00 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

Dziekuje Mirka. Teraz dziala dobrze.

Spokojnej nocy Wam zycze i dla kudlatej dobrej aklimatyzacji.

SecretFire

Post » Śro lip 21, 2010 20:47 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

do góry koteńkę, pilnie domek potrzebny :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Śro lip 21, 2010 20:54 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

Muszę jutro sprawdzić jak kotka poruszą się na większym odcinku drogi. W domu będzie to trudne, bo są koty. Chyba zabiorę ja do lecznicy jeśli akurat nie będzie pacjentów.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Śro lip 21, 2010 21:08 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

Jak możecie, zgłoście koteczkę na puchatkowie, wejście przez mój banerek :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lip 21, 2010 21:12 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

Jasdor już dawno "odeszłam" z Puchatkowa. W tytule wątku jest napisane jaki to kot, więc ktoś szukający "persiczki" wejdzie do wątku.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Śro lip 21, 2010 21:48 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

Podnoszę.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro lip 21, 2010 23:49 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

Wygląda na to, że kotkę boli lewa przednia łapa. Nie wygląda na złamanie, ale jutro zrobię jej RTG, bo wymacać tej zołzy za dobrze się nie da.
Podawnie maści do oka nie jest łatwe. Najpierw przy akompaniamencie wrzasków muszę wyciągnąć ją z klatki i zanieść do łazienki. Potem również przy wrzaskach trzeba nanieść maść do worka spojówkowego i trochę pomasować powiekami. Wrzeszczącą zanoszę wreszcie do klatki. Niestety kotka próbuje już chwytać dłonie zębami, więc refleks jest niezbędny.

Ważne, że zjadła trochę RC Persian, napiła się wody i zrobiła siku do kuwety.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw lip 22, 2010 0:54 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Wygląda na to, że kotkę boli lewa przednia łapa. Nie wygląda na złamanie, ale jutro zrobię jej RTG, bo wymacać tej zołzy za dobrze się nie da.
Podawnie maści do oka nie jest łatwe. Najpierw przy akompaniamencie wrzasków muszę wyciągnąć ją z klatki i zanieść do łazienki. Potem również przy wrzaskach trzeba nanieść maść do worka spojówkowego i trochę pomasować powiekami. Wrzeszczącą zanoszę wreszcie do klatki. Niestety kotka próbuje już chwytać dłonie zębami, więc refleks jest niezbędny.

Ważne, że zjadła trochę RC Persian, napiła się wody i zrobiła siku do kuwety.

Mała niebieska złośnica :ok: Idealna :1luvu:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Czw lip 22, 2010 5:34 Re: Młoda, niebieska "persiczka"- PILNIE DT - Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Jasdor już dawno "odeszłam" z Puchatkowa. W tytule wątku jest napisane jaki to kot, więc ktoś szukający "persiczki" wejdzie do wątku.
To że napisałas ,że nie masz do nas zaufania nie przesadza o pomocy jakiej udzielamy. Na szczęscie ja sama przeglądam codziennie watki i znalazłam Cie Poprosze nr konta przekażemy Ci pomoc. Okulistyka jest b droga i nie można z leczeniem czekać. Bądzmy w kontakcie-Puchatkowo powstało z potrzeby serca wielu ludzi po to żeby pomagać. Twoje koty BYŁY i SA objete opieką. Poszukamy jakiegos domu. Sprawa persiczki jest przyjeta do Puchatkowa-bo o tym decyduje Aamms i ja-a nie dom tymczasowy. Pozdrawiam Sernik
Serniczek

[poprzednia][następna]