Długowłosa, młodziutka Bella - już we własnym domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 22:02 Długowłosa, młodziutka Bella - już we własnym domu :)

Oto Bella :

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Bella ma rok. Została porzucona w schronisku, gdzie została zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Dzień po operacji dopadły ją schroniskowe zarazki, zaczęła smarkać i przede wszystkim - przestała jeść. Jest wychudzona, gdy do mnie trafiła ważyła 2,6 kg (dziś 3,1 :) )

Dziś Bella jest u mnie i powolutku szukam dla niej najlepszego domu. Najlepiej - niezakoconego, bo podobno niezbyt dobrze dogaduje się z kotami, ale w razie potrzeby jej reakcję na inne futerka sprawdzimy .

Jest spokojną i bardzo kochaną kicią. Bardzo, bardzo potrzebuje cżłowieka, kontaktu, bliskości. Mogłaby prawie cały czas leżeć przy człowieku na kanapie, mruczeć i nadstawiać się do drapania. Pieszczoch z niej ogromny :) Jest bardzo kontaktowa, rozgadana i prześlicznie się bawi - uwielbia wszelkie futrzane zabawki i fantastycznie je aportuje. Jest też najgrzeczniejszym kotem, jakiego poznałam :)
Bella jest absolutnie kuwetkowa i bardzo mądra - potrafi otwierać sobie drzwi ;) Generalnie - nie znosi, gdy jakieś pomieszczenie jest dla niej niedostępne, ona jest kotem towarzyszącym.
Kicia ma długie futerko, na szczęście nawet lubi czesanie. Jest dość wybredna, w tej chwili można ją skusić praktycznie tylko na suchą karmę, mam nadzieję, że to się poprawi, gdy już zupełnie pozbędziemy się kataru.

Najlepszym byłby dla niej dom, gdzie nie zostawałaby sama na długie godziny. Póki co koteńka dostaje jeszcze zastrzyki, ale wg weta leczy się ładnie i niedługo będzie gotowa do przeprowadzki do stałego domu.

Kto się zakocha w Belli? :) Może na forum ktoś ją wypatrzy i zaoferuje jej kochający i troskliwy dom?
Ostatnio edytowano Wto paź 19, 2010 13:56 przez Liwia_, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto lip 20, 2010 5:22 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

:1luvu: :1luvu: witaj piękna Bello!!
Za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto lip 20, 2010 13:01 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

Witamy :) Bella to idealny kotek - spokojny, kuwetkowy, rozmruczany... Wierzę, że zakocha się w niej cudowny dom :)

Liwia_

Post » Wto lip 20, 2010 13:06 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

:1luvu: :1luvu: całuję w nosek Bella :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Wto lip 20, 2010 19:14 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

Podniosę Belcię...

Liwia_

Post » Wto lip 20, 2010 19:44 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

a ja si ę zamelduję w wątku kudłatej :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lip 20, 2010 20:15 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

Toż ona jak klon mojej Niuni tylko starsza troszeczkę. Moja miała szczęście, bo to JA JĄ znalazłam , a za Bellę dużo :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Taka cudność znajdzie swoje miejsce w kochającym domku :1luvu:
Będziemy kibicować.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lip 21, 2010 8:19 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

Jasdorku, a ja Cię chciałam tu zaprosić, a Ty już wypatrzyłąś kudłatą :mrgreen: Piękna prawda ?

A ja miałam wczoraj dziką przyjemność wymiziać tą szanowną LADY. Bo to dama w każdym calu. W jej żyłach płynie arystokracka kocia krew. Jest nieprawdopodobna. Niesamowicie dobrze wychowana, nawet odprowadza gości do drzwi :mrgreen:

Liwia, serducho masz wielkie, że nie dałas jej zginąć :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro lip 21, 2010 8:20 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

:kotek: :kotek: Bellunia, cmok cmok :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Śro lip 21, 2010 8:26 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

Jest cudna.
Miałam jakiś czas temu podobną na tymczasie, ale staruszkę. Znalazła dom na miau, i to jaki... :D :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro lip 21, 2010 9:58 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

Czy kicia jest w Katowicach ?
Być może ja ?

kiora-kociara

Od: Nie paź 09, 2005 12:23

Post » Śro lip 21, 2010 11:53 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

Psiamo droga, no jakbym mogła opuścić taką kudłata piękność :1luvu: cmokam w sam noseczek :love:
kiora-kociara pisze:Czy kicia jest w Katowicach ?
Być może ja ?

Może ? :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lip 21, 2010 12:01 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

Kwestia tylko tego typu, że mam już dwa koty, tzn kotkę i kocura-oczywiście po kastracji, ale są.
No i czy się dogadają ...
Wypatruję za kicią jakąś długowłosą ...

kiora-kociara

Od: Nie paź 09, 2005 12:23

Post » Śro lip 21, 2010 12:47 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

Kiora-kociara - a jakie są Twoje koty wobec innych?
Bo powiem szczerze, wg mnie najlepszy byłby dla Belci dom niezakocony, ewentualnie (a i tego nie jestem pewna) z max. 1, bardzo przyjaznym rezydentem :)

Liwia_

Post » Śro lip 21, 2010 14:07 Re: Długowłosa, młodziutka Bella powoli wypatruje własnego domu

psiama pisze:A ja miałam wczoraj dziką przyjemność wymiziać tą szanowną LADY. Bo to dama w każdym calu. W jej żyłach płynie arystokracka kocia krew. Jest nieprawdopodobna. Niesamowicie dobrze wychowana, nawet odprowadza gości do drzwi :mrgreen:

A tak, mieliśmy bardzo miłe odwiedziny, Belluś została obsypana prezentami :D Właśnie zajada smakołyki od cioci Psiamy, a sprezentowana myszka już nie ma ogonka, tak intensywnie była użytkowana ;)

Liwia_

[następna]