Nie żyją kocięta zabrane od IKA6, Tosia w DS, mój Jaś[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 18:07 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

Iweta pisze:Strasznie się martwie o te maluchy, najbardziej o Minie , jest taka słabiutka, sama skórka i kosci. Miesci mi się na dłoni :cry:

Obrazek..Obrazek..Obrazek...Obrazek...
Obrazek...Obrazek..Obrazek

:cry:

IKA6-nie mogę uwierzyć,że mogło być aż tak źle u Ciebie :(
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Śro lip 21, 2010 18:10 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

Na wątku banerkowym poprosiłam o banerek do tego wątku z ostrzeżeniem o DT u IKA 6 - może dzięki temu zgłoszą się jakieś osoby, które oddawały Ice koty na tymczas... nawet jeśli ich kotów już tam nie ma (wyadoptowane? albo wyadoptowane "inaczej"), one przede wszystkim powinny poczuć się do odpowiedzialności co dalej...
edit - nie do tego wątku, tylko wątku Uwaga na dt w Rudzi Śląskiej u IKI6!!!!!

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Śro lip 21, 2010 18:58 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

:cry: :cry: , bardzo się martwię o zdrowie kociątek, ale uspokoiłam trochę sumienie i cieszę się, że udało mi się wspólnie z Iwetą wyrwać je z tego piekła...Tadzio :cry: ??, Milka :cry:

Iwonka, jeszcze raz bardzo Ci dziękuję, gdyby nie Twoje przeczucia....
Ostatnio edytowano Pt sie 06, 2010 7:23 przez anabelp, łącznie edytowano 1 raz

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Śro lip 21, 2010 19:16 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

Przykre to, że nawet wśród NAS zdarzają się takie osoby. Smutną patrzeć na zdjęcia biednych maluszków tak zaniedbanych :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lip 21, 2010 20:07 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

:evil: :evil: , mam prawo otrzymać wiadomości od IKA6, o kociaku Tadzio, którego w jej domu umieściłam, pytałam codziennie, nie był mi obojętny... i teraz też nie jest, pragnę się dowiedzieć, jeśli umarł, czy umierał w cierpieniu, to są wiadomości potrzebne mi do uspokojenia własnego sumienia... :cry: . Nie mogę od tego, tzw.DT doczekać się takiej wiadomości:(

anabelp

Post » Śro lip 21, 2010 20:14 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

Ale się porobiło :cry: :cry:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lip 21, 2010 20:18 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

Dobrze anabelp, że trafiło właśnie na Ciebie, bo jesteś dociekliwa i (sory)-upierdliwa - w dobrym tego słowa znaczeniu i nie dałaś się zwieść, dzięki czemu ten tzw DT został zdemaskowany. Pomyśl o tych kociakach, które mogły tam trafić, a dzięki Tobie na szczęście nigdy sie tam nie znajdą.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lip 21, 2010 20:29 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

Iweta pisze:Strasznie się martwie o te maluchy, najbardziej o Minie , jest taka słabiutka, sama skórka i kosci. Miesci mi się na dłoni :cry:

Obrazek..Obrazek..Obrazek...Obrazek...
Obrazek...Obrazek..Obrazek

:strach:
Jak to możliwe w ogóle? Przecież te kotki wyglądały jak okazy zdrowia 8O :strach:
Aż mnie dreszcze przechodzą i serce na pół pęka jak patrzę na te maluszki.. Co one musiały przejść.... :cry: :cry:

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Śro lip 21, 2010 20:32 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

jasdor pisze:Dobrze anabelp, że trafiło właśnie na Ciebie, bo jesteś dociekliwa i (sory)-upierdliwa - w dobrym tego słowa znaczeniu i nie dałaś się zwieść, dzięki czemu ten tzw DT został zdemaskowany. Pomyśl o tych kociakach, które mogły tam trafić, a dzięki Tobie na szczęście nigdy sie tam nie znajdą.

...mam nadzieję, że tak się stanie, że Ci, którzy będą szukali DT, TDT dla swoich podopiecznych pójdą po rozum do głowy przed, a nie tak, jak ja, po fakcie, że zbiorą informacje o osobie, której będą chcieli powierzyć zwierzęta...

anabelp

Post » Śro lip 21, 2010 20:48 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

Jeżeli kociaki są zagłodzone to nie dawać surowizny.
Tylko lekkostrawne, papkowate: convalescence, kurczak rozgotowany na papke i zmiksowany (rosół wygotowany do galaretki), rozmoczone w rosole chrupki dla kociąt.

I malenkie porcyjki ale często. Nie dawać się przejeść, nawet jak załapią jedzenie. Obciążą wątrobę i układ trawienny nie da rady przerobić.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro lip 21, 2010 21:04 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

MariaD pisze:Jeżeli kociaki są zagłodzone to nie dawać surowizny.
Tylko lekkostrawne, papkowate: convalescence, kurczak rozgotowany na papke i zmiksowany (rosół wygotowany do galaretki), rozmoczone w rosole chrupki dla kociąt.

I malenkie porcyjki ale często. Nie dawać się przejeść, nawet jak załapią jedzenie. Obciążą wątrobę i układ trawienny nie da rady przerobić.

Ja raczej surowizny bałabym sie dac. Dzis zjadły dwa razy kleik ryzowy na kurczaku ale bez mięsa. I wieczorem conva.
Agacia je ładnie i zrobiła sie dość ruchliwa a najbardziej ucieszyłam sie gdy zaczęła sie myc :) Mniusia sama zjadła tylko troszke kleiku ale malutko a conva musiałam dac jej strzykawką :( Jest taka malenka i kruchutka, ale jak wzięłam ja na kolana to zaraz sie wtuliła i nie miałam sumienia jej zdjąc, więc przesiedziałam tak chyba z pół godziny. Potem pomyslałam, ze może jednak to maleńkie kurczątko chciałoby w nocy przytulić sie do czegoś ciepłego i dałam jej termoforek ,na który zaraz weszła i zasnęła :)

Obrazek
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro lip 21, 2010 21:10 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

:1luvu: , Iweta, dobrze, że kotki już bezpieczne, chore, ale bezpieczne:):):)

anabelp

Post » Śro lip 21, 2010 21:14 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

Boze, jakie to straszne :cry: :cry: :cry: :cry:

wspolczuje calej sytuacji, nerwow, szkoda kociaczkow, serce sie kraje.... :cry: :cry: :cry:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro lip 21, 2010 21:21 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

tillibulek pisze:Boze, jakie to straszne :cry: :cry: :cry: :cry:

wspolczuje calej sytuacji, nerwow, szkoda kociaczkow, serce sie kraje.... :cry: :cry: :cry:

:twisted: :cry: , żal tylko pozostałych w tym domu zwierząt, naprawdę żal :cry: :cry: , jeden dorosły kotek, w momencie kiedy zabierałam Tosię, chciał z nami jechać, widziałam to w jego oczach, płakał, domagał się głaskania...mój mąż odwracał głowę, nie mógł patrzeć, a teraz ma wyrzuty sumienia...zresztą ja także:(

anabelp

Post » Śro lip 21, 2010 21:48 Re: Pozostałe przy życiu 2 kocięta zabrane z umieralni IKA6:(

anabelp nie mogliście wiedzieć :( i tak dzięki twojej jak to ktoś tu z obecnych napisał :mrgreen: dociekliwości i upierdliwości reszta kociaków tam nie trafi :evil: ""oby""

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]