Zbieraj znaczki nie koty! DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 13:36 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

MariaD pisze:A to nie kwalifikuje się do interwencji TOZ?

Kwalifikuje. Tyle że powraca pytanie - co z kotami? TOZ czy inna organizacja na bank nie mają dla nich miejsca.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lip 21, 2010 13:41 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze:

Kwalifikuje. Tyle że powraca pytanie - co z kotami? TOZ czy inna organizacja na bank nie mają dla nich miejsca.

Moim zdaniem osoby, które powierzyły tej pani koty na DT powinny spróbować je odebrać.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro lip 21, 2010 14:18 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

pixie65 pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Moim zdaniem osoby, które powierzyły tej pani koty na DT powinny spróbować je odebrać.

Dokładnie tak.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro lip 21, 2010 14:24 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Już zaalarmowałam ludzi od Palucha. Never się zastrzeli :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 21, 2010 14:31 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze:
Aga__ pisze:Żeby to było bliżej, to sama bym sie podjeła.
Czy osoby,które tak IKI 6 broniły moga teraz na pisac, co takiego stało sie z ta pania,ze przyczynia sie do smierci kotow?
CZY ZAWSZE TAK BYLO,ALE ONE TEGO NIE WIDZIALY?
:evil:

Myślę, że było tak od dłuższego czasu, ale wnioskuję tylko z wątków - nie znam jej. Jedno pewne, to zbieraczka!

Pod koniec maja 2010 na jednym z wątków IKA 6 zamieściła post o takiej treści (nie mam linka, mam treść postu, którą dostałam sporo później na PW, link dorzucę później)
IKA 6 pisze:Przed chwila odszedł Blasterek...........
Przez prawie cała noc usiłowałam go ustabilizować. Vetka była o 8 rano i wtedy powiedziała ze nie ma szans. Przywiozła tez wyniki mleka kotki. Jest kompletnie jałowe. Kotka karmi maluszki prawie woda. Stąd biegunka i prawie wyniszczenie organizmu. Dobrze, że przynajmniej od poniedziałku dokarmiam kocięta mixolem z odpowiednia dawka mikroelementów i witamin. Blasterkowi sie nie udało. Teraz muszę zacząć walczyć o Bubu. Najsilniejsza jest Rozalka. Bóg jeden wie czym ta kotka żywiła sie w czasie ciąży.

Poza wierutnymi bzdurami nt. składu i wartości odżywczej pokarmu, IKA 6 pisała, że umierają u niej kocięta
czy ktoś z teraz oburzonych wówczas reagował?
Poza Liwia_, oczywiście, bo ona reagowała już od dłuższego czasu.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro lip 21, 2010 14:37 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

O ile pamiętam to ja reagowałam... Boże, niech ktoś ratuje te koty :cry: Tam jest bidul z Palucha. Ładne zycie - z piekła do piekła...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 21, 2010 14:40 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Beliowen pisze:[...]
Pod koniec maja 2010 na jednym z wątków IKA 6 zamieściła post o takiej treści (nie mam linka, mam treść postu, którą dostałam sporo później na PW, link dorzucę później)
IKA 6 pisze:Przed chwila odszedł Blasterek...........
Przez prawie cała noc usiłowałam go ustabilizować. Vetka była o 8 rano i wtedy powiedziała ze nie ma szans. Przywiozła tez wyniki mleka kotki. Jest kompletnie jałowe. Kotka karmi maluszki prawie woda. Stąd biegunka i prawie wyniszczenie organizmu. Dobrze, że przynajmniej od poniedziałku dokarmiam kocięta mixolem z odpowiednia dawka mikroelementów i witamin. Blasterkowi sie nie udało. Teraz muszę zacząć walczyć o Bubu. Najsilniejsza jest Rozalka. Bóg jeden wie czym ta kotka żywiła sie w czasie ciąży.

Poza wierutnymi bzdurami nt. składu i wartości odżywczej pokarmu, IKA 6 pisała, że umierają u niej kocięta
czy ktoś z teraz oburzonych wówczas reagował?
Poza Liwia_, oczywiście, bo ona reagowała już od dłuższego czasu.

Tu link:
viewtopic.php?f=1&t=111398&start=105

Post znajduje się mniej więcej pośrodku strony.
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Śro lip 21, 2010 14:57 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Ważniejsze od tego, kto reagował a kto nie jest chyba - co dalej? No i mamy doskonały przykład tego o co mi od początku chodzi: To jest przypadek podlegający - wszystko na to wskazuje - pod prawo karne. I takie przypadki są najpilniejsze IMHO.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 21, 2010 15:02 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze:Ważniejsze od tego, kto reagował a kto nie jest chyba - co dalej? No i mamy doskonały przykład tego o co mi od początku chodzi: To jest przypadek podlegający - wszystko na to wskazuje - pod prawo karne. I takie przypadki są najpilniejsze IMHO.

Ja się boję jednego.
Jak wiadomo Ika czyta forum.
Czy w sytuacji własnego zagrożenia nie zrobi im teraz na chybcika jeszcze większej krzywdy.
Aż się boje napisać więcej, bo to czym myślę mnie przeraża.
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Śro lip 21, 2010 15:05 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

karolinah pisze:
Zofia&Sasza pisze:Ważniejsze od tego, kto reagował a kto nie jest chyba - co dalej? No i mamy doskonały przykład tego o co mi od początku chodzi: To jest przypadek podlegający - wszystko na to wskazuje - pod prawo karne. I takie przypadki są najpilniejsze IMHO.

Ja się boję jednego.
Czy w sytuacji własnego zagrożenia nie zrobi im teraz na chybcika jeszcze większej krzywdy.

To może fakt, że podlega pod prawo karne ją nieco ostudzi w tych zamiarach? :evil: Bo już parę wyroków bezwzględnej odsiadki za znęcanie było...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 21, 2010 15:14 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

karolinah pisze:

Ja się boję jednego.

Tak, strach uzasadniony. Ale to właśnie ten strach powstrzymuje nas wielokrotnie przed podjęciem konkretnych działań. Zwierzęta zostaja pozornie ocalone, a do zbieracza trafiaja kolejne. Kiedys trzeba to przerwać, nawet opłakując nieuniknione straty. Z tego co przeczytałam to jest taki właśnie przypadek.
Ale są zdjęcia, są dokumenty, sa wpisy IKA6, są świadkowie, tą sprawę można "ruszyć".
Raz, przy okazji sprawy fundacji "Nasza Szkapa" zawahałam się i nie podjęłam działań natychmiast. Zrobiłam błąd, wielki błąd i do tej pory nie mogę sobie tego darować. Nigdy więcej. Bez względu na wszystko, jeśli los postawi znowu na mojej drodze coś takiego, nie zawaham się.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro lip 21, 2010 15:15 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

casica pisze:
karolinah pisze:

Ja się boję jednego.

Tak, strach uzasadniony. Ale to właśnie ten strach powstrzymuje nas wielokrotnie przed podjęciem konkretnych działań. Zwierzęta zostaja pozornie ocalone, a do zbieracza trafiaja kolejne. Kiedys trzeba to przerwać, nawet opłakując nieuniknione straty. Z tego co przeczytałam to jest taki właśnie przypadek.
Ale są zdjęcia, są dokumenty, sa wpisy IKA6, są świadkowie, tą sprawę można "ruszyć".
Raz, przy okazji sprawy fundacji "Nasza Szkapa" zawahałam się i nie podjęłam działań natychmiast. Zrobiłam błąd, wielki błąd i do tej pory nie mogę sobie tego darować. Nigdy więcej. Bez względu na wszystko, jeśli los postawi znowu na mojej drodze coś takiego, nie zawaham się.

W pełni popieram zdanie przedpiśczyni :evil:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 21, 2010 15:16 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze:Ważniejsze od tego, kto reagował a kto nie jest chyba - co dalej?

Też
ale ważne jest jeszcze jedno, na co chciałam zwrócić uwagę
post był pisany pod koniec maja, a jednak po tym czasie do IKA 6 trafiły jeszcze koty z forum

i teraz pytanie
czy naprawdę musi dojść do czegoś takiego, żeby grono forumowych cioć-adoratorek przejrzało na oczy? :(
pytanie retoryczne raczej, oczywiście.........
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro lip 21, 2010 15:18 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Ja się bardziej zastanawiam nad niebezpieczeństwem pisania publicznie o planowanych działaniach.
Brutalnie mówiąc, zanim cała machina ruszy, Ika ma czas na ogarnięcie siebie, mieszkania, kotów,
pozbycia się tych bardziej problemowych, może spróbować załatwiać sobie jakieś podkładki na piśmie itp.
Tego się boję.
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Śro lip 21, 2010 15:20 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Czytam wątek skrupulatnie. Nie na wszytkie zagadnienia mam jeszcze wyrobioną opinię. Zgadzam się, że powyższy przypadek drastyczny i skoro są dokumenty, dowody itp. to sprawa musi być karna.
Kwestia - co z kotami? :?: :?: :?: Do przemyślenia, myślę, że także tu na tym wątku.
Druga kwestia - którą Zosia cały czas przypomina - co zrobić by zapobiec powtórzeniu sytuacji nawet jeśli te konketne koty się odbierze? Co? Zostaje zmiana prawna, zakaz przetrzymywania zwierząt itp. To może jednak coś napisać (prawnik na forum) i puścić do posłanki Muchy?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[poprzednia][następna]